Arkadaşlar fark etmiyorsunuz bazılarınız ama dikkatli inceleyin tüm verileri kaçırıyorsunuz. Soğuma ile beraber yağışta da ciddi bir artış söz konusu. Dünden bugüne yağış %50 oranında neredeyse arttı. GELİYOR DEMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DİYEMİYORUM
Vito şuan dikkatli inceleyince farkettim . ECMWF deki izlanda baskısını Ukmo'da farketmiş ve sanırsam GEM'DE farketmiş.Soğuklarda ECMWF ye göre torpulenme ve guneye ınmesını daha fazla engelleme var izlanda blokajından ötürü sen ne diyorsun ?
Bence istanbullularda yaslanmaya başlamalı özellikle efsane semih bi tahmin yapsın ondan sonra rahat zaten çok az zaman kaldı şuan tahminimce kıyılar 40-50 cm alcak gibi
Abartı bu sistemin Kadıköye 50 cm bırakması imkansız deklerlede imkansız... Sonuçta Kadıköy'de İstanbul'un laner bir kıyı şeridi:):)
Karın İçinde tuz var ise tuz niye atıyorlar kar üzerine.... heheheh.. Yahu konuları nerelere getirdiniz....helal olsun size...
Bir GG de sana o zaman nasıl okuyorsunuz yorumları espiri anlayışınız nerelerde gerçekten anlam veremiyorum ben mi çok genç işi espiriler yapıyorum sizmi çok geriden geliyorsunuz?
itu den meteoroli mezunu olupta DEK'in ne oldugunu bilmeyen Tv de hava durumu sunan kisiler var.buraya gelipte ben itu met. okuyorum diyip sallayan oladar cok kisi gordumki kaale almiyorum artik.
Hocam benim anlayamadığım sudaki mineral ve tuz ile buharlaşmanın ne gibi bir etkisi olabilir?:):):):)
Bunu en basit 6. sınıf öğrencisi bile bilebilir. Çok basit bir kimya
Vitonun yorumlara tahminlere dikkat. Nokta atisi yapan bir arkadasimiz ozellikle. Cm olaylarini abartan forumda laf kalabaligi yapan 500 hpa sa -40 giriyor -16 lar var diye bilgiliymis gibi bilgisizce konusan modellerin basinc yerlesimleri hakkinda sagda solda bilgi edinip burada kendi bilgisiymis gibi yazan arkadaslarimizdan degil. Vito tahminlerini her zaman durust ve mertce yapan benim dahi takip edip model yorumladigim arkadaslarimizdan biri.
Hava tahmin siteleri cm değerlerini rakım 0 ile 100 arası yani Merkezi konumlara yapar. Örnek vermek gerekirse İstanbul için merkezler nereler ise oraya göre cm raporu sunarki adamlar 50 cm dediğinde kadıkoyde yaşayan birisi bizde neden 1 cm diye hesap soramasın diye:) Benim kafadalar bu tarz siteler seviyorum aslında:)
Şuan modellerde göründüğü gibi gelecek bir sistem İstanbulda 3-5 cm yapmaz arkadaşalr dekler tek başına kıyılara en az 5-10 cm bırakır. Cm sorularınızı Pazar gününe saklayın
Şaka gibi bir sistem geliyor Şuanki sistemin yağışını gelecek sistemin soğuğunu birleştirsen istanbul sahil kentleri en az 20 cmden başlar. Fakat yağış o kadar sıkıntılı gozukuyorkı kuru soguk yaşamak insana koyar be