Beiträge von vozer

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    3 yıldır bunaldım. Uzaklarda her şey güzel dururken vakit yaklaşınca bozulmasından çok usandım. Sanırım kararımı verdim, Ankara'ya bir sonraki sağlam sistem hafta sonuna denk gelirse basıp gideceğim. 1 günlük tadımlık da olsa gerek yol şartları gerek orada geçirdiğim zaman ile bu zevki tadıp yine sürgün bölgeme döneceğim.


    İstanbul'da beklemeye devam edersem belki de bir daha veni tatmin edebilecek bir sisteme ömrüm yetmeyecek gibi geliyor. 40'ı geçtik artık belli olmaz.

    Sistem esnasında heyecanı ve beklentileri baltalamamak, ortama negatif enerji vermemek adına sessiz kaldım. Sistem sona erdiğine göre 3 gündür bulunduğum Üsküdar Kız kulesi bölgesinde hayal kırıklığına uğradığımı söylemek istiyorum.


    Tatil olmasına bile çok şaşırdım. Kar toplayıp getirin gramına 24 ayar altın fiyatından ücret ödeyeceğiz dense inanın köşeyi dönecek miktarda toplayamam.


    Geçen seferde de Ümraniye Çakmak tarafındaydım. O zaman da tam tersi kıyı kesimi daha çok almıştı. Artık çevreme ölürsem beni suyla değil, karla yıkayın demeye başladım. Neden bilmiyorum ama sanırım Rabbim beni çok sevdiğim kar konusu ile sınıyor.


    Arkadaşlar ben Şubat ortasında evlenmiş biriyim. Sırf güneş, plaj, kum muhabbetinden ve sıcaktan nefret ettiğim için. Balayı için Uludağ'a gittim. 4 gün kaldık ve giriş yaptığımız gece hariç kar yağışı görmedik. Hava hep artı idi. Dönceğimiz gün +8 derece idi. Babam yazlık lastikli araç ile çıktı dağa ve aldı bizi. Gittiğim yer kuruyor. Ağlayacağım inanın.

    Geçen yıl sanırım genel olarak biraz kısırdı ülke kar konusunda ama bu yıl etrafımızdaki yerler bolluktan kırılırken bize düşen pay beni hiç tatmin etmiyor. Hatta günlük güneşlik olsun daha iyi diyesim geliyor. Çok üzgünüm gerçekten.

    Hiç mutlu değilim. 2 senedir kara hasretim. Keşke İstanbul doğumlu olmasaydım; ailem, düzenim burada olmasaydı. Doğuda güzel kar alan bir köyde sürdürseydim hayatımı ya da tüm düzenimi elimin tersiyle itip yeni baştan bir hayat kuracak cesaretim olsaydı.


    Özledim, sabah işe gitmek için arabaya indiğimde cam sileceklerini cama yapışmış ve tamamen kara gömülmüş bulmayı özledim. Aracı temizlemeye, karlardan arındırmaya çalışırken işe geç kalma stresi yaşamayı özledim. Ellerimin kemiklerine kadar sızlamasını özledim.


    Bildiğin gurbete gidenlerin memleket hasreti çektiği gibi kar hasreti çekiyorum.


    Çok gevezelik yapan biri değilim. Genelde takip ediyorum sadece. Bir defalık mazur görün. Affınıza sığınarak içimi dökmek istedim.

    aslında yanlış yapıyorum dek nedir siklon nedir öğrenmek lazım itiraf etmem gerekirse bende dahik hazırcı milletiz öğrenmek istemiyoruz okumuyoruz .

    aslında bu konuda sıfırdan başlamak için yeterli kaynak yok. Örneğin Ecmwf nasıl okunur / yorumlanır diye ufak bir araştırma yaptım ama adım adım anlatan bir bilgiye ulaşamadım.