Siberianist ECMWF'ye göre Manavgat ne olur? Soğuk? Yağış? Rüzgar?
Beiträge von CrossBench
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Ahaaa 168h'de Manavgat'a tekrar -8 girdi. Ahahah
-
Bir önceki güncellemede 8 aralık günü için Manavgat'a -8'i oturtmuştu ECMWF. Şimdi 144h de geri çekmiş. Normaldir.

-
-
Balikesir ve ilceleri yagis konusunda sanşsiz gibi
Tam aksine. -
Bu kışı Karadeniz'de geçirmek vardı.
-
Model 180h'ta, İstanbul'a hala kar vermeye devam ediyor
120h'ta bir başladı, dondura dondura bir hal oldu ülkeyi GFS. Bu arada Manavgat tarafları yağışı yakalarsa bu sistemde kar yağışını da koparır. Gfs bu durumda olumlu sayılır sizin için de 
Soğukla yağış dek gelmiyor işte. Sorun orada. Derdim kar değil ama hani seyirlik, 1-2 saatlik bir yağış olursa hayır demem.

2006'da soğuklardan şubat tatili 1 hafta uzatılmıştı. Ben o tatilde memleketteydim(Burdur). Antalya'yı gereksiz yere tatil ettiklerinide hatırlıyorum. Kar yok yağmur yok beleşten uzatılmıştı tatil.
Bu sene tatil düşünecek fırsatım yok ama 1 günlük tatil bile çok işime geliyor. Belki bu sene 2-3 gün tatil edilir okullar havalardan dolayı. 
-
Modele göre Pazartesi okullar tatil olur İstanbul'da ve daha birçok şehirde. İzmir bile kar alır. Hele 144'ten sonrasında ülkede hayat felç oluyor resmen. Bakalım diyagramlar ve ECMWF ne diyecek bu sefer
Benim bölgeden haber yok mu?
Manavgat'tan -
Çanakkale, Balıkesir çok iyi kar alacak. İzmir'de kar alır. Manisa falan coşar.
-
Güncellemede yağış artmış...
-
Türkiye Sibirya Kökenli soğuk aldığında Karadeniz'den yayılan bir sistemle devreye giriyor ve cephesel rüzgar bölgesi olan ( soğuk-sıcak karşılaşması ) Karadeniz tüm Türkiye'ye soğuğu dağıtıyor. Akdeniz için bile kar demektir bu.Öyledir belki ama yağış konusunu konuşan yok hiç. Muğla-Antalya-Manavgat-Alanya civarı ne kadar yağış alacak? Kar veya yağmur olduğunun pek bir önemi yok buralarda zaten.
-
8 Aralık sistemi benim arkasında 1 haftadır durduğum sistem ve hala arkasındayım. Sadece şuan yeterli soğuma bir türlü meydana gelmedi. Kar yağışı elbette olacak fakat yer yüzeyini soğutacak kadar soğuk hava daha gelmedi. Biliyorsunuz karalar çabuk ısınıp çabuk soğur. O yüzden Kalıcı kar sınırı için bize en az 5 günlük 2 derece altı sıcaklık değerleri lazım.
Hoşgeldin kardeşim. Bayadır yoksun.
Bu sistem şimdiki gibi gelirse diğer sistemlerin önünü daha kolay bir şekilde açar mı?
-
İlk konunuz hayırlı olsun.
Kar yağışlı bir sistem gözüküyor evet ama yağıştan söz eden yok.
Her yer kar almaya müsait değil maalesef.
Manavgat'ta yaşadığımdan dolayı yağışın bolluğu önemli benim için. Bu soğuk sistem Türkiye'ye yağışsız veya az yağışlı bir şekilde gelirse boşu boşuna ayaz yeme korkusu var bende. Gerçi soğuklara az biraz alışkanlığım var ama mevzu Antalya olunca iş değişiyor. 
-
Antalya'ya -12 girmiş. Manavgat -12 ile -8 arasında kalmış. Umarım yağış çoğalırda sadece ayazla kalmayız.

-
Hemen hemen tüm Türkiye'de kar var..
Muğla dahil kar olur o zaman. Antalya/Manavgat çok zor bence.
Yağış durumu nedir Manavgat için? -
Hem sibirya y.b sonra iskandinavya y.b batıdan a.b lerin girişini engellemesi vs.antalyada bile örtülük görüntü var 192 sonrasında.
Nys şimdi ecmwf yi bekleyelim..Olmeca içmiş kadar oldum. Sağolasın.

-
Ne güzel görüntü vermiş GFS
Ama yağış Antalya için çok yok. Böyle gelirse ayaz olur. Yağmur falan olsaydı iyiydi... -
Güncelleme başladı.
-
İlk yarı 1-1 bitti.
Her şey iyi gidiyor. Hadi hayırlısı. -
Hava_Forum MGM'nin Pazartesi ve Salı günü için yaptığı Kuvvetli Yağış/Rüzgar tahminleri için değerlendirme yapabilir misiniz? (Antalya ve doğu ilçeleri)