Beiträge von BalkesON

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    hocam ayın 24 üne uzun bir zaman var tarihi oynama şansı ve gücünü kaybetme gibi riski var mıdır yoksa dahada uzun ve şiddetli bir hal alabilir mi ?

    Hocam hayırlı olsun ilk konunuz Allah önünü açık etsin ,utandırmasın DEK önemli bir hava olayı piyango gibi 1 km de bile oynuyor. Ben bandırma nın tam 40'km arkasında manyas kuş gölünün hemen arkasında manyasdayım bir göl var aramızda acaba bizi ne derece etkiler rüzgarın yönüne göre kar bakımından ?

    Accuweather Asya Tahmini emin adımlarla ilerliyor;


    Nicholls: “Biz Çin’in Kuzeydoğusu, Kore yarımadası ve Kuzey Japonyada sık soğuk atakları ve kar yağışları bekliyoruz, Bu soğuklar Özellikle Kışın ilk bölümünde etkili olacak.” Kar tahminleri: Seul’de 12-25 cm, Beijing’de 5-10 cm’dir.

    peki Ülkemiz adına son veri tahmini var mı merak ettim sadece

    çoğu meteoroloji uzmanı bu günlerde ayın 20 sinden sonraki dönemi işaret etsede efsane-semih abim uzun vadede gerçekten çok başarılısın senin haftalar önceden söylediklerine geliyorlar . fakat ben bu sene modellerin çok fazla ve kısa zaman aralıklarında değiştiğini farkettim , atmosferde aşırı hızlılık var , durulmasına az kaldı diye düşünüyorum. İnşAllah kar yağışına doyucaz.

    Efsane-Semih Abi balıkesir-manyas dayım abi ben en son 2012 de herhalde dek yağışlar almıştık, merak ettiğim konu var abi bandırmanın 40 km arkasında kalıyoruz , tam önümüzde kuş gölü var , 18 km arkamızda manyas barajı mevcut dek olarak şanslı mıyız acaba abi göller ve barajlar buna etki eder mi acaba ?

    Abiler ben uzun süredir aranızdaydım fakat üye olmamıştım . şuan üye oldum , Efsane-semih abim arif-tarifden beri takipçinim , tarantula falan vardı , gerçekten tahminlerine saygım sonsuz havaforum ailesi olarak müthiş bir enerji almaktayım okurken , keyifle okuyorum takip ediyorum ,