İnşallah gelir hocam sizin orayada
Gelmezz uğursuzlar var
hem Tuzlayı ve Kartalı kuruttular hemde Kocaeli sırada ise Sakarya var ![]()
İnşallah gelir hocam sizin orayada
Gelmezz uğursuzlar var
hem Tuzlayı ve Kartalı kuruttular hemde Kocaeli sırada ise Sakarya var ![]()
Yarın sabah öğlene doğru belki dahada erken yağışlar başlıyor. İcon Ukmo, ve Gfs'nin Pazar akşamına kadar beklediği toplam yağış miktarları bu şekilde. Umarım afetsiz şekilde her yer yağış görür. Gözlerimiz radarda olacak neresi ne kadar alacak göreceğiz artık.
İcon

Ukmo

Pinti Gfs bile 20-30mm arası veriyor.

21-75mm hadi bakalım:)
Icona güvendigim için Ilk kez mgm diyorum 😄 Ama kuzey guney diye ayırsalar daha iyi olur. Atıyorum kuzey 75mm desek güney ise 20mm ortalama felan filan.
icon karadenizde siklon görmeye devam ediyor hafta sonu için. Eger son anlarda bozmazda başarilı olursa yine bazı yerler 100mmyi bulur. Yarın ögleden sonra başlatıp Pazar günü ögleye kadar devam ettiriyor yagişi ciddi bir boşluk olmadan. 
icona göre bugünde yerel yagişlar devam edecek agirliklı yönü bogaz ve anadolu yakası demis. 24 saatlik toplam yagiş.
Akşamki Ecmwf ve icon güncellemesi bu akşamda yağış veriyorlardı radarda yine kütleler geliyor. İcondaki daha benzer yine.
Ecmwf bu saatdeki görüntü

İcondaki

Radar

Arnavutköyün batisinda yine etkili yagiş var.
Bursa radarini tavsiye ederim, mgm calisanlarida bunu söylemişti kütlelerin gücünü daha dogru düzgün gösteriyor. Istanbuldaki yanıltır yani.
Ecmwf sabah güncellemesi yagisi tekrar arttirmiş yarin sabaha kadar istanbula toplam 15-25mm civari yagiş bekliyor ama kim inanir muamma.
Kiymetinin bilemedik Ecmwf ve icon. Gfsciler topa tuttu sonuc ortada 😄
Armavutköyde durum nasıl sıkıntı varmı acaba. O kütle 1 buçuk saattir yaklaşik orada. Bursa radarında yavas yavaş etkisini kaybetmeye başlamiş gözüküyor. En azindan kırmızılık gitmis.
Arnavutköy bu aralar. 
Benim konumuma göre kazandı.
Yerel yagiş bu ama her yere yagmaz 😄 o hic bir yere neredeyse vermiyordu verdigi yerede taş çatlasa max 5-7mm. 125mm alan yer var ve devam ediyor genişleyerek.
Evet arkadaşlar Gfs kazanmişmiydı ![]()
Vortexi ben vakumladım kıskanma
Kıskandım hemde çok pis 😄
Arnavutköy sürekli İstanbulu tüm rızkını sömürüyor
Var orada bir şeyler ama cözemedim. Kişin vortexleri toplar, yaz ve sonbaharda yagişları çeker.
Arnavutköy civarinda kütle asılı kaldı bir süredir orada 88mm olmuş.
Çatalca civarindaki kütleler gıdım gıdım genişliyor ve agır hareket ediyorlar.
Maltepe güneşli. Ağustos sıcağı var. Nem çok yüksek. Temmuz ayından daha sıcak bir gün
Gene negatiflige başladı 😄
Şuanda avrupa yakasının hafif batisinda radara göre etkili yagiş olması lazım. Gfsye göre böyle bir yagiş söz konusu bile degil oda başarisiz yani. O kütleler biraz doguya genişlerse iconun gösterdigi gerçekleşir daha gün bitimine çok var. Iconun saat 14:00'daki bekledigi görüntü.
Buda Gfsnin
Radarın anlık goruntüsü 