a2e50944e15fdae9eb38.pngHer ne kadar tek başına olsa da görmemiz adına paylaşalım.Bahsettiğimiz ihtimali GEM yakalamış ve ana çıktısına yansıtmış.Zor ama güzel:)
Arkadaşım bu ne ya hayır yani bizim bilmediğimiz yeni termik yüksek basınç alanları mı türedi bilimi baştan mı yazalım? Devamlı yüksek basınç yemekten gözlerimiz çekikleşecek
Gri merkezi biraz kuzeybatıya çek, oturup tekrar laflayalım
Abi sahildeki olarak şimdilik kar beklentimiz yok yeter ki aralık kış gibi hissettirsin her şey mevsiminde güzel
O dediğin önümüzdeki hafta başı ile beraber olmaya başlıyor. Ben de merkezde hastanedeyim, burda çok hissedilmiyor ama hanımla konuştum, köyde kırağı olmaya başlamış, sabah 10 a kadar çıkılmıyor dışarı diyor.
3dc64b80e88fdf.pngKutup dairesi zonal rüzgar durumu ay başındaki yavaşlamasının ardından yeniden kuvvetleniyor. Alttaki anomali skalasına baktığımızda ise rüzgarların hala normalinden düşük hızda olduğunu (üst atmosferde) görüyoruz.
5d05e3acc34f95a97966c24.pngKuzey halka modu endeksine bakıldığında sezonun başından beri negatif devam ettiğini görüyoruz.
Bu şartlarda bir sistem alacak desen yakalarsak, bu sistem sıradan bir sistem olmayacaktır. Vaktim kısıtlı, inşallah daha geniş vakitte daha detaylı kapsamlı analizlerle ruh ikizimin konusuna katkı sunmaya devam edeceğim.
Pozitif endeks, yerini negatife bıraktı artık. Negatiften pozitife çıkış kesinleştiğinde, batıdan itibaren sistem alacağımızda yüksek ihtimaldir. Böyle bir durumun soğuk ve etki durumunu bilmeye çalışmak, kahinliğe soyunmaktır elbette. Lakin benim şahsi beklentim, köylerin ay ortasından sonuna kadar karla tanışacağı. Sahillerinse en iyimser tahminle ay sonu.
Aranızda en karamsar benimdir kasım beni bile aştı bütün ay yüksek basınç beklemiyordum hadi oldu diyelim hep Amerika'ya inerdi soğuklar orası da bizden çok farklı değildi valla çok değişik bir ay geçirdik bunu da yazalım ileride lazım olur
Sanırım bu tarz ekstrem durumlara artık alışmamız gerekiyor. Valla şeytan diyor, artık ne zaman yüksek yeriz tahmini yap. Daha kolay
Ben yapmadım yapmasına da, -16 çekirdeğin bu kadar yakın değil, Ukrayna doğu sınırında olduğu bir düzen beklediğim doğrudur. Kuzeydoğu koridoru ısrarla açılıyor modellerde, bu tarz bir desen çok olası
Ne hikmetse geçen seneki kıştan daha çok umutluyum bu sene,
Uzun süreli soğuk olmaz ama 2-3 günlük sağlam polar ataklı bekliyorum akçaabat trabzon sahil dibi ni e dolayısı ile diğer yerler zaten coşar, sonra hava açar sonra yine bir polar atak böyle kış mevsimi sıcak karakterli ama kar tatminlidir çünkü 2-3 gün soğuma ve kar gelir gider o yüzden ılık kış denmesi hiç korkutmuyor beni, heleki o ikindiden sonra sahildede yerde tutmaya başlayıp gece boyu sabaha kadar çok kısa kesintilerle sabah kallınca 25 cm üstü kar yağışını sahilde görmek iyi bir duygudur, DoquKaradeniz28 zaten sen coşacaksın
Nereye yağsa coşuyorum ben zaga deliye her gün bayram misali
Ecmwf de kuzeydoğu koridorunu açtı. Detaylarda değişimler olacak, olumlu veya olumsuz. Olumlu gelişmeler yaşanırsa ilk ciddi sistemimizi almış olacağız. Bu tarz oluşumlar Marmara üzerinden dalış yapar genellikle, istasyoner ab oluşur ve bu AB'nin güç ve konumuna göre yağışta dramatik değişimler oluşur. Bölgemiz oluşumun çoğunda güney kolda kalır ve sıcak cepheden yağışlar alır. Soğuma geç gelir. Büyük bir ihtimalle sahillerimizin kar bakımından şansı olmaz, ama yükseklerimiz iyi kar alır. Yavaş hareket eder, genellikle rex blokajla sonuçlanır. Bu oluşumlar ülkemizde oyalanırken bazen Atlantik hamlesi gelir ve ikinci bir sistem gelebilir. Böyle bir senaryoda kar sınırı 400 metrelere inebilir.
Şimdilik bu kadar. Gerçekleşecek mi, birlikte takip edip öğreneceğiz.
Bu sabah Gem Ukmo güzel bir alt yapı sundu kısmen gfs de bir şeyler göstermeye çalıştı ancak emicemwf berbat kendi halinde
Böyle dönemlerde kuzeydoğu koridoru her güncelleme milim milim hiç farkedilmeden açılır. Bunu elbette sen biliyorsun, ama yeterli tecrübeye sahip olmayanlar için bir sinir harbidir. Efsane çıkmayacak ama gereken soğuma bu koridordan gelecek, ve döngüyü kırmaya başlayacak.
Ecek acak kullandık, elbette bu benim süreci okuyuşum, bir garantisi yok.