Beiträge von Cih@n

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Yaklaşık 1 yıllık üyeyim, meteoroloji merakım da bilgim de çok yok, buradan öğrendiğim ufak tefek bilgilerle kendimce en azından bir diyagram yada model gördüğümde bir fikir yürütebiliyorum, bazen de hiç anlamlandıramıyorum haliyle. Bilgisini paylaşan herkese teşekkür ederim.
    Kandillinin bu kış için ılık geçecek demesi ne kadar başarısızlıksa, içinde bulunduğumuz sistem için yapılan tahminler de başarısız. Mgm'nin Bünyamin'in veya bir şekilde TV ye çıkıp tahmin yapan insanların 2 gün kala çok şey netleştikten sonra bile temkinli tahmin yapmalarının bir sebebi var elbette. Risk almıyorlar. Risk alan nasıl ki başarılı olduğunda efsane oluyorsa (lafım Efsane Semih e değil genel olarak söylüyorum) başarısız olduğunda da eleştiri gelmesine ses etmeyecek. Kaldı ki tahmincilerimizin şuana kadar eleştiriler için ters bir şey dediğine denk gelmedim ama görüyorum ki her yerde olduğu gibi burada da kraldan çok kralcılar var. Hakaret eden yada geçmişine göz gezdirdiğinizde, kötü niyetli oldugunu anladığınız kişileri zaten direk dehleyin gitsin. Ama elma ile armut umarım birbirine karışmıyordur. Her ortam eleştiri yapanlar ve o eleştirileri dinleyenlerle güzelleşir. Kraldan çok kralcılarla gelişme olmaz. Tahminci tahmini yapıyor foruma giriyorum, maşallah eline silahı topunu tüfeğini alan sıkan sıkana, hal böyle olunca da insanlarda beklenti artıyor. O yüzden siz adminler, bu her fırsatta "ateş edenlere" ve en ufak eleştiride aslan kaplan kesilip "laf ettirmicem" psikolojisinde olanlara daha çok dikkat etmelisiniz diye düşünüyorum naçizane.

    Buradaki hemen herkes kar yağsın keyiflenelim istiyor. Umarım önümüzdeki sistemlerde bu gerçekleşir. Forum güzel fotoğraflarla şenlenir.
    Herkese saygılar, sevgiler.

    ve bir sistem daha 1 hafta 10 gün öncesinden "aha geliyor, bakiiiim valla geliyor, gümbür gümbür geliyor" lardan, 4-5 gün kala "modellerde bir türlü mutabık olamadı, ahanda falanca model bozdu, vay efendim italyaya kaçmasın" lara geldik ve şimdide "tatmin edici bir kar olmaz ama hafif bir örtü olabilir"e kadar geldik. Hakkımızda hayırlısı olsun. inşallah atmosfer bir güzellik yapar da biraz hevesimizi alırız.
    Bu durum çok can sıkıcı. Amacım hiçbir tahminci arkadaşımızı zan altında bırakmak değil, yanlış anlaşılmasın lütfen. Tahmin yapanlarında içine doğmuyor sonuçta, modellerde verilerde görüp yorumluyor.

    Bakın Arkadaşlar ben kötü niyetle yazmadım öncelikle onu belirteyim. Burayı çok uzun zamandır takip ediyorum bir kar meraklısı olarak . Burada evet bir tahmin yapılıyor tutabilir de tutmayabilirde her şey olabilir, ama kesin geliyor , kar şurada olacak vs. gibi net yaklaşımlar olunca burada ki bir çok kişi beklentiye giriyor. Bileğe kadar ifadesi bu konu açılırken yazılan mesaj da net bir şekilde kullanıldı. Tahmin tutarsa tabi ki saygı duyarız, ama tutmazsa da bir üye olarak eleştirebiliriz diye düşünüyorum.


    ( Umarım yarın 30 cm kar yağar hepimizin isteği ve beklentisi bu )

    Temelde söylem doğru ama yaklaşımın yanlış. söyleyeceğini söyleyip üzerine "daha öncede tutturamamıştı" dersen insanlar tepki gösterir. Tutturamayacak tabii. Ne olacaktı ki her söylediği olsa zaten bu adamın forumda ne işi var? Birçok tahminci gibi verileri ve tecrübelerini harmanlayıp TAHMİN yapıyor. Baktın beğenmiyor musun bu adamın tahminlerini, vakit kaybetme bu sayfada kardeşim. Beğeniyorsan tahminlerini ozmn neden bu lafı ediyorsun? Bariz iğnelemek amacın. Tatlı su kurnazlığı yapmayın.

    Final sınavımdan yeni çıktım sabah 250. sayfadayken şimdi 281 olmuş,maşallah.


    Son durumu özetleyecek birisi var mı?

    kar, kky, yağmur ne ararsan var. Ortaya karışık. Klasik 5 gün 1 hafta sonrasında gelecek sistemlere odaklanıyoruz. Aman aman bir durum yok şuan. Net olan, örtü var, p.tesi bir ihtimal okullar tatil olabilir ama yüksek bir ihtimal değil. Şahsen 10 cm üzeri yağan her kar bnm için bonus olur ki ben kurtköyde oturuyorum.

    Hocam Ayazağa 3.kolorduda yaptım ben askerliği 1 sefer yağdı diye hatırlıyorum karıştırdım galiba...:)

    Bende 2012 de orada yaptım askerliğimi. Terhis olduktan bir kaç gün sonra efsane 2012 şubat kar yağışı yaşandı. Kışlanın o halini görmek isterdim