Önümüzdeki Aylarda Sıcak Havayla Beraber Rüzgarda Olacak..

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Merhabalar,hepinize güzel bir ramazan ayı geçirmenizi temenni ediyorum ALLAH tuttuğunuz oruçları kabul etsin diyelim ve hemen konumuza başlayalım;


    Evet malumunuz Haziran ayı oldukça extrem geçti yani dengesiz havalar yaşadık haliylede sıcaklarda fazla olmadı..peki bu ay için neler yaşayabiliriz doğrusu ben Haziran'a benzer bir hava beklemiyorum,çünkü Temmuz ayı hem Afrika sıcaklarının başlangıcı olduğu bir aydır hem de yağışların mola verdiği bir yaz ayı olarak tarihte kendine yer bulur.onun için şimdiden hiç kimse bu yaz hep yağmur olacak diyerekten kafasında hayal kurmasın,fakat zaman zaman oluşan sert rüzgarlar havayı birazda olsa serinletecektir hiç değilse bu durumun olması olumlu bir gelişmedir açıkçası..



    İkinci husus ise sıcaklar bu yaz bizleri zorlayacak mı kuraklık olabilir mi?bakın önceki konumda bunu ben belirttim ve orada bir kuraklık olayının olabilmesi için o coğrafyada en az iki kışın ard arda ılık geçmesi gerek diye söylemiştim sizlere.ancak konu ne kadar kişiye ulaştı bilmyorum ama anlayanlar umarım bir daha bu soruyu akıllarına takmazlar.evet yaz boyunca beklenen hava hadiseleri şimdilik bunlardı sizlere tekrardan ramazan ayınızın mübarek geçmesini temenni ediyor hepinize iyi pazarlar diliyorum..


    karsever ugur



    Not:Geçen seneki yaz sıcaklıkları ortalaması batı bölgelerde 35 -40 derece arası iken güneyde 40 derece üzeri ölçülmüştür bu da bize gösteriyor ki geçen sene yaşanan yazla bu yaşadığımız yaz arasında fazla bir fark yoktur.



    İstanbul Sıcaklık Ortalaması(Haziran 2013)


    27 Derece(*C)



    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

    Einmal editiert, zuletzt von karsever ugur ()

  • Kuru sıcak candır. Nem olmasında...

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Zitat von Gray Cities pid='96512' dateline='1404055687'

    Temmuz son derece sıcak olacaktır Afrika sıcakları daha sık ziyaret edecek.



    Temmuz ayında 35 dereceler Marmara'da daha çok görülebiliir ,keza iç kesimler ile Karadeniz'in bir kısmıda aynı şekilde özellikle sahil şeridi..

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

    Einmal editiert, zuletzt von karsever ugur ()