5-9 Ocak Sistemi (Genel Tartışma Konusu)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu sistem beni ektilemeyecek malesef.Hafta sonuna dek geliyor geneli.Bunda sonra gelen sistemler umarım hafta içine dek gelir.

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein


  • İstanbul kaç cm alır ????


    güzel sitemin güzel insaları şunu şöyle sormayın lafı nereye çeksen oraya uzuyor :tongue: şaka bir yana bugun istanbul denilen şehir adete bir ülke gibi oldu bir tarafına kar yağarken bir tarafında güneşler açıyor neresini soruyorsunuz acep :confused:


  • güzel sitemin güzel insaları şunu şöyle sormayın lafı nereye çeksen oraya uzuyor :tongue: şaka bir yana bugun istanbul denilen şehir adete bir ülke gibi oldu bir tarafına kar yağarken bir tarafında güneşler açıyor neresini soruyorsunuz acep :confused:


    Evte abla yaww Afyon İstanbulun 40/1 :D


    Abla Afyon nasıl etkilenir sordum cevaplamadında zorunda değilsinde sevinirim. :angel_not:

  • Selam kesin konusmak icin bıraz erken yagıs var soguk var kar var ama ters kosede olmasın sısdemlerde bu ay sonu yada subat bası fena bır kar fırtınası beklıyorum ya 20 gun sonra yada bır ay sonra beklenılen kar gelmekdedır haberınıze ama bu sene bu ılk ve ıkıncı ay kar yagısları ıyı olur bence

  • Basra sistemi ve azor yüzünden ters köşe yapma ihtimali yok değil.Fakat şimdilik ECMWF ve GFS Modelleri Açısından Soğuk ve Marmaranın Kocaeli,Sakarya,İstanbulun Doğu Sınır İlçeleri ve Bursa civarları,Batı karadeniz ve iç anadolunun kuzey batısına kuvvetli yağışlar gelecek gibi gözüküyor.İzmir de bile gündüz 7 derece,gece -1 derece sıcaklık ölçülebilir.


  • Selam kesin konusmak icin bıraz erken yagıs var soguk var kar var ama ters kosede olmasın sısdemlerde bu ay sonu yada subat bası fena bır kar fırtınası beklıyorum ya 20 gun sonra yada bır ay sonra beklenılen kar gelmekdedır haberınıze ama bu sene bu ılk ve ıkıncı ay kar yagısları ıyı olur bence


    işte bu anlatmak istediklerime yakın bir görüş. şuanda herşeyi iyi ama bende ocaktaki ikinci sistemden bekliyorum herşeyi ocak 11-14 arası gidip geliyor şu an ikinci sistem daim bir takip içindeyim. afyon için soran arkadaşım'a kısa bir cevap istinaden: cumartesi günü görülecek kar yağışlarının genellkile karlakarışık yağmur akşam ve gece saatlerinden sonra (pazar dahil) kar şeklinde görülmesini bekliyorum :shifty:


  • işte bu anlatmak istediklerime yakın bir görüş. şuanda herşeyi iyi ama bende ocaktaki ikinci sistemden bekliyorum herşeyi ocak 11-14 arası gidip geliyor şu an ikinci sistem daim bir takip içindeyim. afyon için soran arkadaşım'a kısa bir cevap istinaden: cumartesi günü görülecek kar yağışlarının genellkile karlakarışık yağmur akşam ve gece saatlerinden sonra (pazar dahil) kar şeklinde görülmesini bekliyorum :shifty:

    Sağol Abla :smile:

  • Kardeşim kolay gelsin senin ist iç.in tahminini alayım cmts gecesikare başlıyor yada pazar günü gökhan ben buarada kurtköyden abiha gökçenden ne diyorsun nasıl olur buralar salıgünü böyle bir beklenti varsa neden söylenmiyor biraz açıkla lütfen olacakları saygılar okulları tatil ettirecek kadar etkili mi yağacak

  • İstanbul'da anadolu yakası şanslı gibi avruba yakası'nda az gibi , tekirdag ve edirne çevrelerinde malesef yagış yok .. İstanbul'da biraz kararsız gibi GFS'ler çok iyi fakat digerleri okadar şidettli göstermiyor. Yarın kesinleşir modeller.. Ocak 7'nin gecesi ve 8'inde kuvettli görünüyor bence..