baharla birlikte ozlelikle martta el ninodan la ninaya geciste guzel yagislar alabilriz sansimiz yaver giderse daglar iyi kar alabilir. Önümüzdeki günlerde bazi günler batimiz yagislar alabilir. Haftasonu ise sicak gececek. Sonrasinda hava muamma olsa da yagisli bi subat sonu mart başı gecirecegimizi düşünüyorum
Aslında 22 mm cok daha fazla yapması gerek ama sulu demkki
Şu an 32 mm olduk kar kalınlığı 35 cm civarı.Yağış durunca ölçerim.Gündüz biraz sulu yağmıştı ondan galiba hocam.Buranın çevresi 2000 rakımlı dağlar.Oralarda 50 yi geçmiştir.
Kılanlı hocam ne diyorsa doğrudur.Bu kadar karmaşık sistemler silsilesinin olduğu bir ortamda herkes bir şekilde nasibini alır.Bugün olur ,yarın olur ,iki üç gün sonra olur.Sıramızı beklemek gerek.Pazartesiyi Salıya bağlayan gece Konya ya modeller iki üç santim kar veriyordu.Sabah kalktık 10 cm kar var.Herşeyin başı sabır sabır ...
Karaman yöresinin en batısı hariç yağış beklemiyorum. O bile şüpheli ve çoğu yağmur
Gfs abarttıkça abarttı Pazar günü Sarıveliler'e 120 mm yağış veriyordu.Kılanlı hocam baştan beri yağışa süphe ile yaklaşıyordu dediği gibi oldu bu rezil model yağışları yolunmuş tavuğa çevirdi.