Beiträge von Okluzyon

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Frank Hoogerbets kimdir?


    Bilim adamimidir? yoksa sarki ve soz yazarimidir? Kehanetle bilim adami olunmaz, bu konuda dillendirilmesi bile bana gore yanlistir takip eden edebilir ancak soylediklerinin jeoloji bilimiyle alakasi yoktur.

    Bu arada, kesinlikle size katılıyorum. Yer bilimi ile alakalı olmayan ve herhangi bir başarısı olmayan insanları yüceltmemek, üstelik televizyona da çıkartmamak gerekir.


    Gerçekten bilim alanında çalışma yapmış insanları, uluslararasında makalesi olan insanları televizyona çıkarmalı ve halkı bilgilendirmeliyiz.

    Art niyetli hiçbir şey yapmıyorum, sadece insanların size neden bu kadar soru sorduğunu merak ettiğim için böyle sorular yönelttim. Mâlum herkes profesör kesildiği için ülkede, sormak için bunları yönelttim.


    Ilker Gunebakan ve PergamoN cevabınız için çok teşekkür ederim, ilgileriniz beni memnun etti.


    Ayrıca, Narsil Bir moderatörün de böyle yaklaşmasını hiç hoş bulmadım. Gerekli kişilere sorularımı ilettim ve cevabımı aldım. Bunda herhangi bir art niyet görenin kendisi art niyetlidir.


    Düzenleme: Bu forumun neredeyse 7 yıllık üyesi olarak bu soruları sorma ve cevabını alma yetkisinde olduğumu düşünüyorum.

    PergamoN ve Ilker Gunebakan size birkaç sorum olacak.


    1) Uzmanlık alanınız nedir? Doktora yaptınız mı?

    2) Yayınlanmış makaleleriniz var mı?

    3) Burada insanlar size soruyor fakat siz kaynak olarak nereyi görüyorsunuz? Verileri nerelerden alıyorsunuz?


    Bilmediğim için soruyorum, eğer bunları cevabı olan bir mesaj varsa ve ben atlamışsam özür dilerim.

    kötü bişey aslında bu

    Bilgi sahibi olmadığımız için şu şekilde karşılaştırma yapıyoruz aslında;


    4.7'lik depremin ardından artçı depremler sonlandıktan sonra 3 civarında depremler olmuş ve arkasından 5.8 vurdu.


    Son saatlere bakarsak sanki 4.7'den sonrakilermiş gibi ve sırada yine bir deprem varmış gibi. Bakalım zaman ne gösterecek?


    Herkes her saniye tedbirli olsun. Deprem on dakika sonra da olabilir, on ay sonra da.

    sistemin çalışıp çalışmadığını bu depremde göremezsin, her depremde elektrik ve gaz mı kesilir?


    Bu konu hakkında bilgi toplayıp tekrar yazacağım.

    Erken uyarı sistemi 5 ve üzeri her depremi haber verir. Bu bütün dünyada böyle.


    Her depremde elbette kesilmez ama Gölcük depremi çok şiddetliydi ve trafoları yıkacak düzeyde olduğu için elektriklerin kesilmesi çok doğaldı.


    Bekliyorum bilgileri, böylece hepimiz bilgi sahibi oluruz.

    Erken uyarı sistemi bende yanlış bilmiyorsam var yani depremin 15. saniyesinde elektrik doğalgaz gibi önemli parametrelere ana merkezden kapatılacak, buna güzel bir örnek vereyim yaşayanlar hatırlayacak, 17 ağustos depreminde depremin başlarında elektrikler kesilmişti, yanlış bilmiyorsam ileriki zamanda bunu gaz içinde tamamladılar..


    ODTU vs farketmez şuanda o bölgede kesinlikle ayrıntılı bir çalışmaya ihtiyaç var ve akabinde elde edilen veriler paylaşılmalı, ya makale olarak yada duyuru/bülten olarak..

    Türkiye'de erken uyarı sistemi yoktu, şu an da yok. Olsaydı zaten bu depremde görürdük.


    http://www.milliyet.com.tr/gun…tanbul-u-uyaracak-2523712


    Sistemin çalışmadığını bu depremde görmüş olduk.


    Gölcük depreminde ise elektrikler depremin etkisi ile kesilmişti trafolar patladığı için.


    Edit: Habertürk yayınında da Celal hoca belirtmişti Türkiye'de böyle bir şeyin olmadığını, devletin asla bu tür şeylere para harcamadığını. Koskoca bilim adamları, devlet için küçücük bir miktar için ezilip büzülüp bütçe istediler.

    Tam olarak hatırlamamakla birlikte kimin söylediğini, duyduklarımı söylüyorum. Bilimsel bir açıklaması var mı yok mu bilmiyorum.


    Ana fay ve diğer fay hattında bu saatten sonra sessizlik çok ciddi tehlike oluşturabilir. Küçük küçük depremlerin devam etmesi bizim için çok iyi olabilir(3-5) arası.

    Ya arkadaşlar depremi önceden bilebilecek hiçbir sistem yok dünya üzerinde, siz hâlâ açıklama yapması için uzman bekliyorsunuz.


    Dün akşam habertürk yayınında söylenmesi gerekenler söylendi zaten. Her an her şey olabilir artık, hazırlıklı olmalıyız.

    Şimdi eğer deprem beklenen hay hattında olursa, en başta etkilenecek yerler zaten Silivri, Avcılar ve bütün Avrupa Yakası Güney Kıyıları.


    En büyük yıkımın orada olması bekleniyor.