Gefs ortalama 168
gfs 168
gem 168
ukmo 168
icon 168
Gefs ortalama 168
gfs 168
gem 168
ukmo 168
icon 168
Gefs ortalama kar haritası atabilir misiniz
Daha 144. Saatte
İlk inişe değil ull kopuşundan sonraki ikinci inişe odaklanın.
Muhtemelen sinoptik şu şekilde olacak. İlk inişte orta Karadeniz üzerinden doğu Karadeniz'e kayacak marmara ve İstanbul seyredecek. Devamında azor güç toplayıp yükselecek ve büyük bir ull koparacak o kopardığı parça marmaraya yönelip İstanbul ve marmara bölgesini gömecek devamında ull dogulayip Karadeniz bölgesini tekrar gömüp uzaklaşacak.
İlk baştaki 500 soğuğu karadenize gidiyor devamında üstten büyük parça kopunca o bize gelecek. Cfs sinoptigine benzer sinoptik verdi gfs
Benim olduğum muhite yağmasında nereye yağarsa yağsın
Bjk123 hocam yanlış hatırlamıyorsam 4-5 sene önce her gece güncellemesini sen paylaşıyordun güncellemelerde yoksun artık
Hocam bilgisayarım emekliye ayrıldı. Telefonlada zor olduğu için paylaşım yapmıyorum 🙂
Mesajınızı tekrar okumanızı rica ederim hep bana olsun diye bölgeye itham da bulunmuşsunuz iyi bir cümle mi bu dağlardan dolayı kar haritası şişiyor zaten biz genelde deniz dışındakini hesapa katıyoruz o haritada
Birinci ihtimal için tabiki diyip konuyu kapatsanız olurdu
Hocam ben yanlış anladıysam kusura bakmayın o zaman ama hep bana yazınıza takıldım pamuk ipliği gibi bir dönemdeyiz kötü niyetli yazıp kışkırtan çok niyetiniz öyle değilse kusura bakmayın
Estağfurullah hocam iki ihtimal var dedim ikinci ihtimal haklı olarak gurur yaptırdı size. Bunun için sizlerden özür diliyorum.
1. si kar haritaları doğu karadeniz özelinde yanıltıcı olabiliyor sıcaklıktan dolayı ayrıca 500 hpa ya bir bakın 2. Si herkesin kendisi için en iyi olanı dileme hakkı ne zaman rabbena hep bana oldu 3.sü sizden icazet mi alacağız hesap mı vereceğiz bir şey dilerken. Bizden kimse böyle yazı yazmıyor karşı tarafa ayıp yaptığınız.
Hocam kötü bişey demedim. Neden alındınız . Merak ettiğim bir durum oldu sadece
Bakma sende hocam, neden canını sıkıyorsun. Herkes nasibinde ne varsa onu yaşar. Bizim dediğimiz olmuyor sonuçta. Boşverrr
Sadece merak ettim hocam . Sıcaklık ve izobar sorunu olabilir bu haliyle sınırda olabilirler. Her şey olabilir. Allah hepimiz için bereketli yağışlar versin 🙂
Biz dogulamasın diye uğraşıyoruz doğu Karadeniz sayfası dogulayip sistem bize gelecek diyor. Kar haritasına bakıyorum dogulamamıs haliyle bile karadenize İstanbul'dan 2 kat fazla kar veriyor. Ya kar haritası yanlış bilgi veriyor yada Karadeniz sayfası üyeleri hep bana rabbene olsun istiyor.
500 soğuğunundaki kararsızlığı hallettikmi bu iş tamam olacak Allah'ın izniyle
GEM'den bile başarısız olmayı nasıl başardın ya
Hepsinin 240 saati mi baz alınıyor yoksa ecmwf 240 gfs 360 mı baz alınıyor
24 ünde de devam ediyor hocam
Dört günlük dek yağışının bir gününe bile razıyım yeterki gelsin hocam 🙂
20 Şubat sabah saat 10dan
23 Şubat akşam saat 10a kadar
Aralıksız dek yağışı verdi gfs
Bu sistemde azorun güçlü durmasıyla basınç haritasında yer alan koyu mavi ull yi İstanbul'un ve Marmara'nın tepesine inmesi lazım. Sabah gfs bunu yaptı ve efsane verdi. Bunu yapmayan yada batı ve orta Karadeniz tarafına götüren modeller var. Öyle oluncada sıcaklık uygun olsa bile yağış olmuyor.
Çok kötü bir an olmuştu travma sebebi. Efsaneden kestaneye dönen sistemdi neredeyse yok edecekti...
Bunun öncesindede tulpar ismi verilmeden önce neredeyse -20ler iniyordu. Hep -15 üstü senaryo ama kuru soğuk. Bu soğuğa ege neden tepki vermiyor diyorduk. Vade kısaldı 144-192 arasında ab patlatmaya başladı modeller. Herkes kapı önünü cm hesabı yaptı. Daha sonra 180 derece olumsuz yönde senaryo değişimi oldu.