Beiträge von Osmankartal1903

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Penaltı pozisyonu çok gereksiz bir faul , ki penaltı değil diyenler işin burasına takılıyor ama çok net kontrolsüz hareket ve net bir penaltı...

    Arkadaşlar ,bu pozisyonlara daha önce penaltı verilmediği için değil diyorlar.Onlar da Haklılar... Var olmasaydı hakemler bu pozisyonu çözemezler ( bizim hakemler)

    Ama gelecekte ,başka bir maçta ,çok daha bariz bir pozisyon VAR’la teyit edilse bile çalınmayabilir.Şaşırmam:)

    Neyse Futbol olarak Bulgaristan futboluna ve Romanya futboluna doğru gidiyoruz.

    Eskiden ege’de kardeşlere miras kaldığında erkek çocuklarına denizden uzak tarıma elverişli alüvyon araziler ,kız çocuklarına kıyıya yakın verimsiz topraklar bırakılırmış.Turizm patlayınca devran değişmiş.Bu değişen iklimler belki kıyıya rağbeti tekrar azaltabilir.Ama bir de şu gerçek var dünyanın neresinde olursa olsun.Su olan bir yerde...dere ,deniz , göl etrafında bir bankta biraz oturun muhakkak türkçe konuşan birilerini duyarsınız.Biz suyu ayrı seviyoruz.

    Bence “TOPAÇ”olsun.Topaç’ın ani manevraları , nereye gideceğini tahmin edememen,tam devrildi derken hızlanması ve şekli tam oturuyor.Ve anladığım kadarıyla eğer en kötü senaryo gelirse ; ben buna hazır olduğumuza kesinlikle inanmıyorum.Herhalde çatı kalmaz.Hatta elektrik üretmesi için yapılan rüzgar güllerini helikopter olarak havada görebiliriz.İnşallah olmaz.

    Arkadaşlar Londra'dan merhaba.Gerçekten ekstrem bir hafta geçirdik.Ortalama 50 yaşındakiler hayatlarında bu kadar soğuk görmediklerini söylüyorlar.Kar açısından da 10 yıl olmuş galiba.Ama 6 ocak 2017'de İstanbul'da olanların yanında bu hiç bir şey değil.Anlattığımda inanmıyorlar.Fotografları gönderecektim.Ama imgeyi bulamadım.

    Bu sene Marcelo satıldı.Transferler öyle yapıldı.Bir de işin finansal fairplay tarafı var.
    Şaban hocam gençleşmek riskli.Taraftarın müsamahası ve sabrı yok. bilic döneminde kadro gençti son 5 haftaya Beşiktaş lider girdi ama Galatasaray 8 puan farkla şampiyon oldu.Bu mali durumlarla kaliteli genç oyuncu külfetli hatta imkansız.Alt yapılar çalışmıyor.En önemli problemlerimizden biri.

    Herkesin futbola bakış açısı farklı Takım camiaya öyle bir hava verdi ki çıtamız çok yükseldi.Monaco maçında tribündeydim.Berabere bitti.Stadda herkes ah vah çekti.Beklenti çok arttı.Bunda Şenol Güneş'in katkısı çok fazladır.
    Defolup gitsin duygusal ve ağır bir ifade olmuş diye düşünüyorum.Yani Şenol Güneş şuanda bırakıp gitmesini düşünmüyorsun diye düşünüyorum.
    Bu seneye gelince ligde İyi oynamıyoruz.Avrupa'da çok iyiyiz.Takım lige konsentre olamıyor.Garip bir ironi.Ben başarısızlığı,
    Şenol Güneş dahil takımın lige asılmamasını, ligde başarıya doymuş olmasına.Artık Avrupa'da başarıyı önemsidiğini düşünüyorum.
    Yaz kampları çok önemlidir.Sporcular bir yıllık yüklenmelerini yaz kampında yaparlar.Takım Çin'e Maç yapmaya gitti.10 saat git ,10 saat gel.Çin'in nemi ve sıcağı yaz mevsiminde 1 maç için gitmek çok yanlış.Takımın yüklemesi şampiyonlar liginin ilk maçına göre yaptık dediler.İlk maç Eylül ortasındaydı ligin sanırsam 5.haftasıydı.


    Lens ve Medel çok formsuz.Negredo Kaliteli ama randıman alamıyoruz.Mesela Şenol Güneş Vidayı istedi alamadık..Yönetim medeli aldı. tosic çok formda.Ama bomba.Yanında pepenin oynaması onun da performansını arttırıyor.Bu sene üç kulvarda mücadele edeceksen 34 yaşına gelmiş Atibanın yerine muhakkak birini alacaksın.Atiba'nın rotasyonu yok.Ki ileride Quaresma,Babel,talisca gibi defansa yardımı hiç sevmeyen oyuncular varsa Atiba'nın muadili bir oyuncu alacaksın.Bunun sıkıntısını ileriki zamanlarda çok çekeceğiz.
    Galatasaray çok formda,kaliteli kadrosu var.Bence onlarda ileride düşüş illaki yaşacaklardır ama kadrosu kaliteli olduğu için bunu atlatırlar.
    Başakşehir çok çok tehlikeli.Sonuna kadar gidecektir.
    Bütün bunlara rağmen Beşiktaşlı olarak bu sene de şampiyon olacığımızı düşünüyorum.Beşiktaş şampiyon olmadığı sezonda başarısızdır.Ve daha lig bitmedi.

    bıktım usandım bu Şenol güneşin şampiyonlar ligini düşünüp rotasyonlu kadro ile maça çıkmasına. gram anlıyorsa bu işten. umarım sene sonu bavulunu alıp defolup gider takımdan. şu saatten sonra takımda kalması için bir sebep kalmadı.

    Bu takımın yaş ortalaması yüksek.İki kulvarda da oyunu sürdürmeye çalışıyor.Aynı oyuncularla bu iş zaten patlar.Ayrıca babel dahil bir çok oyuncu milli takımdan geldi.
    Yaptığı rotasyon Negrado,lens ve pepenin sakatlığından dolayı medel.Sanki Necip ,Mustafa Pektemek oynamış gibi yorum yapmışsın.Hiç kusura bakma ama 2 yıl üst üste şampiyon yapmış,şampiyonlar liginde 4 maçta 10 puan almış bir takımın hocasına resmen hakeret etmişsin.Sahaya girip penaltıyı da mı Şenol Güneş atsın.

    Başakşehir Avrupa karnesi 10 maç;6 mağlubiyet 4 beraberlik.
    Abdullah Avcı ve Başakşehir yönetiminin bu vizyonsuz tutumunu şiddetle eleştiriyorum.Manchester United mısın sen ? Uefada rötasyon yapıyorsun.Madem Avrupa'da oynamayacaksın gitme o zaman.Kontejan açılsın.Ülke futbolunun 1 puana bile ihtiyacı var.