Gfs iyi çıktı çarşamba günü kar süresini uzatmış, ilerisi için kutup soğuklarını vermiş, bir hafta dondurucu soğukla baş başa bırakmış bizi, temennim bu soğukları boşuna yemeyip finalini iyi yapmamız, görünen de iyi yönde şimdi çarşamba gününe odaklanalım hasret bitecek İnşallah.
Terörün her türlüsüne lanet olsun, Asla hedeflerine ulaşamayacaklar, Allah güvenlik için maça giden polislere ve sivillere rahmet eylesin ailelerine sabır versin.
Ayın 14'ü için bir süreliğine kar ve donan yağmur sabitlendi, soğuk çekirdek burnunu tekrardan uzatıyor ve tepki ab'si oluşturması ihtimalide çok yükseldi özellikle 17-18' i için örtü oluşturabilecek kar yağışı görebiliriz, önümüzdeki 10 gün içerisinde tatmin edecek kar yağışını göreceğiz İnşallah.
Önümüzdeki 10 gün içerisinde kar alacağız inşallah, gfs biraz kıvırsada beğendim kaç güncellemedir soğuk üstüne gelecek ikinci dalgaya öngörüyor onu buraya çekeceğiz.
Gfs'nin sunduğu çıktı hafif doğularsa ki biraz daha doğulayacağını düşünüyorum, 2. Dalga bölgeyi kara gömer, Çarşambada kar vermiş bakalım akşam güncellemeleri biraz daha belirleyici olacaktır.
Değerli hocalarım son güncellemeler ışığında bölgemiz adına bu sistem eridimi yoksa ertelendimi?
Sistem erimedi sadece gfs biraz saçma bi çıktı sundu, böyle olacağına hiç ihtimal vermiyorum, diğer modeller ukmo ve gem güzel verdi bakalı ecm ne diyecek, yarım saat sonra güncellenecek.
Karcanavarı kardeşim İmzamı atarım, sistem artık cepte diyebiliriz, 25 aralığa kadar sürekli kar değerlerinde sıcaklıklarla geçecek büyük ihtimal, 17-18 aralık civarlarında soğuk çekirdek burnunu tekrar uzatacak ab oluşturabilir, 14'ü içinde kar yağışı görebiliriz, nihayetinde 25 aralığa kadar kar hasretimizi sonlandıracağımızı düşünüyorum.
@Kadirwinter o diyagramdaki gerceklesirse tahmini kaç cm olur
Yağışın çoğu 0-1 çizgisi arasında, ancak hava çabuk soğuyacak ve kara çevirecek, hava eksilere düştükten sonra ab tekrar toparlanıp yoğun kar bırakacak 22 aralığa kadar da ara ara kar alacağız, diyagramın özeti böyle, cm tahmini yapmak için biraz daha beklemekte fayda var şunu söyleyebilirim ki sistem 11 aralık 2013 sistemine çok benziyor şu haliyle, bu şekilde pastanın en büyük dilimini Diyarbakırlı hemşerilerimiz ve çevresindekiler alır.
Ecmvf'de gfs'de sistemi kırımdan sokmaya çalışıyor, zaten beklenen bu yönde ecm 216'da bölgemiz adına yağış ve soğuğu çakıştırdı, inşallah kar göreceğiz. Daha değişir ama fazla değil.