Güçlü El-Nino ve Fırtınası Bol SonbaharDeğerli

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Sakin olun,öncelikle.
    Kışın durumu hala belirsiz.Eğer ki siz Sibirya hayali kurmaya başladıysanız,o sizin hatanız.


    Herkes farklı konuşuyor bilmiyorum artık biri ılık diyor biri kışın ikinci yarısı Sibirya anlamadım gitti

  • Bu sene el nino olduğundan sibirya kökenli sistem gelme ihtimali düşük görünüyor ama bu hiç gelmeyecek anlamına gelmez gelebilirde. Genel anlamda polar yapılı sistemler etkili olacak. Yağışın ve soğuğun yeterli olduğu zamanlarda kar yağışı görülecek. Gelecek olan sistemlerin kuvveti önemli eger soğukluk ve yağış çok iyi cakisirsa güzel bir sisteme dönüşebilir. Özet geçmek gerekirse genel hatlarıyla ılık ve bol yağışlı bir kış bizleri bekliyor.

    Einmal editiert, zuletzt von enesdyms ()

  • Modellere pek bakmayın 15 gün sonra daha hareketli snoptikler görülebilecektir ancak indexler bu kışın temel yol göstericisi olacaktır diye düşünüyorum. Olağanüstü bir kış hem iyi hem de kötü anlamda olabilir. Kuzey Afrika ile Batı Avrupayı Akdeniz çukuru ile birlikte içine alan azor yağışsız günleri sadece bizim için değil Avrupa'nın büyük kısmı için de sağlıyor. Düğümü çözecek olan Grönland ile İskandinavya arasına önümüzdeki aylarda yerleşmesini beklediğim YB alanı.

  • Üstad , son cümlendekine benzer bir oluşumu GFS 60. saat için öngörmüş , Grönland daki YB alanını İskandinavya ya sündürmüş ne varki araya giren İzlanda AB ı makas gibi kesiyor sündürmeyi ama İskandinavya ya damlayan taze fakat deforme bir YB alanı oluşmakta , sünme Kuzey Denizi ne doğru olsa daha güzel şeyşer olacaktı kısa vade için ama İzlanda izin vermiyor .