Beiträge von CepheselSistem

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)


    Son endekslere göre İzlanda'nın Kıta içerisine girmesi imkansızdır. Yok öyle bir dünya, kalbinizi ferah tutunuz. Şu kıytırık model dahi -8 soktu.
    CFS'ye güvenmeyin dostlar. 2 kral vardır GFS ve ECMWF. Başkası yalan.


    Cfs bilindiği üzere uzun vade tahmincisidir.
    ama şunuda söylerim cfs 2 günlik tahmininde biryere - kaç sokuyorsa o kesin gelir haha:)

    Bu konularda hiçbir zaman kesin konuşmamak gerekir. :) 1987 yılında 9 Mart günü için 16 Derece güneşli tahmini yapılırken neler olduğunu birçok kişi biliyor. Efsane gelir-gelmez 1 metre kar yağar-yağmaz dünyanın sonu değil benim için. :) Önümüzdeki kışlara bakarız. :)


    1987 çıktı verileri ile şuanki veri teknolojisi arasında çok fark var :)

    Sisteme ayın 20sinden önce efsane demesek çok güzel olacak aslında yoksa büyük hüsranlara uğrayabiliriz. bazı kişilerin yorumlarına gerçekten gülüyorum ama ve bunlar bazı forum sitelerinde bilir kişiler:)

    Amerikanın doğusuna yağan kar yağışlarının 20sinden sonra istanbulda olacağını ciddi anlamda söyleyen arkadaşlar amerikadaki bu sistemi 300h'de görmeye başladılar ve bir anda çıkan bir sistem değil temelini sağlam hazırlayarak gelen bir sistemdi ki bizim beklediğimiz sistemler karasal polar ataklarla sibiryanın üstümüze indireceği ve basıç artışının olup yağış sıklığının fazla olması gereken sistemdir.

    Efsane çıkmazmı çıkar ama 1 bucuk metre karda yağmaz kendımızı kandırmayalım:)

    Evet bu akşamki modeller berbat çıktı. soğukları yine mart ayına ertelemişler

    Asıl önemli modeller 11 şubat sabah 12 şubat sabah ve 15 Şubat akşam modelleri bu 3 model en az her senaryoda -4 gösterirse emin olun Şubat sonu mart başı show var lakin birtanesi sıkıntıya girsin özellikle 15 şubat akkşam modelleri o zaman ne yazık ki dostlar kış seneye kadar sarkar.

    O kadar kararsızım ki hala içimden birşey kar sıkıntı diyor ama sinerji yaratmak için EFSANE DİYORUM.

    Aslında sizin kıvıracığınızı felan düşünmüştüm yanılmışım . Hatanızı kabul etmeniz karakterli olduğunuzu gösterir . Sende bize katıldın :D . Ayrıca herkes yanılabilir doğaldır. :) .

    Kıvırmak Değil Sadece Mart Başında ki sisteme çok güvenip inanmıştım evde 2 gündür sadece onun analizlerini yapıyordum fakat sistem beklediğimden erken geliceğini gösterdi.
    Bu arada bu akşamki ve yarın sabahki ondan sonraki ve ondan sonraki gün olan salı sabahki modeller desteklerse yüzde 99 EFSANE

    Kısa Bir değerlendirme;

    İlk önce Sizleri tebrik eder şuana kadar olan çabanızdan dolayı takdir ederim, Beklediğim Mart başı sistem 1 Hafta erken olarak Şubat ayının son haftası kesin giriş yapıyor emin olun önümğzde iki ihtimal var birincisi sistem sibirya destekli ve karasal Polar olması ( Bu demek oluyorki Kar yeterli soğumada ve Basınç ve yağış oranının artımında dizlerimize dayanır hatta dizlerimizin üstüne bile çıkar. İkinci ihtimal Doğruda sibiryadan üstümüze çökecek olan Deniz etkisi ile Kuzeyimizden Karayel olarak estricek olan ve o KAR FIRTINASI adı verdiğimiz EFSANE sistem şuan için kesin ve net söylemek zor İzlandanın en azından 5 gün daha dayanacağını düşünmüştüm ve bu sistemi mart başında alacağımıza emindim ama yanıldım sizleri yanıltttığım için özür diler ve hatamı kabul ederim. Şeytanın bacağı kırıldı KAR İSTANBUL'U ESİR ALMAYA GELİYOR.
    DİPNOT: Ayın 21 ine kadar çok ahım şahım kar beklemeyin 21'den sonra iş gezme tozma unutun;)

    "Benim için üzülme" diye bir dizi vardı galiba, o dizinin adı sana gelsin :D


    Senin için üzülmüyorum mustafa sen kendi kazdığın kuyuya düşeceksin :) :) ama şunu bilki beklediğniz efsane sitem ufacık bir ihtimalde olsa gelirse elini öpeceğim başımın üstüne koyacağım fotografınıda forumda paylaşacağım delikanlı adamız yani sözümüz söz;)

    Kardeşim sende nede çok sistemlerin gelmemesini istiyorsun.Bilmiyorum ama yazdığın yorumlar bana çok saçma geliyor.Biraz olaylara olumlu baksan en azından burada forumu takip eden ve ümitlenen arkadaşların ümitlerini bitirmesen diyorum.


    Ümitler boşa olunca ben sizin için üzülüyorum yoksa sabaha kadar yıllar boyu ümitlenebilirsiniz:)