3 senedir Amsterdam'a taşınan arkadaşım Nisan ve Mayısta benimle dalga geçiyor(oralar soğuk diye göç etmemiştim).Buralar 25+ derece siz niye kışta kaldınız diyor,üzülüyorum.Bu ülkenin Avrupaya karşı en önemli kozlarından biri mevsiminde sıcak havaydı.Normalde oralarda bahar serin,yazın orta halli geçerdi.Şimdiyse onlarda bahar yaz gibi geçiyor, biz soğukla cebelleşirken kaç hafta üstüste 25+dereceler oldu.Yazın halen onlardan öndeyiz.Sonbaharda bizde artık yaz gibi geçiyor,onlarda hava tekli derecelere düştüğünde bizde yaz gibi havalar oluyor.
Bu döngü yeni olmasına rağmen bir kaç senedir üstüste tekrar ettiği için bunun bilimsel bir mantığı illa ki olmalı,bilen biri anlatabilir mi?Neden biz nisan ve mayısı avrupaya kaybedip eylül ve ekimi yaza dahil ettik?Bunlara ucundan mart ve kasımı bile dahil edebiliriz.Martta kar normalleşmeye başlarken,kasımda pastırma sıcaklarından bile önce yüksek sıcaklıklar yaşıyoruz.Buna ne etki etmiş olabilir benim meteoroloji bilgim yetmiyor
Dünyanın manyetik kutbunun kayması ve bunun sonucunda iklimlerin etkilenmesi ile ilgili birşeyler gördüğümü hatırlıyorum. araştırmaya değer olabilir.
Cumartesi günü itibari ile Riva'ya taşınıyorum. Tuzlanın o sıcaklık ve dek'lerin ulaşamaması problemi o tarafta çok çok daha az olacaktır diye umut ediyorum.
Bir kaç gün daha sabırla takip etmek ve daha da iyileşerek gelmesini beklemek lazım gibi sanki. Birkaç güne çok daha net okumalar yapılabilir.
Sistemdeki potansiyeli gören bazı değerli hocalar, üstatlar, yorumcuları bile uyandırabildiğine göre keyifli günler bizi bekliyor sanırım
Eve dönüş yolunda kar yağışına denk gelince dayanamadım :)
www.youtube.com
İş çıkışı kavacık civarında başlayan ve ümraniye ayrımına kadar aradaki bölümde yağan kar. Cama ve kaportaya tıkır tıkır gelen sesi çok keyifliydi. Darısı inşallah 17sinde başında