Beiträge von isobarmania

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Benim de beklentim bu yonde. hatta bogaz ve civari da etkilenecegini tahmin ediyorum. Hatta surec soyle genelde ilerlerler. Piril piril sakin bir hava hakimiyeti ardindan ansizin 4-5 saat suren Gok gurultulu yogun Kar olarak gosterir kendini. sistem Sonu tum umutlar bitmisken gerceklesir.

    gfsde hemen hemen tüm senaryolarda yağışta ciddi artış var bunun yanı sıra ukmo ve iconda iyileşme emareleri var

    O yuzden takibe devam. Yarin aksam diyordum Bence Sali sabahi anca sinoptik oturtur. Guzel olan son 48 saat genelde sistem cope donerdi bu sefer Bence cok buyuk degisim olmasada 31 i aksam ustunden yeni yilin Sabah ilk saatlerine kadar yer yer etkili Kar yagisi ihtimaline arttigini dusunuyorum. Bana gore 4 guncelleme daha var GFS de netlesmek için.

    Arkadaslar potada donup girmeye hazirlanan bir top goruyorum Ben. Tahminciler Bence erken yelkenleri indirdi. Istanbul için. Geneli için bu arada konusmuyorum bu arada. Bogaz cevresi ve dogusunu kastediyorum. 50 km batilasa Kar Yagisi tum aksam bile devam.eder. zaten 31 ogleyin Kar degerleri Hakim olacak. Girmesi muhtemel 500 bu kadar ilik bir denize giris yapip tepkisiz kalmasi Beni sasirtir. -12 ler hayal degil bu arada 850 de

    Dek şartlarının düzelme ihtimali var mı acaba?

    Rüzgar profili çok uygun değil hocam. Belki bir kaç dek olabilir. Oda 500 sıcaklığının oldukça düşük olmasına tepki olarak gelişebilir.

    Chronic53 Goruslerini cok saygi duydugum eski bir uyemiz ve simdi moderatorumuz olararak bir konuda gorusunuzu Rica ediyorum. Benzer sinoptiklerde enteresan bir sekilde cok uzun sureli olmasa da 6- 8 saat maksimim bogaz cevresinde olusan ve yavas haraket eden lokal ama yogun Kar yagisi birakacak bir olusumu yuksek ihtimal goruyorum. siz ne dersiniz? Yazin bir anda olusan Gok gurultulu yagisli sistemler gibi. Hatta Eger Gok gurultusu duyarsak 31 Aralik aksami bu is tamam diyecegim bir durum. Modelleri kesinlikle goremeyecegi tarz bir olusum.

    İstanbul, Silivri, SİLİVRİ ORMAN SAHASI-3,5
    İstanbul, Çatalca, ÇATALCA-1,7
    İstanbul, Çatalca, ÇATALCA RADAR SAHASI-1,5
    İstanbul, Büyükçekmece, BÜYÜKÇEKMECE-1,5
    İstanbul, Arnavutköy, ARNAVUTKÖY-0,2
    İstanbul, Silivri, SİLİVRİ ANA MENDİREK FENERİ-0,1
    İstanbul, Pendik, PENDİK/ÖMERLİ BARAJI0,3
    İstanbul, Eyüp, EYÜPSULTAN0,4
    İstanbul, Arnavutköy, İSTANBUL HAVALİMANI0,6
    İstanbul, Çekmeköy, ÇEKMEKÖY/ÖMERLİ0,7
    İstanbul, Silivri, SİLİVRİ0,8
    İstanbul, Sarıyer, SARIYER/İTÜ MASLAK YERLEŞKESİ0,8
    İstanbul, Arnavutköy, ARNAVUTKÖY/TERKOS BARAJI1,0
    İstanbul, Şile, ŞİLE/İSAKÖY1,0
    İstanbul, Sancaktepe, SANCAKTEPE1,3

    Paylasimdan hicbir sey anlasilmiyor. Suanki guncel sicaklik mi 1 gun onceki Sabah sicakligimi 🤣

    Acikcasi bu alanin sahibi Osman Akkaya yorum yapsa. Yorumun biraz duygu yuklu ve gercekci gelmedi Yilbasi sistemi için.

    Yılbaşı sisteminin kıyı Ege ve Trakya hariç geri kalan her yere havada karada kar da olsa yarayacağını düşünüyorum tabiki hala Batı bölgeler için ufak değişimlere açık. Arkadaş mgm haritası ve teletekse göre konuşmuş ancak mgm haritası da her yeri kar yağışına boyamış

    Ozellikle 31 sistemi sanki son DK bile sekillenme ihtimali var. Fazla mi optimistic dusunuyorum yoksa bilimsel olarak gorusunuz nedir? Sizce Ege de dogup sonra Turkiye de konumlanacak A b alani degisime acik midir? Destekleyen herhangi umit verici bir veri var midir? Osman Akkaya

    Bu arada Ecmwf yılbaşı sistemini iyice doğuya atmış. MGM de aynı veriyi bugünkü güncellemeyi yansıtmış. Ayın 1'inde sonraki günlerde durağan ve yüksek basınçlı birkaç gün bizi bekliyor. Yılbaşı sisteminin beklentilerin çok çok altında kalacağını bu şekilde anlamış olduk.

    Acikcasi bu alanin sahibi Osman Akkaya yorum yapsa. Yorumun biraz duygu yuklu ve gercekci gelmedi Yilbasi sistemi için.

    Guzel ozetlemissin karkolik furkan , aslinda onumuzdeki donemi cok iyi ozetleyen bir analiz. Her ne kadar soguk acisindan cok sansli bir donem gibi yansitilsa da uzun soluklu en az 3-4 gun boyunca yerde Kar gorebilecegimizi sistem cok zor gorunuyor bu trendle. Nasil sicak ve yagissiz trend kirilmasi gerek diyorsak bu trend de kirilmasi lazim bir sekilde. Evet zincirleme sistemler geliyor ama asiri zayiflar ve 12 saat duruyor sadece. hemen lodosa donuyor ve ardindan kuzeye. Bu acidan acikcasi degerli tahmincilerimiz kadar durumu toz pembe gormuyorum. onlar tabii duruma analitik bakiyorlar. nasil olsa kuvvettli bir 500 sogu var ve yol acik. Bir sekilde a.b patlayip mini 2004 yasanir gozu Ile bakiyorlar. Yilbasi sistemi 500 ve 850 sicakliklarina uygun gibi gorunse de en azindan Sabah ciktisi basinc dizilimi acisindan olumlu degil. Bence vur kac sistemi olmasi ve Egede olgunlasan A b destegi nedeniyle en son 29 aksamina kadar umit var. Gelecek sistemi -11 girebilir gibi gorunsede +2 eklemek daha gercekci olur.