2024 Kışı Yorum ve Analizler

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • , hatirlarsaniz eskiden belli basli kisiler olurdu cikardi tarih verirdi ve tutardi ya da tutmazdi tutmazsa linç yerdi.


    O hatırladığınız kişileri bende çok iyi hatırlıyorum. Ortaya attığı tarih tutmadığında sırra kadem basarlardı. Ortada linçlenecek kimse kalmazdı çok iyi biliyorum. Hatta ismi zehirli meşhur örümcek cinsi olan kişiye de ilk kurşunu ben atmışımdır. Kesin buralarda okuyor hala.


    Cold.EFso hocanın verdiği tarihler veya yaptığı tahminler tutmayınca ortadan kaybolduğunu ben hiç görmedim. Adam akıllı kış mevsimine 3 ay(90 gün) diyelim. Bunun 80 günü karsız geçecek demek kolay ve doğru çıkma olasılığı inanılmaz yüksektir. Kimse sizi eleştirmez. Fakat 10 günü karlı geçecek demek bu coğrafya için büyük risk demek. İşte buradaki Palanci , Cold.EFso ve değerli yorumlarda bulunan diğer hocalarımız bu riski tartışıyor.


    Olumlu veya olumsuz her veriyi incelemenin nesi kötü? Bilgi paylaşımında bulunmanın neresi umut satmak? Hepimiz o zaman “İnşallah yağar ya” diyip oturalım bulutları izleyelim. Bu şekilde eleştirecek bişey de bulamazlar zaten.


    Okuduğunu ne niyetle okuduğun ve ne şekilde anlamak istediğinle alakalıdır. Başlıkta Blizzard yazması %100 gerçekleşecek demek değildir ama o şekilde anlamak isteyen ne yazık ki anlıyor.


    Yorumumun tüm satırlarını size yazmadım. Uzun zamandır forumu takip eden bir üye olarak hocalarımıza gelen yersiz eleştirlere ufak bir cevap vermek içindir. Belki 3-5 kişi okur da burada ki amacın ne olduğunu anlar. Herkese iyi forumlar.

  • Cold.EFso

    Hat den Titel des Themas von „Uzak Vade Sistem Analizi , Olası SSW öncesi takip ve Blizzard hayalleri❄️“ zu „Üstünkörü yorumlar , Verisiz tahminler, Sonuçsuz SSW’ler, Modeller ne derse o 🔥Karsız bir kış mı olacak ?“ geändert.
  • Yorumumun tüm satırlarını size yazmadım. Uzun zamandır forumu takip eden bir üye olarak hocalarımıza gelen yersiz eleştirlere ufak bir cevap vermek içindir. Belki 3-5 kişi okur da burada ki amacın ne olduğunu anlar. Herkese iyi forumlar.

    Onu fark ettim hocam zaten benim tepkim de burada yazilanlara (trol amacli olanlar ya da isi gucu yapici degil yikici elestiri yapmak olanlara) sizinkiyle ayni ama bir de diger yonuyle dusuneyim dedim neyi yanlis yapiyoruz diye merak ettim. Yoksa ben uyumadigim surece gunun her saati gelip buraya bakiyorum kimsenin bir sey yazmadigini gorunce moralim bozuluyor. Cold.EFso ustam da, Palanci hocam ve diger tum yazilarini paylasan hocalarimin boyle devam etmelerini umuyorum hatta daha da cok yazsinlar biz de okuyalim :D

  • Hocam neden surekli konunun basligini degistiriyorsunuz?ne gerek var..yapmayin. bence.ciddiyetsizlik olusur bence

    Taş atanların istediği başlık işte hocam

    Defalarca açın böyle bir konu dedim yapmadılar

    Her sezon gelip bize sataştılar

    Hayrıma bir hizmet yapayım dedim

    Onların CESARET edemeyip yapamadığını ben yaptım, sinsiler de alkışlasınlar birbirlerini

    Ciddiyet mi dediniz ?

    Beş on samimi karsever dışında ben pek ciddiyet göremedim , bugün göz doktorundaydım Levent’te

    Bu uğurda gözlerim zedelenmiş veri bakmaktan

    Fazla ciddiye almışız olayları

  • Cold.EFso hocam takılmayın insanlar neler neler yazar ederler bunlara takılırsak önümüzü göremeyiz hep bunlarla kalırız. O yüzden önümüze odaklanalım hevesimizi yitirmeyelim birkaç hevesi bozuk insanlar yüzünden onlar geride kalmaya devam etsinler. Heyecanlı mesajlarınızı enerjinizi ve kimseyi takmayan sizi istiyoruz sevgilerimle hocam

  • Bu konunun başlığı niye değişiyor sürekli ve herkezin birbirine tahamülsüzlüğü neden var burası özgür forum isteyen herkez fikirlerini söyleyebilir

    Yooo , isteyen herkes fikrini söyleyemez

    Kar ihtimali kovalayamazsın

    İhtimal var diyemezsin

    İhtimal var dersen kesin var demiş gibi olursun

    Ama kesin kar yok diyebilirsin

    Çünkü modeller ne derse o , bilim sonuçta:))

    Özgürlük sadece karamsarlara var

    Başlık işi benim tercihime kalmış

    Yılbaşı yazdık dinler savaşı çıkacaktı nerdeyse

    Blizzard aşkı dedik 1929’a gidenler olmuş

    Ben De konjonktüre göre değiştiriyorum

    Hani isteyen herkez fikrini söyleyebilirdi ?)

    Ben de başlıklar üzerinden fikir söylüyorum belki

  • Agent Smith ele geçirdi bizi , artık biz de model bağımlısı birer duygusuz sinerjisiz akıl yürütmesiz robotuz , birer Smith olmamızı istediler ve başardılar :))

    Hem de nasıl başardılar başkan:) Açıkçası yaptığımız analizlerin boşuna olduğunu anlamış olduk, en azından biraz beyin fırtınası yaptık. Sonuçta modeller en doğrusunu söylüyor... :)

  • Cold.EFso

    Değerli ustam,

    Ben ne öğrendiysem bu forumda öğrendim. Yeterli mi, herkes bilir ki, yetersiz öğrendiklerim.

    Fakat kendime has yöntemlerim var, başarı oranım yıllara göre değişiklik göstermekle birlikte %60-%80 arasında.

    Verdiğim tarihlerde nokta atışı yaptığımda oldu, kılpayı kaçanlarda, tam manasıyla karavana çıkanlarda.

    Elbette bana da çoğu zaman tepki gösteren, eleştiren ve ya kırıcı üslup kullananda oldu.

    En sonunda geldiğim nokta da şu sonuca vardım.

    Benim söylediklerimi ciddiye alan, takip eden de olacak, ve var da, tepkisel ve eleştirel yaklaşan, yahut hakarete varan tarzda konuşanda.

    Ben, beni ciddiye alan, ve ya fikir alısverişi içinde olanlarla yola devam ediyorum.

    Diğerlerine cevap vermeme kararı aldım, bu kararımdan memnunum.

    Size tavsiye vermek haddim olmayarak, size de aynısını tavsiye ediyorum.

    Ben, sizi büyük bir zevkle ve merakla takip ediyorum, yanınızdayım.

    Siz sahipsiz değilsiniz.

    Birlikte yola devam ustam.

  • Agent Smith ele geçirdi bizi , artık biz de model bağımlısı birer duygusuz sinerjisiz akıl yürütmesiz robotuz , birer Smith olmamızı istediler ve başardılar :))

    Başlık böyle olduğu sürede sıkıntı yok.Ajan da oluruz,robot da.En azından akıl verenimiz olmaz.Bundan sonra bu şekil bilimciyiz:)))

  • Bulunduğumuz konum itibari ile kar yağışı ekstrem bir olay artık bunu bir kabul edelim..

    Burada DoquKaradeniz28 ve Cold.EFso üstatlarımı sessiz sedasız devamlı takip ediyorum.. Bu iki arkadaşımız isteseler de kimseyi mutlu edemez zaten öyle bir gayeleri de yoktur.. Sadece model takip etseler sabah başka akşam başka yorumlamaktan öte gitmek mümkün değil..

    Tabiki varsayımda bulunacaklar fikir yürütecekler bilgi olarak maşallah çok donanımlılar.. Bunun kıymetini bilelim..

    Her sene kışı kapatan insanlar varken bu iki arkadaşımızın sistem ön görüleri ile sistem aldığımız zamanlari da gördük..

    Sonuçta verilere göre ve çözülemeyen atmosferde tecrübeleri ile bir harmanlama yapıyorlar..

    Sadece geçen sene kuzeyimizden kılpayı giden o kadar sistem oldu ki bunlardan 1 tane baba sistem alsak bu arkadaşlarımızi kral ilan etmiştik ama sistem kaçınca günah keçisi aramaya gerek yok..

    Cold.EFso ve DoquKaradeniz28 hocalarım sizleri tanımam ama devamlı takip ediyorum ve mutlaka benim gibi nice insan vardır..

    Emeklerinize sağlık.. Dediğim gibi zor bir cografyadayiz 1 ya da 2 sistem yakalamaya çalışıyoruz koca kışı o ihtimal peşinde koşarak yaşıyoruz o yüzden sabrederek ihtimallere dahi sevinerek takip etmeye devam..

  • Cold.EFso İstanbul konusunda ne troller geliyor geçiyor. Boşveerr sallama çay yap onları:hfyeni (18): Troller ne yazdığını kendi de bilmiyor. Aykut53 çiki çiki ban ban yaparak icabına bakar. :chinese: :/8103*


    Her yazılanı dikkatte almaya gerek yok usta, onların amacı zaten dikkat çekmek.


    Biz bilimsel verilerle olası ihtimalleri değerlendiriyoruz. Beyin fırtınası yapıyoruz isteyen takip eder.


    Berkay34 der ki; Atmosfer kaotik. ^^

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Gerçekten İstanbul sayfa trolleri bam başka ya :D2