Grönland-İzlanda-Süper Güçlü El Nino-Gulf Stream

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Merhabalar,
    Amacım sitedeki bu olumsuz havayı bir nebze değiştirip sizleri umutlandırmak değil, keza çoğunuz cin gibi arkadaşlar olduğunuzdan neyin ne olduğunu anlayabilecek, kendi potasında muhakeme edebilecek bilgiye sahipsiniz. Özellikle Batı Bölgeler için uzunca bir süreden beri devam eden yağışsız süreç, durgun, sirkülasyonu olmayan hava, soluduğumuz havanın kalitesini düşürdüğü gibi sonbahardan kışa paldır küldür geçmemizi engelliyor. Önümüzdeki 36 saat içinde Marmara, Batı karadeniz ve Ege'de başlayacak olan lodos önce bu durgun havaya son verecek, özellikle basıncın hızla düşeceği 21 kasım gecesine kadar baş ağrısı şikayetleri, migren atakları artacaktır, kulak burun boğaz doktorları yaşadı keza en geç p.tesi gününe kadar bir çoğu özellikle çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonları görülebilir.
    İyi de wildleo hocam bırak doktorculuk oynamayı da sen şu işin aslı nedir onu bir anlat bize derseniz şöyle devam edeyim. Öncelikle Batı bölgelere yağış geliyor müjdesini birçoğunuzun da tespit ettiği gibi vermekte bir sakınca görmüyorum. Trakya'nın batısı, kıyı ege ve Batı Akdeniz kıyılarında başlayacak olan yağışlar o bölgeye sıkışmış gibi görünse de AB'ye bağlı cephe sisteminin ilerlemesiyle 23'ünde etki alanını artıracak 25 ve 26 Kasım'da ise hızla doğuya ilerleyecek. Sıcaklıklar derseniz lodos'un etkisiyle ayın 20-21 ve 22'sinde artacak olan sıcaklıklar Marmara'nın batısında, kıyı egede ve Sakarya civarlarında 23C'lerin üzerini yer yer görebilir. Ancak yağış ile birlikte sıcaklıklar azalacak olup önce mevsim normallerine sonrasında da sistemin arkasındaki soğuk havayı Balkanlar üzerinden çekmesi ile normallerin 2-3 C altına düşecektir. Sonrasında Yüksek Basınç'lı günlerimiz yeniden başlayacak olup basınç değerleri tahminimce etkisi altında bulunduğumuzun daha da üzerinde 1023mb-1024mb olabilir.
    Peki sonrası ne olacak derseniz aslında ben dedim diyeceğimi birkaç gün önce belki hatırlayanınız vardır içinizde, YB etkisi, bu kez konumu gereği içinde bulunduğumuz hava sıcaklıklarından daha düşük seviyelerde kalmamızı sağlayacak. Bu birkaç günlük süreç sonuna bir Orta Akdeniz kökenli ılık ve yağışlı sistem daha bekliyorum ki yağışların mevsimine uygun şekilde batı Akdeniz kıyılarında şiddetli olabileceğini düşünüyorum. Kasım ayı sonuna kadar bu hava koşullarını yaşayacağız. Aralık ayı ile birlikte bazı şeylerin siyah ve beyaz kadar net değişeceğini beklememek lazım ancak yine de şunu vurgulamakta fayda var Azor konum itibariyle İngiltere ve Fransa merkezli olarak dikey konum aldığında Marmara ve Batı Bölgelerin büyük çoğunluğu için kar sınırında sıcaklıklar getirir mevsimine uygun olarak elbette. Aralık ayının ilk birkaç gününden sonra 3-4 Aralık gibi böylesi bir sistem beklediğimi sizlerle paylaşmıştım. Tahminimi henüz değiştirmek istemiyorum, bilmem bu sisin için birşey ifade ediyor mu?
    Herkese sağlık ve başarı dolu günler dilerim.
    Sevgi ve Saygılarımla,


  • Yagis alalim su pis hava dagilsin,lodosun cok kuvvetli olmasini bekliyormusunuz?

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN


  • Bir sistem gelecek Batıya ama sürekli öteleniyor tarih.Umarım Aralık 3-4 son ötelenme olur ve artık özlenen soğuk havayı alabiliriz.Ben kar kış bir yana 1-2 tane soğuk sistem alma peşindeyim ki devamında gelen soğuk sistemlerde kar yağışını beklemeye koyulayım.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Bu yağışlı periyota çok ihtiyaç var her anlamda, Akdeniz çukurunun hareketlenmesi iyiye işaret Azor'un o bölgeden kurtulacağını gösterir, biraz daha sabredin bakın modellerde ne göreceksiniz :)

  • Havaya bakıp mı yapacaksın tahmini? Kendine gel. Forumun yeni "pendikçi"si olma.


    Root bırakın herkes dilediğini yazsın hakaret içermediği sürece ve forumun etik anlayışıyla çelişmediği sürece mümkün mertebe bu tarz yorumlara göz yumuyoruz :)


  • 3-4 Aralik gibi bekledigim sistem yukarida da belirttigim nedenlerden dolayi belki bir iki gunluk sarkmayla ama kararlilikla geliyor muhtemelen yarindan sonra konu acilabilecek olasiliga erisecektir.

  • Aralık başından itibaren orta avrupa ve balkanlar yavaştan yb etkisine girecekken fazla takla şansı vermez, bir sistem olursada ki zor fazlaca doğulu olur.


    Benim beklentim daha değişik , Azor'un İngiltere'ye konumlanıp , üzerimize Omega - Blocking oluşumu bekliyorum. Aralık ilk haftası İstanbul kar alabilir.

    Einmal editiert, zuletzt von Asil Yunus ()

  • Ben Bundan 2 Ay Önce Sürekli Kendimce Diyordum Bu Kış Sağlam Olur Diye Tabi Kış Gelmedigi İçin Hava Foruma Bakmıyordum Kış Geldi Artık Kaıda Gireyim Dedim Bu Yazıyı Görünce Sevinçten Havalara Uçtum