Beiträge von Karkaplani

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    @esk_dek Eskişehirli kardeşim noldu 3-4 şubat geliyormu hala !? Bazı insanlara güvenip burda size bişi aktaran insanlara kızmak kolay iş sonuçta birşey ortaya atılıyorsa arkası doludur. 2. kez bunu görmüş olduk hani 7 subata kadar yok demiştik ya gel onu biz 10 yapalım. Yine kızıcaksın belki ama atmosfer bu modellerle olacak iş değil modeller son 3 yıldır dünya dengesini bozan bir çok şeyi hesaplıyamadığı için artık 72 saatten sonrası hurafedir. Kesinlikle itibar etmeyeniz!

    önümüzdeki haftada bişey gözüktü gözüktü yoksa yavaş yavaş kışı kapattık demektir. Ondan sonra günü birlik kar yağışları olabilir. Son güncellemeler de ise 3-4 sistemi yuksekler hariç kar yapamayacak.sonrasında ise yağışlı bir süreç bizi bekliyor gibi.kar ise suan için çok sıkıntılı sebebi ise azör un yukselmeddki sıkıntısı soğuklar in avrupaya yerlesememesi.

    Valla kardeşim burda görüneni söyleyen tahmini daha düzgün olan ender insanlardansın. İnşallah dahada gelişip insanlara daha iyi bilgiler verebilirsin :) aksi halde burdaki insanları inandırmak cidden güç :) ben az yardım edeyim dedimde yok yani :)

    @esk_dek bak kardeşim orda her yerin ismi var gir arastır bak bakim ne varmış dedigim yerlerde. Sen 3 şubat sistemin noldu burada ?? yinemi buhar oldu her güncelleme ile dönen bir tahmin yada bilgi olmaz. Bak başından beri ne diyorum ne oluyor hala anlamadıysan artık bu benden geçiyor.

    Arkadaşlar daha öncede yazdığım üzere iç anadolu bölgesinin tamamı için 7 şubata kadar ciddi bir sistem beklentisi yok sonrası içinde aslında pek iç açıcı şeyler mevcut değil. Bölgenin doğusu yine rakım ve yağış avantajıyla 7 sinden sonra bir kaç günlük sistem alabilir ama kuzey ve batısı adına pek olumlu şeyler görünmüyor buradaki en büyük etken amerika ve kuzey asya da halen var olan soğuk ve yağışlı havalardır aylar sonra ilk defa düzgün bir havaya sahip olan amerika, new york eyaletinde havalar normallerin 19 derece altından şuan normallerin 2-3 derece altına kadar yükseldi. Doğu sibirya ve çinde halen daha sel ve aşırı kar birikimi mevcut bunun yanında alplerdeki 7-8 yer yer 10 metrelik kar kalınlıkları yüz yıl rekorlarına gidiyor. Avustralya desek yaz ayında sürekli şiddetli fırtana ve yağışlara sahip hal böyle iken dünyanın 4 bir tarafı normalde olması gerekenden çok farklı iken bizim de böyle extrem şeyler yaşamamız çok normal sonuçta dünyanın her yeri kötü hava koşullarına sahip olamaz bir yer negatif yönde dip yaparken diğer bölge pozitif yönde dip yapar.

    @esk_dek Güzel kardeşim bak ya sen anlamak istemiyorsun yada beni cıldırtmaya ugrasıyorsun gün sonu toplam yagısa baktıgımızda 11,29 mm yagıs vardı o gün demekki o öglenden sonra gördügün şey kar degilmiş zaten dışarıda olsan da anlardın küçük buz taneleriydi buda Graupel oluyor ve bu yağış etkili olduğu zamanlarda 20 cm e kadar örtü yapabliyor sana daha nasıl anlatabilriim bilmiyorum. 2. konuya gelirsek zaten orda ESKİŞEHİR diye belirttim diğer yerler alıyor zaten alacağını akdeniz onlara çalışıyor şubatta o görünen sistemde karadeniz sistemi olacak gelicek o yüzden şubatın 7 sine kadar kar ihtimali çok zayıf kesin bir konuşmamda yok zaten tahmin diyoruz biz bunlara.

    valla eskisehirde yağmur bile yagmadi bu sistemde neler olucak gelecekte endişeliyim porsuk barajıda %34 luk bi su var dagda kar yok erisin sikinti büyük gibi bakalim subat 7 8 e kadarda her hangi bir kar yağışı yok allah sonumuzu hayir etsin. Kütahya bilecik karli 40 km eseste bulut yok

    Eskişehir Ankara daki kader ortaklarım gelin sarılalım bize yine ekmek yok subata kadarda kapadık gibi 22 gece 3 sularında baslayan kar 23 ü aksam saatlerine kadar devam eder ocak ayınıda bununla kapatırız :S

    Eskisehir bu sistemdeki yagisin yaklasik 9mm yagmur olarak aldi. Son baktigimda ise 2.29mm kar yagisi vardi ve yağış artik ömrünü tamamlamak üzere. 10 da 8 dediğimde kizan arkadaslar vardi malesef ben sizden cok istiyorum ilk tane düştüğünden beri disaridayim fakat bu sene özellikle eskisehir ve ankaranin bati ilçeleri cok sanssiz yakin zamanda kirariz şeytanın bacagini ins. Eskisehirli arkadaslara ek olarak birsey daha soylim malesef 23 sistemi tek günden oteye gidemeyecek gibi görünüyor subat ayi ins. daha güzel olur umutlarimiz o yönde

    hangi sistem gelse bati ic anadolu ya fos geliyor yagis olsa soguk yok soguk olsa yağış yok siklonik hareketlerlede hic ab patlatacak gibi durmuyor 23 ünde 1 günlük yagisla tum sistemleri tamamliycaz gibi. Gelen ya azalıp yok oluyor yada gelip direk doguya kaçıyor saka gibi :)