Beiträge von asiorhan

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    @Baybars


    Dediğim gibi benim mesajdan haberim akşam üzeri oldu. Diğer arkadaşlar bunu niye fark etmemiş bilmiyorum. Kendilerine bunu soracağım. Bizim bu konuda bir art niyetli olma gibi bir durumumuz olamaz. Ben gerekli bilgiyi verdiğimi düşünüyorum. Mesele anlaşılmıştır. Kim ne görmek istiyorsa görebilir. Sadece mesele bizimle ilişkilendirilmesin yeterli.


    İyi geceler

    Herkese iyi geceler


    Ben HT admini.


    Bahsi geçen olayla ilgili akşam üzeri haberim oldu. Mesajınn yazıldığı başlığa gün içinde bakmadığımdan akşam üzeri bana gelen bildiri ile haberim oldu. Ve hemen gereken müdahaleyi yaptım. Arkadaşa da gereken bilgiyi verdim. Ayrıca bizim foruma ilgili bir mesele olmadığını tepkisini başka platformlardan dile getirmesini söyledim. Aşağıda ekleyeceğim görselde mesajı ne zaman sildiğimi ve neden sildiğimid e görebilirsiniz. Konunun bizim forumla ilgisi yoktur.


    Saygılarımla


    Ayrıca yeni paralel GFS ile eskisini karşılaştırın ve çözünürlüğün ne kadar yükselğini görün. Sonra birde yeni GFS ile ECM yi karşılaştırın. Çözünürlüğün benzediğini göreceksiniz. Sonra birde Eski GFS ile ECM yi karşılaştırın. Daha söyleyecek sözüm yok.


    Evet hedeflenir. Zaten Performans grafiklerinden de görebileceğin gibi ECM den geride. ECM ile NOAA arasında ki rekabeti bilen bilir. Grafiklerde bunun kanıtı. Ben ezberden konuşmuyorum.Verilerle konuşuyorum.İsteyen istediğine inanmakta serbest.


    Arif abiye saygımız sonsuz fakat GFS onun aktif olarak takip ettiği yıllardan sonra iki kez değiştirildi. Bir model tutarlı olsa bu kadar değiştirilmez.

    Bir şeyi savunurken verilerle destekleyerek savunalım. GFS uzun vade de iyi diyenlere şu grafiği paylaşmak isterim. Birde şu soruları sorayım. GFS geçen sene yeni algoritmaya geçti. Bundan bir sene sonra niye modeli upgrade etme ihtiyacı duydu? İkinci yeni Paralel GFS aynı başlangıç verileri ile neden ECM ye benzer bir görüntü sundu?


    [font='Exo 2', sans-serif]Bu grafiklerde 90 - 65 enlemleri arasında ki durum. Aşağıda bahsettiğim durumu burada da görebilirsiniz.[/font]


    [font='Exo 2', sans-serif]2015[/font]


    [font='Exo 2', sans-serif][/font]


    [font='Exo 2', sans-serif]2014[/font]


    [font='Exo 2', sans-serif][/font]

    [font='Exo 2', sans-serif]Bir veri daha paylaşmak istiyorum. Kutup bölgesinde ki 10 hpa sıcaklıkları. Geçen sene ile karşılaştırıp fikir edinebilirsiniz. Isının yükseldiği zamanlarda geçen sene baya hareketli geçmişti bizim adımıza. Grafikteki turuncu ileri ki günler için olan tahmin. Geçen sene ocak başında ani bir ısınma olmuş. O zaman gelen sistemi biliyorsunuz. Görüldüğü gibi geçen seneden daha soğuk bir kutup var. Eğer mavi çizgi gibi bir sıçrama olursa çok güzal olacak.[/font]


    [font='Exo 2', sans-serif][/font]