⛄ 2016-2017 Kış Mevsimi Tahmini

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Accu tahmininin iyi taraflarida var kotu taraflarida var.


    Bu goruntuye gore her nekadar warm desede yagis normaller uzeri olur. Bol lodos olur.soguklar italyaya balkanlara kacar. benim yaprigim ön tahmindeki sicaklik haritasindaki mavilik batimiza kayar. karadeniz bol bol fönlenir. Arada gelecek soguk kacaklarinda Marmara sansli olur. Sibirya kisin 2.yarisi etkili olur. Avrupanin batisinda bol ruzgarli havalar olur.iskandinavyaya yb oturmaz.falan fistan.


    oncellikle accunun bizim icin yaptigi sonbahar tahminini gorelim bakalim tutacakmi.oda kasim sonu belli olur.


    Iri ise sibiryadaki soguklari 2012 deki gibi avrupaya daha cok yaymisti. accu daha doguda birakmis. bunlar aslinda detay seyler. biraz daha zamana ihtiyac var.
    bide Iri ile jamsteci gorelim bakalim. Hakkimizda hayirlisi.

  • 2010 vari bir sene gibi duruyor sizin yorumunuzdan bunu çıkardım hocam.

  • accu siklonun dogusunda kalicaksiniz bol bol ilik mevsime gore kuzey ve dogu avrupa soguk. italya taraflari firtinali ve yagisli bu kis ACCU IYI gidiyor sonbaharda iyi gidiyo Accunun suana kadar morel bozdu fena bu kisida yedik ya QBO BATILI olmasi herseyi bozdu ALLAH dan umiT KESILMEZ 2015 gibi olasada raziyim ...

  • Şimdi şöyle yorumlayayım.

    Kuzeyimizde soğuklar varsa sıkıntı geçen seneki gibi yok. Geçen seneden daha sağlam geçme ihtimâli dahi var.

    Accuweather ılık demiş kurak/yağışsız dememiş. Bu da demek oluyor ki kıyı kesimler kötü, en ufak bir soğumada iç kesimler coşar demek oluyor. Ama dediğim gibi kuzeyde soğuk hava deposu barındığı sürece kıyı kesimler de korkmasın, geçen seneden daha iyi olacak.

    Dediğim gibi olmaz mı usta @Efsane-Semih ???

    AF-YOK

  • Sabahlara kadar sıcak kahvemizle güzel sistemler kovalayacağımızdan emin olduğumu belirtmek isterim. Bence çoğu kişi yanılacak demedi demeyin. Patates Accu..

  • Accu

    2010 vari bir sene gibi duruyor sizin yorumunuzdan bunu çıkardım hocam.

    Oda ihtimal dahilinde :D mesela 2010 da 1 hafta 10 gun suren soguk bi donem olmustu. o donemde ornek veriyorum istanbul 1 mt de kar alabbilirdi o potansiyel vardi ama olmadi. eger olsayfi her kis 2010 olsa derdik. kis geneli yagis haric kotuydu.


    kisaca warm verdi diye hi sistem olmayacak anlami cikmamali.


    ecm notr endeks ongoruyor. accu negatif demis. ecm nin dedigi notr endeks olursa o soguklardan basimizi kaldiramayiz.


    Bu kis herseye gebe.Qbo isi bozmasaydi kis tahminim kafamda hazirdi. aslinda yazdan beri hazir ama Qbo yuzunden bu sene mevsimsel tahmin anlaminda cok zorluyor beni. kış her yone gitmeye acik.cok iyide cok kotude yada normallerde. model takibi bu sene daha onemli olacak.

  • Accu cozuttu. Dikkate almıyorum. Bu yorumun altına da 'nasıl dikkate almazsın, işine gelmiyor değil mi' gibilerinden şeyler de yazmayın. Kış ayına 2 aydan fazla süre var, hiçbirşey net değil şuan. Adam gelmiş warmı yapıştırmış, hadi canım?


    Bir de şu var, önceden kış tahminlerini Kasım ayının ortalarında yaparlardı ve genel hatlarıyla tutardı (fos olsa bile) Ciddi bir kurumdu o zamanlar. Şimdi bakıyorsun la nina var, gitmişsin İngiltere'ye stormy deyipte Fransa'nın kuzeyine warm&wet demişsin. Akla mantığa sığmaz. Türkiye'de warm genellemesini yapıyorsan orada da warm&wet ya da stormy genellemesini yapacaksın.


    Bize şirin gözükmek için de hemen tepemize yapıştırmış colder than late'yi. Yemezler aslan. "Bize warm dediğin alan ile kuzeydeki cold alanının arasında sıcaklık ve basınç farkından dolayı oluşması gereken stormy kısmı nerede?" diye sorarlar sana. Kısacası hem detaya inen hem de genele inen, özenilmemiş, saçma salak bir tahmin (!) var karşımızda.


    Daha çok eksiği var tahminin, emeğe saygı diyemem, ciddi bir emek yok, yapılmış atılmış gibi. Olmadı accu, kaybettin benliğini...

  • Accu nun sonbahar acilimi pozitif endeks olmaliydi.suana kadar nötr endeks oldu.uzun vadede endeksler negatife gidecek. kisinda negatif endek konusunda yanilabilir. hayirlisi artik.