Şubat Kötü Mart Kapıdan Baktıracak

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sen burada geleceksin açık açık hakaret edeceksin sonra da gelip burada eleştiriye açık olun diyeceksin.Senin karşında çocuk yok amacın belli sonra da ben seni bu sitede tutacağım.

  • 1987 şubatında 1983 şubatında hep çiçekler açmıştı sonucu hepimiz biliyoruz

    1987 şubatında 1983 şubatında hep çiçekler açmıştı sonucu hepimiz biliyoruz

    hala ümidin mi var kardeşim.öyle bir ihtimal 15 gün içinde zor ondan sonrası zaten meçhul biz kar ı geçtik.sıcaklık çok yükselmesin başka şey istemiyoruz

  • valla bende "kış lastiklerini çıkartsam mı artık?" diye düşünüyorum. Sıcakta kışlık lastikler kendilerini yemeye başlar çünkü.


    hiç beklemediğim bir hava var. tekrar ciddi derecede soğuyacak gibi de durmuyor.

  • Şuan kışı bitirenler, karlı bir sistem geldiğinde lütfen foruma uğramasın. Boş konuşan kişi sayısı bir hayli fazla.

    Kışı bitirenlerin elinde sağlam veriler var. En basitinden diyagramlara bakıyorum ve ben bu kışı bitiriyorum deme durumları var. Bu durumda herhangi bir bilimsel veriye dayanmayıp kafasına estiği gibi boş konuşanlar da kışı bitimemekte ısrar edenler oluyor. Şu anki verilere göre eli güçlü olanlar maalesef kışı bitirenler. Hem bu kişiler karlı bir sistem gelse neden foruma uğramayacaklar? Kışın başından beri mavi boncuk dağıtır gibi karlı sistem tahmini yapanlar foruma uğramaya devam ediyorsa onlar da gayet doğal bir şekilde foruma uğramaya devam ederler. Şöyle bir soru soralım bugün kışın geri kalanına yönelik olumsuz beklenti içinde olanlar karlı sistem beklentisi olanlar için lütfen artık onlar foruma uğramasın derlerse bunu hoş karşılar mısınız? Bırakın herkes istediğini söylesin. Trolleme amacıyla foruma gelen varsa onları engellemek için yetkililer zaten var. Onlar grekeni yapar.

  • Geçmiş te nisanda kar yağması veya soğuk havaların yaşanması çok fazla garip gelmezdi bizlere .. Ama nisan bahar mevsimidir mart geçiş mevsimi mayıs yazın başlangıcıdır .insanları bu mevsim de kar yağışına sevk eden en önemli şey ise geçmiş te bu geçiş mevsimlerinde kar yağması :) istisnalar kaideyi bozmaz arkadaşlar ancak Bi 87 beklemek 85 beklemek güzel olur ancak Bahar'a endeksli ne kadar çok olursak o kadar hayal kırıklığı çekmeyiz ve bir o kadar her gelen soğuk bizi Mutlu eder. :) ben öyle yapıyorum , siz de deneyin ... :)

  • Sayın Bay Hava, verisi olup da konuşanlara lafım yok, ister olumlu olsun ister olumsuz. Benim bu mesajımın ulaşması gereken kişiler, trollük amacıyla siteye girip kışı bitirenlerdir. Son cümlemde 'boş konuşanlar' derken bunu kastettim.

  • Sayın Bay Hava, verisi olup da konuşanlara lafım yok, ister olumlu olsun ister olumsuz. Benim bu mesajımın ulaşması gereken kişiler, trollük amacıyla siteye girip kışı bitirenlerdir. Son cümlemde 'boş konuşanlar' derken bunu kastettim.

    Kusura bakma ama elinde veri olmayan bir grup varsa o da "kış bitmedi"ciler. Ben de kışın bittiğini düşünüyorum ve bu tahmini net bir şekilde modellerin, diyagramların ve klimatolojik verilerin ışığında yapıyorum.


    Fakat hala umut tacirliği yapanların "Sabredin düzelir", "Hissediyorum" dışında kaynağı yok.