Beiträge von Tahminkolik

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    14 ü gibi bir sistem var. Atlantikten kopan bir salinimin ülkemize etkisi sadece bana gore ic kesimlerde kar. Sahillerde yagmur ve sulu kar gibi . Ikinci sistem ise buseferki daha baba direk kutup kokenli olacak ve sahillere yilin adam akilli karı düşecek.

    Yav o sistem bi gelsinde hele. Ne zamandir yagmur almiyoruz. Soguma gormuyoruz. Isterse sistem marmara merkezli olsun yeterki bi soguyalim..zaten devami gelir karadeniz zaten etkilenir...


    Önce şu sıcak anomaliden kurtulmamiz lazim ki zaten yarindan itibaren kurtulmaya baslayacagiz..


    Yagmur soguk hava ve sonra kar .. siraylaa..


    Kendi dusuncem.

    Ay ortasi semih hocaninda bahsettigi gibi.

    Ay sonu yada mart basi asil baba gelecek..

    Biz kış bittigi zaman ne yapariz? Artik baharin tadini cikaririz. Zaman zaman foruma girip ne var ne yok iste oraj takibi vs. Bu cok mantikli bir durum. Zaten olmasi gereken de bu.


    Kışın ortasinda kışı da bitirebilirsin. Buda mantikli evet. Ozaman kışı bitirenler forumda fazla takilmamali arada bir girip ne var ne yok diye bakmali. En dogru mantik budur. Ama ne yazikki kışı reel anlamda degilde inadina inadina gicik edici soylemlerle kış bitti dagilin gibi bir mantikla ortaligi birbirine katan şahıslar var ki.. neyin pesindesiniz?


    Küfür serbest olsa ben neler derim burda. Ama ben diyorumki kardesim bitirdiysen eyvallah . Ozaman cekil kenara ve umudu olanlara da sende kışı bitir bosver gibi boyle sinir edici bir ılıkçı gibi soylemlerini kınıyorum.


    Az cok bende biliyorum kim.bitirdi bitirmedi. Ama o bitirenler eger efsane geldigi takdirde 360 derece dönerse saygi cercevesinde agie ithamlar soylerim. Ha kisi bitirenler eger kar yagiota sevinenler olursa zaten allahin takdiri oldugu icin en dogal haklaridir. Ama dönek olmayacaksin. Önce kisi bitirdim diyipte sonra kış daha yeni basliyor niye kisi bitirdiniz gibi soylemlerle coi agir elestiri görür.


    Yalniz bu islerde bilgisi olanlari kaale alalirim...

    hic kimse bosuna yok findik ureticileri yok cay ureticileri felan bu sene işi zor gibi demesin.


    Kış resmi olarak 28 subat biter. Subatta kar yagsa isimize gelmez mantigini cikarin aklinizdan. Ocak sicak gecti diyeceksiniz ama bu ilgilendirmez bizi. Subatta yagan kar herzaman guzeldir. Son 10 yila bakin allah askina hangi sene dogru durust findik olmus?


    Siz dusunmeyin ureticileri . Halendaha algi yapiyorsunuz kar yagmasin mantigi ile. Bunu degistiremezsiniz. Küresel isinmanin sonucu ortada. Onun icin yagan karın tadini cikarin.


    Sözüm üretici ile alakasi olmayanlara. Henüz burada bizleri aptal yerine koyanlar var . Yeter artik.

    Yürü be Ao kim tutar seni! Once pozitif faz sonra nötre inis. Tam bir polar atakli sistem. Artik 850 hpa nin da bayagi soguk olmasi gerekiyor. 500 hpa sicakliga sonra bakariz. Kökeni sibirya olan karasal polar atak. Bitti mi bir üstüne kaymak.. evet kaymak . Ay sonu yada mart başı...

    yav arkadas. Benim tanidigim bu islerde uzman olan bir abiden aldim kaynagi. Hani bende yalan atmam ortaya. Zaten kesin demiyor insallah diyor. Sibirya beklentisi var fakat bize nasil yansir suan birsey belirtilemiyor. Zaten semih hoca bu konu ile ilgili bilgi verir.


    Ahmet hocanin en son aciklamasina bi bakin derim. Bu konu oraya cikiyor.

    o guncellemenin devami gelseydi o azor yine bisey yapamazdi. Bu senenin özeti o zaten. Azorun avrupada olmasi gercekten birseyi ifade etmiyor bu görüntülere göre. Tabikide herzaman etmeyecek degil.


    Kökeni sibirya olan kutuptan gelecek bir sistem emaresi var şuan. Oyüzden bu sezonki yasadigimiz paterne uygun bir salınım olacak .


    Tahminimce bu sene iskandinav yuksegi olusmadiya hani.beklemeyin bence . Bana göre o yüksek olmayacak gibi .

    hersey tamam

    Simdi modellere yanaimasini bekleyecegiz.


    Bu işe yeni baslayanlar yada bu işe gönül koyanlar bilmelidirlerki biz ne modeller gördük. Heryeri ayri oynayan. Gerci modellerde cok olumsuz degil sinyalleri cakmis. Sadece birazdaha sabir. Tabikide bi tane sistem gelip kış bitecek mi bence hayir devamida var bekleyip gorecegiz.