Daha iyilerinide bulabilirsiniz. dusunun..
Beiträge von Hava_Forum
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Karalama tahtasi kisminda yaz bunu.
-
sistemin adini kar'a bela koymustum ama vazgectim. adini siz secin en cok begendigimj secicem. en fazla 5 kelime olsun.
-
aksam model takibinde. konu haftasonu.
-
armut dibine dusermis

-
Ilk yorumumu okuyalim.
-
Modelin verdigi hazzi buraya yazsam engellenirim

Gfs sov yapmis. 2008 den beri gormedigimiz siklonik kar firtinasi olur demis arti dek.
Gem de biraz batili versede sistemi gormus.
Ukomonun henuz gorus araligina girmedi.
Ecm ne diyecek bakalim..
-
13 civarindaki sistem icin zora girdi demistim. Ecm umut isigini yakmis. Model siistemi daha cok batimiza indirsede Eps ler Karadeniz'e verecek gibi duruyor.
Tutmasada kar gormek istiyorum yogun bir sekilde.

-
karın gövdeyi götürdüğü gözün gözü görmediği ana haber bültenlerinin kar çilesi devam ediyor haberlerini izlerken zevkten çıldırdığımız günler gelsin
O gunlerde gelecek. Acele etmeyin.
-
Semih hocam diger bölge ve iller için bilgi paylaşırsanız sevindirici olur..
Forum da tatil iş yada tarım ile ugraşan arkadaşlarımız var.Mumkun oldugunca vermeye calisiyorum. Konuda bahsettim aslinda. soguk gececek uzun bir sure. Yb etkisinde ulkenin buyuk cogunlugunda.
-
Evet
-
forum.havaforum.com/attachment/11747/
Yukaridaki diyagram New York'a ait. Abd nin dogusu yaz gibi gecen Sonbahar mevsiminden sonra kışa geri donus yapiyolar. Biz Abd dogusu ile genelde ters orantiliyiz. Onlar karakışı yasarken biz ise soguk gecen gunlere Dogu haric ara vericez. 15 ine kadar yine arada sogumalar olacak. Gunler oncesinden soyledigim 6 7 aralikta sistem geliyor ancak azor istedigimiz konumu alamadigi icin ozellikle batida yine kuru soguk olacak. Istanbul'da yine tek tük kar atabilir bu sistemde. Sistemin en onemli ozelligi ic bolgelerde eksi 10 doguda ise eksi 20 lerin gorulcek olmasidir.
Acikcasi bu patern bize yaramadi. Azor surekli uzerimize yattigi icin onune bir turlu polar havayi alamadi. O yuzden bu donemin gelmesine sevindim. En azindan bu paternden kurtulmus olucaz. Tabi ic kesimler bu sistemlerden kar aldi. Onlar adina sevindik.
13 14 Aralik civari bir sistem beklentim vardi. Bir ara modellerde verdi ama henuz net olmamakla beraber gelmeyecek gibi duruyor. Tekrar olumlu bir yonde degisim olursa bilgi veririm.
15 araliga kadar gececek donem bu sekilde. Sonrasinda ise ibre bizden yana donecek gibi duruyor. Tam olarak ne zaman doner bende bilmiyorum. Herhangi bir tarih belirlersem burdan aciklarim.
Daha uzun vadede yani aylik tahminlerde Ocak ayı suan muhtesem gozukuyor. Kış mevsiminin en sert ayi Ocak ayı olacak gibi duruyor. Beni simdiden heyecanlandiriyor. Ocak ayiyla ilgili bilgileri Aralik sonunda vericem. Bol karli gunler..
Bu arada havaforumun 7.yili. Nice 7 yillar gecirmeniz dilegiyle.
-
7.yilimiz kutlu olsun. emegi gecen herkese tesekkurler.
-
@Efsane-Semih @cografyaciburak hocalarim takim kurun herhangi bir hafta sonu maç yapalım beni takmiyorlar sizi takarlar
ben jubilemi yaptim. yas 33 oldu.
-
2 3 gune 15 araliga kadar olan gorunum ile ilgili konu acicam.araligin son gunleri ile ilgilide bilgi verebilirim duruma gore
-
Sistem(ler)le ilgili aciklama yapmak suanda zor.kisa vadede radikal degisimler oluyor. birkac gun sonra tablo netlesmeye baslar.
-
fener 2 1 alir diyorum.
-
Suan ki nao Ao enso QBO KIS icin hic ic acici degil bugunler 2006 kasimindaki sonraki lanet YB bizi esir almasi gibi gorunuyor haftalarca yagissiz ilik kurak gecmisti aklima bu kis ACCUWATHER VE JAMSTEC kis tahmini geldi ben 7 Aralik dan sonra en Az 20 aralika kadar ne yagis ne de soguk
normallerin ustu biter gibi Aralik kendi gorusumIst eksi 10 girecek 5 6 aralik gibi hani soguk diyosun.
Ayrica ben 13 unden sonra biseyler goruyorum. sen sirf modele baktigin icin goremezsin o ayri.
-
Benim beklentim actigim konuda persembe aksamina kadardi. Gun ici hareketlilik olacak.radari takibe devam.
-
@Efsane_Semih hocam 7 aralık gelırse 1 tık daha ıyı dıyosun , 13 aralık gelırse cok ıyı dıyosun. Ama 7aralıkgelırse 13 gelmıcegıne gore bız 13 gelsın 7 gıtsın dıye mı dua edelım

13 unden sonra Avrupaya soguk hava dalacak Sibirya uzerinden. Bize bisey dusermi bakicaz. Daha erken.
