Doğru. Güçlü bir soğuma ile gelmiyor sistem ancak Deniz Etkisi yağışların sıcaklığı 1-2 derece yağış anında düşürdüğü gerçeğini unutmayalım. Ben sistemin büyük bölümünü 210 rakım da geçireceğim için benim işime yarar bu sistem.
Hocam 4 derece olsa merkez için, senin orada 3 derece olur, dek anında 2 derece düşse, 1 derece civarında olur senin orada sıcaklıklar.
Bir derece daha düşse, yerde tutmalar da olur senin orada.
Zaten bu şartlar da sanırım 6-9 saatliğine ancak geçerli.
25-31 arasındaki 500 sıcaklıklarında düşüş var, 850 sıcaklıkları ise -5 civarlarında.
Sıcaklıklarda aşağı yönlü değişimler olmazsa, kar açısından bizi karayel kurtabilir, bir de güzel şartlarla dek yağışı yoksa dün ve bugünkü gibi poyrazla işimiz zor.
Uzun süredir her güncellemede gitgide soğuk senaryolarımız -10 bantlarına oturmaya çalışıyor. Bu işin sonu bazı arkadaşlarımızın dediği gibi güzel karlı sisteme gidebilir
-10 altı 1-2 senaryo ancak var, -10 altı senaryolar artmazsa, bu senaryoların -7 -8 bandına oturacağını düşünüyorum.
Allah’ın izniyle, eğer 21-22sinde Ecm’de gösterdiği gibi 20-50 cm arası yerde tutacak şekilde kar olursa 25 Ocak sabahı, barajlarımızda %70-75leri görebiliriz.