17 Kasım-7 Aralık Arası Dönem

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Negatif endeks sebebiyle kuzeyde bulunan soguklar sadece aysonu kuzey bolgelerimizi yalayip gececek. yani kuzeyde bulunan devasa soguklar bize inemeyecek.


    Onun disinda bu tarihe kadar ciddi bir soguk hava dalgasinin gelecegini dusunmuyorum. Umarim degisir. Degisim oldugu taktirde bu baslik altindan bilgi vericem.


    Araligin ilk haftasindan sonrasi icin umutluyum. Mevsimine gore kolay kolay gorulmeyen sistemler alabiliriz. Kisa yeni basladik. Moral bozmak yok.

  • Moral bozmuyorum hocam negatif endekste sistemi almak kolay değil ama modeller de bir değişim içine giriyor gibi gösteriyor yine de umut kesmemek lazım Aralık’ta nötre eğilim var güzel bir sistem alırız umarım.Bilgi için teşekkür ederim.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Hayırlı olsun hocam.Ben kışın Aralık son hafta başlaması taraftarıyım.Aralık ılık ve yağışı geçsin önemli değil.Önemli olan 21 Aralık-30 Şubat dönemi.:)

  • Emin oldugum donem 1 Araliga kadar olan donem. Sonrasi flu. onumuzdeki hafta onumuzu daha net goruruz. Istanbul gibi yerlerde kis sartlari 15 Araliktan sonra baslar. Diger karasal yerlerde kis basladi.

  • Emin oldugum donem 1 Araliga kadar olan donem. Sonrasi flu. onumuzdeki hafta onumuzu daha net goruruz. Istanbul gibi yerlerde kis sartlari 15 Araliktan sonra baslar. Diger karasal yerlerde kis basladi.

    Hocam, endekslerdeki negatif gidişatın düzelmesi ay sonunu bulur mu? Aralık ilk hafta sistem ihtimalinden söz edebilir miyiz kuvvetli?

  • Endeksler negatif te ama aşırı olmayacak gibi. Modellerde lehimize duzelmeler var. Ay sonunda gelecek olan sistem ile kar siniri 400-500 metreye kadar inecegi kanaatindeyim. Ic kesimler hocamizin dedigi gibi kışa basladilar. Bence kuzey sahil kesimlerde şuan normal olarak aralık ayını beklemeli. Belki ay sonunda sürpriz olur ama ne kadar?

  • Forumdan rahatsiz olan arkadaslar, yolunuz acik olsun,kimseyi zorla tutmuyoruz.Ama gelmeyecegim birakacagim diyenlerden mumkunse sozlerinde durmalarini bekliyoruz.


    Forumun kalitesi dusmus demek algi operasyonundan baska birsey degil aksine hersene ustune koyarak ilerleyen bir forum var.Bu kadar veri ve bilginin konusulup demokratik bir sekilde tartisildigi baska yer yok.


    O yuzden bu konu fazlada konusulacak bir konu degil yolu acik olsun gelmek istemeyenin..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN