Beiträge von ^SiberianCold55^
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Zaten öyle yağış yoktu rüzgar güneye dönüncede dahada düşüyor sıcaklıklar
Yağış olsaydı sürpriz olur demiştin ya bende demek istedim ki yağış gelse sıcaklık fırlayacaktı o değerlerde kalmazdı.
-
lormanas Abi napalım biz bu merkezle batıyı hep aynı kader soğuk sağlam olsa yağış yok yağış olsa soğuk yok
Hasköye gelin

-
Evt Hasan doğru zaten kaç gecedir ayaz var sahilde 2 3 dereceler 1i de gördüm yağış olsa sürpriz olucaktı rahat söylüyorum az önce ondan dedim yarın akşama doğru demek istediğim şanslı olan yerler
Yağış olsa o sıcaklıkları görme imkanın yoktu yağış olmadığı hava açık olduğu için zaten o değerleri gördün

-
Amin İnşAllah 24 saate kadar olumsuz bakmam ama biliyorsun Samsun ve yağış yan yana gelince bi değişik oluyor 😂
Samsun dengeyi güzel kurmalı çok soğuk girerse Doğu Karadenize tabikide yarar ama Samsuna yaramaz batıda olan soğuğun girmesi karayel rüzgar ile oluyor çok kıvrılan rüzgar yağışı direk merkez için keser zaten farkettiysen modellerin yağış haritasını açıp baktığımızda soğuk cuma gecesi ilerlemeye başlayıp Doğu Karadenize sokulunca cumartesi yağış Samsunda kayboluyor yine Samsunda sıyrılan kesim 200 rakım ve üstü garanti olacak kıyılar Allaha emanet az daha netleşsin rüzgar analizi yaparız.
-
ECMWF öğle güncellemesi yağışı iyice kısmış özellikle Sinop ve Samsun u
Yağış daha oynayacak sabır edip son ana kadar beklememiz lazım ama kesinlikle boş geçeceğimiz anlar olacak Samsunun kaderi.
-
Alles anzeigen
Şahsen ikimizde birbirimizi tanımıyoruz. 3 gün önceye kadar da hiç forum içinde tartışmamız olmadı.
3 kelime söyledin.
1. Radikal değişim bekliyorlar.
2.Rakım sistemi işte
3. Kabullenemiyorlar herhalde.
Ben halis Karadeniz insanıyım. Lafı eveleyip geveleyemiyorum. Bodoslama cevaplar vericem, harbi harbi. Darılmak yok

1. Radikal değişim dediğin, 4 ,5 gün sonraki vadede 200 km daha doğuya sokulması ise, evet, radikal değişim bekliyorum.
2. Rakım sistemi olup olmadığına bugün, yani pazartesi değil, müsaade edersiniz önümüzdeki Pazar sabahı karar versek, daha uygun olmaz mı sizcede. Hatta siz geçtiğimiz cumartesiden karar verdiniz.
3. Ben Mart ortası rakım sistemini bırakın kabullenmeyi, öpüp başımın üstüne koyarım. Tam tersi bence siz bu ayda böyle bir salınım olma ihtimalini 20 gün vadeden tahmin etmiş olmamımızı kabullenemediniz bence.
Cevap bekliyorum hocam.
1.Sorunuz:Radikal değişim doğu Karadeniz kıyılarının bu sene hiç almadığı tatminkar kar örtüsü 15-20cm
2.sorunuz:sistemi yaşarken karar verebilirsiniz sizin tercihiniz ben şimdiden tahmin etmek istedim rakım sistemi derken de kıyılarda birşey olmayacak söyleminde bulunmuyorum tabikide kar yağışı olacak ama 200 metre de 15-20cm kar varken kıyıda
3-7 cm olacak örtüye rakım sistemi demeyi daha uygun buluyorum kıyıda 20cm olursa ne güzel yanılmış olurum hepimiz sevinmiş oluruz kıyılarda bu sene hiç görmediği örtüyü almış olur.
3.soru bende öpüp başımın üstüne koyarım son dediğinizi anlamadım

-
Samsunun doğu kısmında iç kesimde kalan ilçeleri çok şanslı aynı şekil ordu 100-200 rakım itibariyle tatmin edici kar kesin diyebiliriz.

-
Hey Allahım arkadas efsane gelecek diye bir şey çıktımı ağzından? Bölgemizin de etkileneceğini ufakta olsa demek suçmu ?
Sen niye üstüne alındın sistemin bölgemizi etkileyeceğini günlerdir biliyoruz önemli olan kıyılarda tatmin edici kar olup olmaması sanki tatmin edici bir örtü olacak gibi davranan arkadaşlara sözüm sende öyle isen alınabilirsin.
-
Ya benim anlamadığım sistemin Doğu Karadeniz'e olan etkisi Marmaraya kıyasla yarı yarıya kötü. Tam olarak soğuk bile yeterli değil nasıl oluyor da santim hesabı yapıyorsunuz? Sadece son 3 yılda aynı bu şekilde 10 sistem geldi hepsi de cılız örtü ile kaldı. Sistem çok güçlü, ancak soğuk "şuanlık" yeterli değil. Soğuğu geçtim sinoptik Özellikle Ordu ve doğusuna girmiyor bile. Soçideki basınç dizilimi 2 yıldır tüm sistemleri Doğu karadenizden itiyordu ancak bu sistem gayet marmara merkezli. Çok fazla santim hayali falan kurmayın.
Sanki efsane gelecek de bizim haberimiz yok gibi davranan arkadaşlar var radikal değişim bekliyorlar rakım sistemi işte kabüllenemiyorlar herhalde

-
Radikal değişim beklemek sadece duygusallık olur doğu Karadeniz kıyılarında 15-20cm hayal kar olacak ama gidebileceği nokta kıyılar için ince örtüler
3-7cm 200 metre ve üstü çok güzel olacaktır.
-
Soğuklar kırpılmış gibi yanılıyor muyum
Hiç umrumda değil Samsun adına yağış mükemmel senin için şu görüntü arkaya yaslanmalık.
-
Modeller ne zaman düzelecek konumum adına -5 olan yerde şimdi -1 var 93. Saatte vakit daralıyor umarım olumlu yönde radikal değişim olur
Radikal bir değişim olmayacak rakım sistemi olarak sayabiliriz

-
Bariz batılı geldi soğuk olarak kötü ama Samsun adına alçak basınç konumundan dolayı yağış arttı.
-
Samsun zaman zaman yağış sıkıntısı çekebilir daha tam inceleme fırsatım olmadı ama bazı zamanlarda rüzgar kötü bakalım daha netleşmesi lazım.
-
Hocalarım sistem karadenizde etkili olabilirmi?
Olacak lakin yine rakım sistemi olarak iş yapacaktır favori batı kesimler

-
Ecmwf benim kafamda beklediğim şekilde veriyor ve ısrarcı böyle sistemler batılamaya çok meyilli Samsun bile sıkıntıda kalacak tablosu var bu sisteme bel bağlamıyorum yine rakım sistemi tablosu görüyorum kıyıya yakın 200 metre yükseltiler şanslı aynı şekilde gfs de batılama eğilimi gösterdi soğukları biraz kırdı etti daha çok değişecek bu sistem sadece marmarayı etkileyecek şekilde de gelebilir.
-
Daha değişir uyku vakti

-
Ben - 4 ile yağmasının imkansız olduğunu savunmuyorum mümkün lakin şuan o tablo yok anlatmak istediğim o çekirdeğin batıda kalması ve denizden direk esen rüzgar bir kere bu ihtimali çürütüyor gelip - 4 için şartlar şuan uygun denilmesi komiğime gidiyor İstanbullu arkadaşlar bizden daha tecrübelidir bu konuda sık sık bu tarz olayları görüyorlar balkanlardan karadan esmesi ile - 1 - 2 ile Kar görebiliyorlar ama bazen de - 6 ile şakır şakır yağmur yağıyor neden diye soralım çünkü rüzgar yıldız poyraz denizden esiyor

-
kar yağdıktan sonra herkes bir veri bulup açıklamaya çalışır dostum.Sen hayatında -1 izotermi ile hiç kar yağışı gördün mü ben ilk kez yaşadığımı hatırlıyorum.Gayet de süpriz oldu.Bu maç bitikten sonra yapılan analize benzer.Önemli olan maç başlamadan tahmin yürütmektir hepimize süpriz oldu geçelim bu veri işlerini şimdi çoğrafyamız bize ters köşe yaptı

Gelen sistemin de şuan bu şartları taşımadığını görüyoruz yıldız poyraz esen bir Rüzgar olduğu sürece - 4 ile Kar beklemek hayalcilik olur.