850 hpa da -10 lar var. Cok yogun yagarsa sicaklik -1 -2 ye kadar iner. Poyrazla olabilecek bir sey. Bu sene ansizin senesi galiba. Bu da kimsenin beklemedigi anda ansizin geldi.
Beiträge von Hava meraklısı
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Bugun hep yasamak istedigim hadiseyle karsilastim. Uzun sureli gunesli havanin ardin yarim saat karla her tarafin beyazlamasi. Beklemeye devam.
-
Dekler daha hizli ve biraz daha dogulu geliyo. Ust seviyelerde ruzgar hizi artmis olmali.
-
Cok buyuk bir celiski.
-
Kutleler karada gucelniyo. Turuncuya donuyo.
-
Daha fazlasini istiyoruz. Aksami bekliyorum sabirsizlikla.
-
Anadolu yakasinda nerdeyse kirmizi kutleye donucek.
-
Ben olaganustu surpriz bekliyorum 15 20 diyorum var mi artiran?
-
2015 17 subattan daha fena bu
-
Ustumuze yildirim dusru gibi
-
Butun modeller cuvalladi. Bu sene. Kimse son saatleri bile tutturamiyo.
-
Poyraz varsa Avrupa yakasinda hic beklemedigimiz seyler goruruz hep. Poyraz estigi surece devam. 850 hpa da -10 -11 ler var. - lere dusebilirz. Bogazda aslafalt bile tutmus.
-
Turuncu kutleler geliyo. Cumartesi oglene kadar dek kovalamaya devam.
-
Bant seklinde sari kutleler var.
-
Radarda maksa baktiginizda Anadolu yakasinda turuncu kutleleri gorebilirsiniz.
-
Bayrampasa da mavi kutle varken bile orta yogunlukta kar gorduk sukur.
-
Anlik turuncu kutlede bile sicaklik- li degerelre dusup kar tutar. Eski seneleri hatirliyorum 1 2 saat gunes . Yarim saat yogun dekle ortalik beyazliyordu. Simdi bol bol kar topluyo hava. Poyrazdan esiyo ruzgar bide daha ne olsun. Simdi denizlerde sicak. Nerde o gunler.
-
Bayrampasa da kar basladi. Graupel etkili yagdiginda ses cikartiyo. Neden tutmasin ki?
-
Graupel de etkili oluyo mu?
-
Anadolu yakasinda da da var. Acik yesil kutleler. Birlestirilmis radara bakarsaniz nerdeyse Izmire kadar yol adi dekler.