Beiträge von Havadar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Samsun merkezi için yarın ki modeller de değişim olmaz ise 23 ü gecenin ilk saatleri kar için daha uygun hale geliyor. Öncesinde 500hpa ve 850hpa uygun değil. Kıyı şeridi için öncesinde kar görmek sürpriz olur. Yüksek rakım olan yerler daha erken kar ile buluşacak gibi görünüyor.

    Bu paten bölgemiz için, özellikle kıyı şeridi için mutlu etmeyen cinsten. Bize sibirya lazım, oda şubat ta gelecek gibi. Ay sonuna kadar kıyıları tatmin etmeyen, yağış girer soğuk olmaz, soğuk girer yağış çekilir, yada vıcık vıcık kar tarzında sistemler göreceğiz. Yüksek kesimler yaslansınlar arkasına. Model sonları sibiryayı işaret ediyor, hayırlısı bakalım.

    Yağış son güne kadar değişir. Şurası gerçek ki Doğu Karadeniz'li kardeşlerimiz daha şanslı. Samsun için şartlar hep süprize kalmıştır. Potansiyeli yuksek bir sistem geliyor, boş geçmeyeceğiz ama neden daha fazlası olmasın.

    Semih hoca'nın savunulmaya ihtiyacı yok, sayfayı böyle yazılarla doldurmaya gerek yok. Boş yapanı sayfa yöneticileri siler atar. Lütfen sistem kovalamaya, model takibine devam edelim. Semih hoca gerek gördüğünde yazar çizer. İyi forumlar.

    Hava_Forum hocam, son açtığınız başlık için çok teşekkür ederim, gerçekten çok memnunum. Eminim birçok arkadaş ta bu sayfadan memnun kalmıştır. Birsürü yazı arasında sizin yazınızı bulmak okuyabilmek için sayfa üstüne sayfa atlıyorduk. Haa tutar tutmaz tahmindir gaybı ancak Allah bilir, sizin görüşlerinizi ve tahminlerinizi memnuniyetle takip ediyoruz. Sağlıcakla kalın.

    Hava_Forum hocam, kendi bloğunuzda sadece sizin yazılarınızı okuyabileceğimiz başka arkadaşların yazamayacağı yani dışa kapalı bir sayfa açsanız nasıl olur. Yani ben sizin bloğunuza girince sadece sizin yazılarınızı okumak sizin görüşlerinizi öğrenmek istiyorum. Diğer başlıklarınıza arkadaşlar yaza dursun. Böyle bir sayfa açabilirmisiniz, naçizane fikrimdir.

    Öncelikle beklentiniz nedir. Sahilde 30 cm üstü falan mı. O zaman aga hiç sistem falan kovalamayın derim. Biz ne çıkarırsak derdindeyiz kara batıp kaybolma pesinde degiliz. Tabi bu yazdıklarım 16 sındaki sistem için. Ondan sonra yine ne gelirse. Bu sene böyle, yapacak birşey yok.

    Okadar da kötü geleceğini sanmıyorum. Tamam zirve yapacağını beklemiyoruz ama kıytırık bir yağış olacağını da beklemiyorum. Istikrar devam eder soğuğu da biraz daha erkene çekebilirsek cok iyi örtü yapar. Bekleyip göreceğiz. Bu arada mgm yi de gâleye almıyorum, çünkü sistemi ecm den kovalıyor.

    Gfs nin öğle güncellemesi az çok durumu ortaya koyar. Ecm ye uyup uymayacağı belli olur. Bu akşam ve gece dananın kuyruğu kopacak. Bukadar ısrar edip dönerse forum ailesi olarak gfs yi takip etmenin de bi anlamı kalmaz sanırım. Ben gfs nin istikrarını devam ettireceğini düşünüyorum, çünkü kısa vade de gfs en iyisidir deriz. Aksi taktirde gfs sistemi 24 saat kalaya kadar gösterse bile hicbir inandırıcılığı kalmayacak.