Gene bilmem ne modelinin bilmem kaçıncı senaryosu olmadı coğrafya gerçekleri vurup geçiyor kuru soğukla ….
Posts by Berkay4535
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Foça kale önünde 5 kişi denize giriyor an itibari le bir deli ben değilmişim
-
Dikiliyi saymaz isek onun güneyinde deniz suyu 16-18 arası şuan biraz soğuk olsada girilecek seviyede 2-3 saat içinde bizzat deneyeceğim foçada hatta bu olayı
-
GFS'de soğuk biraz daha güçlü sanırım yanlış görmediysem ECMWF gibi gelirse yağmur olarak düşme riski var.
Ecm de yağmur yağış çıkmaya yakın yüksekler de kara döner anca Spil filan alır kar sonra yağış çekiliyor gfs de ise süre bazında yağış ve soğuk daha etkili ve uzun kalıyor
-
Gfs kolu batıdan ve güneyli indiriyor buda ege denizinin tepki verip yağış getirmesine neden oluyor diğer modeller bunu pek desteklemese de onlar esasında ana fikire çok uzak değil , ecm çok kritik bu sabah
-
Kuru soğuktan böyle bir saçmalık yapıp bu hale getirmesi ilginç güzel oldu
-
Görüntü böyle olursa farklı şeyler konuşuruz o zaman
-
Şu nalet sibirya mart sonun da bunu indiriyor gerçekten hayret ya komedi gibi iş .Ocak ve aralıkta olmayan şeyler oluyor mart sonunda .Gelmez dedim geldi
-
Yaz şarkısını açalım biz kışlar baharlar onlarınsa yazlar bizimdir 🏖️ Yarın Yaz giriş yapıyor
-
İzlandadan güzel sistem gelse 10 defa bozar nerde saçma sapan ucube sistem var daha da güçlendirerek veriyor modeller .Hafta sonu denize girip keyif yapacam başlarım kuru soğuna
-
Ana çıktı kuru soğu çekti 😎 Ecm de destek verirse güzel olur
-
Basit bir Türkiyeyi etkileyen basınç merkezlerine bakarsanız sistemin kökenine bakarsanız en olası senaryonun kup kurusundan bir soğuk olduğunu görebilirsiniz ki .Ben hala bu kadar şiddetli soğuk atak olacağı görüşünde değilim umarımda gelmez zaten .
-
Bence o soğukların bu sene bu ayda bizim gibi güney enlemlere ineceğini düşünmüyorum.Yağışta en az 10 gün yok gibi
-
Deniz sıcaklığı 15 ve üstünü gören yerlerde bu sıcaklıklarda kısa süreli de olsa denizde yüzülebilir seviye de olacak gibi duruyor
-
Öncelikle selamlar güzel bir yazı olmuş emeğin için araştırman için öncelikle güzel bilgiler için teşekkürler .
Ege üniversitesi son sınıf coğrafya öğrencisi olarak klimatoloji benim alanıma girmekte ben kendimce eklemeler yapayım
İlk olarak iklim değişimi ve küresel ısınma kavramları ayrı ayrı ele alınıp açıklanmalıdır günümüzde hala bu iki kavram iç içe geçip anlam karışıklığı yapılmaktadır . İklim değişimi kavramını doğal ve insan kaynaklı etkenler olarak net şekilde ikiye ayırmak gerekli bu iki kavram iç içe girerek birlikte etkileyebilmektedir çünkü.
1-Yörüngesel değişimler (Buzul çağ -Buzul arası dönemlerin ana nedeni )
-Dış merkezlilik
-Yalpalama
-Eksen eğikliği
2-Güneş Lekeleri ( Günümüzde etkilerini dünya üzerinde sıcaklıklar üzerinde etkili kısa vadede 11 yılda bir döngüye giriyor .)
3-Levha tektoniği (yazında bahsetmişsin )
4- Sanayi devriminden itibaren ise insanında etkisi
Bu kavramlar bir bütün halinde etki etmektedir lakin 4. Şık olan insan etkisi çok hızlı ve tüm dengeyi değiştirmektedir diğer 3 seçenek ise dinamikleri ve etkileri insan etkisine göre daha farklıdır .
Küresel ısınama ,iklimlerin sertleşmesi demek tanımı hatalı bir kavram .Özellikle sıcaklıkların artması okyanusların sıcaklıklarının artması bunun beraberinde buharlaşmanın artması ekstrem hava olaylarının artışını beraberinde getirecektir ama iklim sertleşmesi tanımı burada kullanılamasının doğru bir tanım olduğu düşüncesinde değilim .
Tekrardan başarılar araştırmınızda -
Bu kış iyi sistem almamamıza rağmen iyi bile ilerledik neredeyse 600 sayfa, çoğu goygoy olsa da
İlginç hava olaylarıı olmadığı için bölgemizde goy goy şart resmiyet istesek mgm ye giderdik
-
Martın 10 una kadar bir şeyler gözükmüyor martın ilk yarısı kapandı gibi bir kelime kullanmaktan ziyade artık direk kış kapanır en azından şehir merkezleri için artık 100 sayfa zor ilerler aralık 2025 e kadar
-
Az da olsa yağışlar bölge genelinde yağmur olarak düşecek iyiceme yumuşatacak havayı bu gün bozdağda 1700-1800 metre üstlerinde yağışın türü kar olacak
-
Soğuk gider yağış gelir , soğuk gelir yağış gider bize kalan karsız günler ….
-
Kar başladı bu son kar sanırsam