Beiträge von fatih8134

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    İlçe belediyelerinin işi ne yahu? Eğer her sene milyonlarca lira vergi toplayan bir belediye kar yağdığında ,buzlanma olduğunda bunun üstesinden gelemiyorsa diyecek hiç bir şey yok. Bunu söylerken hiç bir siyasi eleştiride bulunmuyorum bu işin a partisi z partisi yok çünkü. Nasıl ki her gün çöpler toplanıyorsa kar yağdığında da o kaldırımları yolları açmak belediyelerin görevidir. Okulu kapatmak işin en basit yolu. Neyse bence de uzatmaya gerek yok bu konuyu çünkü insanlar farklı yerden algılıyor.

    Buna riski yönetmek deniliyor her zaman tek taraflı düşünüyorsunuz yazık.

    Riski yönetmek 3-5 cm yağan kar için okulu kapatmakla olmaz. hayatın akışını aksatmayacak daha doğru önlemler almak zor değil. İstanbul'da Aralık ayından nisan ayına kadar trafiğe kış lastiği olmayan hiç bir aracın çıkarılmaması gibi mesela. Bu da denetlenmeli kış lastiği olmayana yüklü cezalar kesilmeli. 24 ocakta İstanbul'da yolların kapanmasının en büyük sebebi yaz lastiği ile yola çıkan bilinçsiz insanlar yüzünden çünkü onlar en ufak rampada kalıyor arkasından gelen kar küreme aracı da o bilinçsiz insanlar yüzünden yolu açamıyor. Ondan sonra kar yağdı İstanbul felç oldu deniyor. Sorun karda değil doğru önlem almamakta.

    Kesinlikle katılmıyorum,anne-baba çalışıyor diye okulu kapatmamak arasında nasıl bir ilişki kuruyorsunuz ? İstanbul'un trafik yükünün önemli bir bölümünü okul servisleri oluşturuyor,kar yağınca sadece birikim yapmış kar yağışını değil bunları da düşünmek gerekiyor.

    Çok basit bir ilişki kuruyorum. Çocuk ilkokul 1-2 ye gidiyorsa anne ve baba çalışıyorsa o çocuk evde tek başına bırakılır mı? Bunun tartışma yeri burası değil ancak 24 ocakta yağan kar yağmasaydı herkes biliyor ki bu yağan karla okullar tatil edilmezdi. Tatil etmek çözüm değil bunu anlatmaya çalışıyorum.

    Seyirlik kar yağacak diye okulları tatil etmenin mantığını anlamış değilim. Yol bozuk diye yolu kapatmakla aynı şey. İnsanlar çalışıyor işe gidiyor bunu düşünen yok. Çocuğun annesi babası çalışırken okulu kapattım demek çözüm mü?

    15 senedir Beylikdüzü Gürpınar' da bu kadar etkili bir yağış ve sonrasında saatlerce yolların kapandığını ilk kez görüyorum. Fotoğrafları 1 saat önce çektim. Bilenler vardır bu yol Gürpınar sahil opetin oradan beykente doğru çıkan yol. Tamamen kapanmış durumda. Yolda kalmış araçlar var onlar kaldırılmadan yolun temizlenmesi zor

    Birleşik Krallık 230.550 testte 1295 vaka bildirdi. Bugün ölenlerin sayısı ise 128.


    Türkiye neden birleşik krallığın 1 günde yaptığı testin yarısını bile yapmıyor? Test sayılarını niye arttıramıyoruz bir sebebi var mı? Biz bu adamlara yardım göndermedik mi? Nasıl bizden fazla test yapabiliyorlar? Bu arada nüfuslarına baktım bizden az.

    Viruse ve viruse karşı alınan önlemlere kabadayılık yapan tek millet olabiliriz bence.Bugün markete gittim maskesiz girmeye çalıştı 2 kişi kasiyer uyarınca viruse ve tedbirlere sövmesini görmeniz lazımdı... Çalışanlara da yazık yemin ederim.


    Maske yasağı 81 ile gelmeli sokaklarda dahil, maske takmayan, burnu açık takan herkese 3 bin lira ceza verilmeli.

    Aynı şekilde maskeyi takılması gerektiği gibi takmayana da ceza kesilmeli. Bu konuda uygulanacak her ağır uygulamayı sonuna kadar desteklerim. Bu kadar rahatlığın lüzumu yok. Kimse insanları eve tıkayın demiyor ama uyulması gereken basit kurallara da insanlar uymuyorsa zorla yaptıracaksın.

    Sabırla kendini Karantina altına alanlar, işinden gücünden mahrum kalanlar, zor günler geçirenler adına tablo çok çok üzücü.Bugün köydeydim 5 kilometre mesafede ki köyde 2 ev karantina altındayken köylünün halen yüzünde ne maske var nede mesafe sağduyusu.İş sadece köyde de bitmiyor, vurdumduymaz insanlara acıyorsam namerdim olan yine sabır edenlere,zorluk yaşanlara olacak.

    Bu dediğiniz yetmezmiş gibi bu işi ciddiye alıp gevşemeyen insanlara salak gözüyle bakanlar da var. Bu millet akıllanmaz. Yazık

    Safi istanbulda 1000 yataklı yoğun bakım var Hastaneler kaldırırda ölümler artar ama.

    Hastanelere ne kadar çok korona hastası gelirse hastaların bakımı o kadar zorlaşır dolayısıyla evet ölüm de artar. Hastaneler sorun yaşamaz dememin sebebi buydu. Yoksa hastanelerin doluluk sebebiyle hastaları geri cevirmedigini mart nisanda gördük zaten.

    bu 2 gündür çıkan tablo 1-5 haziran arasının. 6-7 haziran haftasonunun tablosu da önümüzdeki 2-3 gün içinde çıkar. Umalım ki hastanelerimiz sorun yaşamasın. Bu arada İstanbul'da maskesiz sokağa çıkma yasağı neden yok acaba bilen var mı?