forum.havaforum.com/attachment/19751/
Şu kütleleri 1 saattir takip ediyorum doğrudan İstanbula geliyor gibiler. @wildleo1907
Beiträge von Senpai
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Şu an Alçak basınç alanının merkezindeyiz. Balkanlardan dönme hareketiyle soğuk kıyı şeridinden giriş yapmaya başladı. 30 Dkya rüzgarda genel bir dönüş başlayabilir.
-
Yağmur işini boşverin, Karayele döndüğünde ani soğumayla donan yağmur yağacak o zaman işte işimize gelecek.
-
forum.havaforum.com/attachment/19662/forum.havaforum.com/attachment/19663/forum.havaforum.com/attachment/19664/
Gece Icon çıktısı. Geriye sadece radar takibi ve beklemek kaldı
-
Umarım yanılır diyelim, kendisi ılıkçıdır. Belki duygusal konuşmuştur

-
Yarın 13:00dan sonra donan yağmur, 14:00dan sonra kar görme ihtimalimiz yüksek. Yoğun bir kar olur
-
Böyle sistemlere alıştık. Sonbaharda dahil buna benzer sistemler yaşadık. Lodos ardı gelen karayel çok ani sıcaklık düşüşüne yol açarak çok kararsız koşullara neden oluyor. Yağış ve radar bir anda coşuyor. Yani @Efsane-Semih e güvenibiz tam olsun. Yarın öğleden sonra aksiyon başlıyor.
-
Icon çok iyi çıkmış bırakın Gfs'yi falan. Icon'a göre poyraz olmasan lodos arkası Batı Karayel giriş yapıyor saat 13:00'da. Ardından gelen yağış da inanılmaz boyutlarda. Windytv den ayrıntılı bakabilirsiniz.
-
Boşverin yağış haritalarındaki çizgileri. Gem bizim için en iyi senaryoyu sunmuş. 850hPa'da -3 civarı varken siklon kıvrılmış ve rüzgar karayel-yıldız olmuş. Yani Öğleden sonra yoğun bir şekilde kar başlar demiş. Gerisi zaten belli, -12ler girmiş.
-
Icon modelini inceliyorum. Yer soğuğunu daha akla yatkın bir şekilde kavrıyormuş gibi gözüküyor. Karayelle asıl kar yağışının Çarşamba öğlen hatta batı ve yüksek ilçelerde sabahtan başlayacağını düşünüyorum ben. Sahillerde bile etkili olacaktır bu karayel. Önceki sistemlerle uzaktan yakından alakası yoktur kaynağı tam anlamıyla dondurucu bir karayeldir. Çarşamba yağacak kar yarım gün, Perşembe yaşanacak buzlanma ise tam gün tatil edebilir diye umuyorum. 6 Ocak sistemini hatırlayın. Balkanlar daha soğuk şu an..
-
-
27 Şubat sabahı Gfs'e göre İstanbul batısı ve yükseklerinde kar ihtimali belirdi.
-
Balkanlarda gece sıcaklıklarının -20'yi bulması bekleniyor. Karayel hatta yıldız-karayel bile buzdolabına çevirir marmarayı. Diyagramda %30 kar olarak görünen yağışı saf kar olarak almamız yüksek olasılık. Önceki karayelli sistemlerle alakası bile yok bu sistemin. Çivi gibi dondurur bu karayel.
-
Çarşamba Günü Ilıkçılar
-
vali vasip modeller itibar edilebilir bir değerdemi sizce. yada bilgisi olanlar ne der
Hiç bir modelin 48 saate kadar kesinliği yoktur. Sadece olabilecek şeyleri öngörmek ve tahmin edebilmek adına fikir verirler. Gfs değişip Wmc ye benzeyebileceği gibi Wmc değişip hiç kar bile vermeyebilir. Ama şu var ki en tutarlı model Ecmwfdir.
-
-
Coamps ve WMC de inanılmaz görüntüler mevcut. Beni benden aldılar.
Icon da düzelmiş. Gfs de doğru yolda.
-
@catalcaradar GEM modeli muazzam bir karayel fırtınası öngörmüş..
-
Ao Nao gibi endekslerde aşırı negatiften muazzam vir nötre meylediş var. Mart için umutlanmadım değil açıkçası.
-
icon-0-120.png
İcon tam gaz..