Beiträge von alirızaüstad

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Semih kardeşimin santim tahminini iyi okuyun; 09.1.2019 akşamına kadardır. Bugün ayın dördü acele etmeyin. Çoğu tahminci buna DMİ 'de dahil ellerinde her türlü imkan olduğu halde. Biz ECMWF nin iki güncellemesini görüyoruz, onlar dört güncellemeyi takip ediyorlar. Biraz insaf, ufacık bir basınç veya rüzgar yönü değişikliği sistemde bir sürü değişikliğe yol açıyor. Soz sözüm sistemin bitimini bekleyelim. Saygılar

    Sezer Yenidere'den Alıntıdır. Ocak 2019 sonu yeni sürüme geçmesi beklenmektedir. https://www.weather.gov/news/fv3

    Haberde diyor ki:

    Ulusal Hava Durumu Servisi'nin mevcut Küresel Tahmin Sistemi (GFS) 30 yıldan fazla bir süredir hava durumu modellerimizin temeli olmuştur. Ancak bu süre zarfında, teknoloji gelişti ve bilim insanları veri işlemede yeni yaklaşımlar buldular. NOAA Research , GFS bileşenlerini daha yeni, daha verimli ve daha doğru süreçlerle değiştirme adımlarını attı.

    FV3 ilk adımdır. NOAA Research'ın Jeofizik Akışkanlar Dinamiği Laboratuvarı'nda başlangıçta iklim modellerini güçlendirmek için geliştirildi ve daha sonra ayrıntılı küresel hava tahmini için uyarlandı. NWS, FV3'ü yeni GFS'nin dinamik çekirdeği olarak seçti çünkü diğer seçeneklerden daha az bilgisayar kaynağı kullanıyor. FV3, tahminlere üç önemli yolla benzersiz bir hassasiyet getiriyor:

    Bilgisayar Kullanımı - FV3, daha hızlı ve daha yüksek çözünürlüklü görüntüler için herhangi bir süper bilgisayardaki kullanılabilir kaynaklara verimli bir şekilde ölçeklenecek şekilde tasarlanmıştır. Yüksek hızlı bilgisayar çağından önce geliştirilen mevcut GFS, bu kadar ayrıntılı bilgi sağlayamaz. Daha fazla işlem gücüne sahip bir bilgisayarda çalıştırılmış olsa bile, daha hızlı çalışmayacaktır.

    Dikey Denklemler - FV3, yerel ölçekleri sınırsızca yakınlaştırmak ve yukarı doğru hava dalgalanmalarının görüntülerini sağlamak için fırtınalar ve onların yükselen rüzgarlarını çözmemizi sağlayan dikey denklemleri kullanır. Daha eski modeller atmosferin yukarıdan ve aşağıdan eşit kuvvetler yaşadığını varsayar. Bu varsayım, geniş alanlar için doğru tahminler sağlayabilir, ancak şiddetli havalara yol açabilecek küçük çaplı dalgalanan rüzgarları göremez.

    Temsil - FV3, bağlı ızgara hücrelerinde bulunan noktalar arasındaki havayı temsil eder, böylece düzensiz şekillerde gelen havayı çözebilir. Mevcut GFS, tüm havayı dalgalar olarak temsil eder. Büyük ölçekli modellemede başarılı oldu, ancak hava olayları yerel düzeyde dalga kalıplarını her zaman takip etmiyor. Örneğin, fırtınalar ve soğuk cepheler, bir dalga şeklinin tam olarak yakalayamadığı keskin kenarlara sahiptir.

    rain comp edit.png

    Şu anki GFS ve FV3 modellemesi arasındaki karşılaştırma, Güney Amerika'da yıllık ortalama yağış. Tropik Yağış Ölçüm Misyonundan (TRMM) elde edilen sonuçlar gerçek değerlerin ne olduğunu göstermektedir. FV3, yanlış fırtınaları temsil eden şimdiki GFS'nin gösterdiği nokta gibi bozulma olmadan küçük ölçekli özellikleri çözebilir.

    NWS ve NOAA Araştırma bilim adamları, GFS'de FV3 ile aşama yapıyor; 2019 yılında faaliyete geçme hedefi ile deneysel olarak yürütülmektedir. Küresel modelimiz gfs FV3 versiyonu ile, tahmincilerimizin ve hava durumu işletmesinin artan ihtiyaçlarına cevap vermek için daha iyi ve zamanında tahminler sunmayı amaçlamaktadır ve çok daha başarılı noktasal hava tahminleri yapacaktır.

    Linkin çevirisi

    Arkadaşlar size yeni bir bilgi veriyorum. dmi md. cuma günkü aylık tahmininde ikinci hafta 07-13.01.2019. mevsim normalleri, yarın sitesinde göreceğiniz güncel tahmininde ise mevsim normalleri altı olarak değiştirdi. Yani acele etmeden sistemi bekleyelim. Bu sistem aralıklarla 10 günden fazla sürecektir. ALLAH'ın izniyle