https://www.ntv.com.tr/amp/galeri/tek…WaUiqJQNa5eCZEA
Beyler dunyanin 1880 li yillardan gunumuze nasil donustugune bakin. Kuresel isinma faktörü bu olsa gerek.
https://www.ntv.com.tr/amp/galeri/tek…WaUiqJQNa5eCZEA
Beyler dunyanin 1880 li yillardan gunumuze nasil donustugune bakin. Kuresel isinma faktörü bu olsa gerek.
Fasa fiso demeyelim de değişkenliğin yüksek olduğu bir dönem diyelim.Önemli olan bu değişken parametrelerdeki farklılıkları doğru yorumlayabilmek...
Son bir cümle olarak...
Ekimin ilk yarisina hadi tamam eyvallah.
Ikinci yarisinda da şuanki goruntuye gore sac baş yoldurcak cinsten. Ama sacma buluyorum.
Ao endeksine bakarsak tabiki. He illaki yagislar olacak. Burda da akdeniz siklonun işlevi olacakmi yada nasil olacak. Şimdi bu yazdillarim ile Nasa nın paylastigi durumu bagdastirmak mumkun degil. Oyuzden yarın ola hayır ola. Iyi geceler.
hocam hepsi faso fiso. Neler yazip cizdiler. Dogulu qbo dediler batili oldu en basidinden. Dogruya dogru simdi bence. Nasa baska diyor. Bu veriler baska diyor. Abd icin baska soylenip.cizliyor. modeller yuksek basinc haftalardir resmediliyor. Her bir bilgi kaynak karman çorman oldu. Ben burda semih hocami tanirim ederim. Bana gore hocamizinda kafasi karismis da olabilir.
trabzon merkez yagmurlu soguk. An itibari ile.
hocam sibirya yb si dediniz. Onceki analizlerde zayif kalacagini ve şuanki analizlere etkin bir faktor olacagini belirttiniz.
Peki buradaki 180 derecelik rol ne tam olarak. Yani hangi durum sebep oldu tam olarak?
hocam azora lafim yok . Ben dogu karadenizde bulundugum icin canimi yakiyor..
Yıllardır Kafkaslar'daki yüksek basınç oluşumu Türkiye'nin kışını özellikle doğu bölgelerimizi olumsuz etkilemesi tartışılıyordu nitekim Hazarla birleşerek geçen yıl her şeyi bloke etti kalkan oldu üzerimize şu anda da çok ısrarcı duruyor araştırılması gereken bir konu karasal bölgeler gittikçe daha karasal mı oluyor? Soğuk çölleri sayısında artış mı olacak? Bugün araştırmacı genim azdı ah bir zaman olsa mekanda yok
Bu konu cok onemli konu. Başbelasi oldu. Artik azor yb den baska bir yb de cikti ortaya resmen.
08de5ad700086.png
Yorum sizin...
ekimde bunu görmek kötü olarak nitelendirmek yanlis olur . Herkes baslamis erken kiş muhabbetine. Ben daha cok ocak subattan umutluyum. Mevsimler kayiyor. Bunlari unutmamak gerek.
Yüksek basınçlı patern 15 günü geçtiği yıllarda kışta kötü geçiyor bu sözümü unutmayın zaman bulabilirsem yıl yıl bakıp önünüze sererim
Biz neler gorduk....
Trabzon an itibariyle 14,5 derece ve 4,6 mm yağış almış durumda. Bu sonbahar havası kendisini yaklaşık bir ay özletecek.
Bende trabzondayim merkezdeyim. Gercekten soguk hava.
Tahminkolik saç baş yoldurmadı. Beklentilerimize uygundu. Taaa bahar ayında söylemiştik.
Herkes biseyler soyler. Soylesekte uzulerek boyle durumlari kaciriyoruz.
diyorumya her kışın kendine has hikayesi vardir diye. Ama gecen seneden beri tek hikaye olan dogu karadenize sokulamiyan -8 ler . Adeta saç baş yoldurur cinsten.
Ekimde durgun havalar devam ederse baliklari nasil etkiler enbuyuk etken bu bence. Hamsi sezonu cikti cikacak. Bakalim.
gfs oglen guncellemesinde bir sey dikkatimi cekti. Şuan poazitif endekse gidiyoruz. Model sonlarina dogru resmen negatif oa goruntusu vermis. Buyuk ihtimalki ülkemiz adina notre iniste sistem alacagiz. Ekimin ikinci yarisi bayraklari asalim yagmurs-semsiyes23232. Modelin geneli hep sicak karakter vermesi sacms geldi bana. Duzelecektir. Dogu karadeniz bence en sansli olacak yagis konusunda ama takibe takip
mesela dogu karadenize (trabzon rize ve hopa ) bir türlü geçen kış boyunca sokulamayan 850hpa daki -8 izotermin vakasindaki görüşümü bildirmke isterim. Hazar cevresindeki yb ve orta dogu sicakliklari en buyuk etkenlerden birisi. Genellikle iskandinav kökenli sistem geldiginde dogu karadeniz en az etkilenen bolge diye adlandirilir. Ama gecen seneden beri bu saydigim yerlerde kalkan var sanki.
77 ekimi...
Hayalimdeki sistem. Orta avrupadan giren yuksek basinc etkisi.
Rıze/Çamlıhemşin/AVUSOR YAYLASI
herkese hayirli cumalar. ![]()
Tahminkolik Osman Akkaya Model takibi konusunda surekli konu disina cikiyorsunuz. Ilgili konuda sadece modelin anlik ve sonrasi yorumlamasi yapilmali. Ozellikle model konusunda hassas bir tutumdayiz sizleride bu hususta bilgilendirelim eger bu sekilde konu disi yazmaya devam ederseniz model konusuna girisiniz yasaklanir.Lutfen model takibi ve anlik yorumu disinda baska yorumlar yapmayalim.
Iyi gunler
Hocam yazdigim yaziyi nereyr yazmaliyim.