Beiträge von Abdulll

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Mantıkla iş yapılmaz bizim memlekette. Herkes kendine göre iş yapar. Hele bu işi şimdi il yönetimlerine bıraktılar. Saçma sapan uygulamalar daha çok görürüz. Tarım sıkıntıya girince veryansın ederler sonra fiyatlar niye böyle diye.

    Tamam önlemini al, ama bağa tarlaya gitme böyle mantıksız bir yasak olur mu? Kaldı ki ufacık köy, Büyükşehirlerden köylere göç oluyor ona ses yok, milyonlarca kişi işe gidiyor binlercesi yanyana olmak kaydıyla onlara sıkıntı yok ufacık köyün tarımı sıkıntıymış.

    Uygulamada çok büyük sıkıntılar yaşanacak. Vatandaş çok fazla mağdur edilecek. İl il farklı uygulamalar olması kötü oldu. Polisler mevzuata hakim değil. Arada gerçekten ihtiyaç için zorunluluk için il değiştirmek için olanlara olacak. Biraz kamu insafına kalacaksın.

    Bizm burada köyler arası bile 15güne kadar yasaklandı, gerçekten anlamıyorum tehlike olan yerlerde millet sokaklarda, ama burada köylerden çıkış bile yasak ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklar bu millet.

    Ben anlamıyorum bir bakan diyor ki İstanbul çıkmıyor, diğeri diyor ki İstanbul dışarıda, güneydoğu kurallara uymuyor diyor da, ben Mardin de bir köydeyim ve köyün yüzde 95 i ilçeye dahi gitmiyor, aynı şekilde civar köylerde köylüler bu şekilde davranıyorsa, il ve ilçede de fazla kişinin çıktığını sanmıyorum.

    İnşallah, bende aynı şeyi düşünüyorum umarım yanılmıyoruzdur.

    ben hâlâ bu açıklanan hasta sayısının en az yarıya yakınının zaten yurtdışından getirip zaten karantinada olan insanlardan oluştuğunu düşünüyorum. Eğer benim bu kadar iyimser düşüncem gibiyse gerçek durum kötü durumda değiliz. Buda bu işi 3 hafta gibi bir sürede çözebilecegimiz izlenimini uyandırıyor bende ki inşallah öyle olur