İzmit nerdesin
İzmit sapancı arası yok oldu an itibariyle. Ah bi şöyle kütle bize de geleydi iyiydi.
İzmit nerdesin
İzmit sapancı arası yok oldu an itibariyle. Ah bi şöyle kütle bize de geleydi iyiydi.
https://kocaeliyiseyret.com/Kamera/Index/k…atti-cikti/1031
Birazdan bu kamerada harika görüntüler olacak
burayı izleyelim bari. Aynı enlemdeyiz ama oraya kütle erimeden gidiyor bize gelen adapazarına adım attığı an geri çıkıyor.
Evet kar küreme araçları yetişemiyor şu anda, inanılmaz bir yağış var kartepe battı çıktı da
Fotoğrafları bekliyoruz arkadaşlar ![]()
Birazdan bu kamerada harika görüntüler olacak
burayı izleyelim bari. Aynı enlemdeyiz ama oraya kütle erimeden gidiyor bize gelen adapazarına adım attığı an geri çıkıyor.
Dağ gibi kütle eridi gitti
tam yollar kapanıyordu.
Zonguldak hazır mısınız yoğun kar yağışına - ilerleyen saatlerde sabaha doğru gücünü kaybederek doğulayarak kaybolacak.
Edit : batılayarak*
Hocam tek bir soru sorup yatacağım. Ben şuan yatsam sabaha kadar gelebilecek kütlelerle birlikte saat 9 gibi uyandığımda konumumda en kötü ihtimalle kaç cm görürüm şuan 4 5 cm var göz karari
Hocam dek işi şans işi, sadece şu 1-2 saat ancak kestirilebilir sabaha kadar nasıl kütleler oluşur, oluşan kütle vurur mu çok zor söylemesi. Ama genel olarak bir şeyler karalamak gerekirse dilovası - hendek arasında ki ilçelerde sabah 6-7 de ısınma başlamadan 5-15cm arası kar olur. Kar topu oynamalık.
Merkeze gelirken kütle dağıldı şaka gibi ama gerçek çoğu kütle böyle olup Sakarya merkezi geçtikten sonra güneyinde tekrar toplanıyor.
Sapanca akyazı da dağlara ulaşınca yükseltiden dolayı tüm yükünü boşaltıyor, adapazarı kaynarca arasına bir dağ inşa etmemiz lazım ![]()

Hocam koca kütle yine Kocaeli tarafın da bizi yine teğet geçiyor hiç şansımız yok ya
Aslında giren kütlenin merkezi biziz, karada ilerledikçe güç kaybediyor ama kütle uzun ve geniş olduğu için uzun süreli bir yağış olacak, izmite giden kütlede yavaş yavaş gücünü kaybedip öyle ulaşacak. Şu anda şartlar eşit, konumumda da lapa lapa yağmaya başladı.
-1 derece. Kütle giriş yapmaya başladı arkası dolu
Yarım saat - bir saate buralar şenlenir ![]()
Kocaeli gölcüğe etkiler mi acaba pek umut etmiyorum ama
Dilovası hendek arasını vuracak, geniş kütle ve uzun. Tabii karaya girdiğinde dağılma oranı da önemli. 40-50 dakikaya karaya ayak basar o zaman bakalım. Takipteyim o kütleyi bilgi veririm.
Vortex bize mi kayıyor çözemedim gitti var mı anlayan arkadaşlar ?
Düzce-zonguldak-bartın hattına iyi yağış bırakacak. Zonguldak-bartın gözde şu anda. Bir kaç saate giriş yapar.
Şu kütleden iyi performans bekliyorum. Mgm radarına da girmeye başladı.
Şu tren sanki Gölcük’e uğramayacak İzmit ve ADAPAZARI tarafı şanslı olacak gibi gözüküyor
Şu anki hareketinden yola çıkarsak adapazarını bile zor vuraacak gibi duruyor. Bulut karaya giriş yaptığı yer ve ondan sonraki hareketi çok önemli. Halen net değil bekleyelim.
Anlık tren takibi, kütle rüzgarla birlikte dönüyor şu anda olası giriş yeri kandıra-düzce arası gözükmekte. Rüzgar dönüşünü hızlandırırsa düzce-zonguldak arasından girebilir.
Yollar daahil bembeyaz olduk şu anda, sıcaklık sıfırın altına düştü düşen tutuyor yere. Bundan sonrası artık keyif sabaha kadar.
Tren oluşuyor bizim de üstümüzde, yön değiştirmeden gelirse sakarya-kocaeli gece yarısı gibi akar.
2017 den sonra bu korku geldi aklıma efsane senelerde hep böyle bişe oluyor 2012 de böyleydi. 2017 den sonrasıda sanki atmosfer içini boşaltıyor dinlenmeye çekiliyor gibi.
Aslında bilimsel olarak bir dayanağı yok, bu sene kış iyi geçti 4-5 sene kötü geçecek diye ama nedense hep öyle denk geliyor.