Çerkezköy akıyor saglam kütleleri vakumladı şuana kadar. Bogaz hatti avrupa ve anadolu yakasina gelenler yeşile dönüp güç kaybediyorlar ama kuzeydede araliksiz oluşumlar var.
Beiträge von Suratsız
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Kocaeli-Sakarya sistem yarin bizi geç terk edecek geceye kadar yagiş alacagiz doguya kaymasini bekliyoruz daha vakit var. Öncelik avrupa yakasinda olduğunu modeller göstermişti öylede giriş yaptı yagişlar. Sabaha kadar buradayim gidisati takip edecegim.

-
İşte tam şuradaki boşluğa Maltepe-Pendik çölü adını verebiliriz bence.
Gece yarisindan sonra sabaha dogru doguya kaymaya başlayacak ben bile Kocaelide sıramı bekliyorum. Belki en son bana gelecek ama geç gidecek. Sistem bitsin ondan sonra yorumları yapariz nereler çöl nereler uçtu gitti diye.
-
Suratsız hocam gfs 8-9 Ekimde doğru düzgün serinlik sokmamasına rağmen uzun zamandır sıcaklık 2m diyagramda 19-20 derece olarak nasıl yansıyor bu bir hata mı?
Ortalamasi 19-20 derece demiş ana çikti degil. Hata yok.

-
Anadolu yakasina inen ilk sarilar güneye ulasamadan eridi büyük oranda avrupa yakasina Arnavutköy ve hafif batisina tren hatti geliyor.
-
Suratsız hocam bu gece yarın akşam arası pendik-tuzla-gebze hattı bu sistemden nasıl etkilenir? Fazla beklentiye girmeye gerek yok galiba
15-25mm arası tahminimce alır. Yarin ögle saatlerine kadar aktif sistem. Artık kütlelerin nasıl organize oldugu ve ne kadar güneye güçlü sekilde inecegine baglı. Bende kendi konumum için o civarlar bekliyorum fark yok yani daha fazlasıda olabilir tabi bilemeyiz.
-
Doğu marmara olarak biz boş geçmezdik genelde , ne olduysa Erdi ile sıkı fıkı takılmaya başladıktan sonra oldu

Ugursuzlugunu her yere taşıyor 😄
-
hocam biraz saçma bir soru ama konumumda şu görseldeki modele göre en etkin 6 saat hangi aralık ona göre radar takibi yapacağımo aralıkta geceyse
Bu attığım ecmwf öğle güncellemesine göre avrupa yakasında gece 2-5 arası boğaz hattı ve anadolu yakası ise 05- 14:00 arası tabi bu süre zarfında avrupa yakasınada aynı zamanda yağış veriyor. Ama buna bağlı kalma derim daha çok radar takibi yap ona göre kafanda belirlersin bir şeyler geç vakit.
-
Bir cacık olmadı orta kuvvette 5 dakika yağmur harici

-
Son Ecmwf güncellemesi kütlelerin başlangıç yönünü avrupa yakası gösteriyor daha sonrada yavaş yavaş doğuya kayıyor, başlangıç saatini bizim saate göre gece 12-1 civarı demiş birazcık ötelemiş yani.

-
Bu sistemin galibi ICON
Kaç gün önceden vermeye basladı
Neredeyse 1 haftadır veriyordu her güncelleme. Yarin öğlen olsun neticeyi görelim ozaman hakkini veririz zaten.
-
bu siklonda umutluyum
Gfs bu sene tutarlı gidiyor
Bu modelde verdiğine göre bu sistem güzel geçebilir istanbul adına.
Gfs tutarli gitmiyor kardesim yagişlari daha dün aksam arttirmaya başladi 10mm bile vermiyordu. Bu arkadasin attigi Gfs verilerinden üretilen bir baska sınırlı alan modeli. Gfsden ayrı yani.
-
İzmit'te gök gürültüsü sesleri duyulmaya başlandı Suratsız toprak senin oralar ne durumda
Güvercin uçuyor sadece. Ekolar kuzeyde takiliyor bakalım.
-
Kartal civarında kırmızı kütle var.
-
Kocaeli/Sakarya olarak bizde payımıza düşeni inşallah alacağız özellikle bu akşamdan sonra yarın akşam saatlerine kadarki aralık önemli.
Eps bu şekilde göstermiş.

-
Vortex yağmurları sana gelsin fatih.
SuratsızOo en sevdigim 😄

-

Birileri halen daha yağmur vortexi diye diretiyor ve havaforuma çamur atıyor yok benim dedigim oldu havaforum tweet sildi diye.
Burada fake üyelikle takıldığını biliyoruz zaten sıkıntı yok canım benim yağmur vortexi diye bir terim yok biz seni trollemek için onu kullandık, ikincisi karadenizde sadece 1 model siklon yani ( alçak basınç veriyor ) Halen daha vortexi ben bildim diye ortlalıkta geziyon ne vortex yağmuru
Türkish yazdım bak saldım size anlamıyor ama böyle saçma şeyler uydurup para kazanmak için işi bilmeyenleri kandırırsan ben daha çok uğraşır trollerim peşin peşin söyliyeyim.Topu sana attım coni vortex yağmuru geliyormuş
Aykut53 -
Kanka Ankara'ya giderken sapanca gölünde çay içeceeeğdim direk basıp gidiyim mi


-
Ben geleyim mi vortex vakumlarım size

Bu sene açıkcası sende pek uğurlu değilsin yağışları cekemedin aşşağı ama ondan 10 kat daha şanslı olduğun kesin

-
zamkolik erdi Sakarya'ya yolun düşerse gelme kanka uğursuzluğunuda getiriyorsun bak istenmiyorsun orada
İnsanlar haklı