Beiträge von delirious

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    kadıköy- kartal hattı tüm anadolu yakası özellikle çekmeköy-sancaktepe-ümraniye tarafları tüm gün üzerlerindeki yeşile yakın kütle sayesinde yoğun kar aldı. onun dışında moda suadiye bostancı gibi karın en zor tuttuğu yerlerde bile 50 cm kar var şu saatlerde. Kozyatağı'nda hala orta kuvvette kar sağanağı ile birlikte 60 cm civarı birikim var. Cuma günü Avrupa yakası ağırlıklı olan siklonik yağış bugün Anadolu ağırlıklı dekle birleşince tüm İstanbulluların tatmin olduğu uzun yıllar unutulmayacak rekor kar yağışlarına sahne olan bir sistemi ortaya çıkardı. İşi olmayan sistem veda etmeden dışarı çıkıp tadına baksın :)

    ana bant ikiye bölünmüş. en batıdaki silivri'den tekirdağ il sınırına kadar olan kısmı dövüyor, öbürü de büyükçekmece'nin tam üzerinde. büyükçekmece'nin doğusu başakşehir,beylikdüzü,avcılar bile bomboş. anadolu yakası için bekleyenlere iyi seneler

    Rüzgarlar o kadar batılı ki avrupa yakası'nın büyük bir kısmı bile kütleleri ıskalıyor görünüşe göre. Ana bant tekrar büyükçekmece- silivri hattına çekilmeye başlamış. Anadolu yakası ve boğaz için bekleyenler vakitlerini boşa harcamaya devam edebilirler.


    Anadolu yakası için kötü senaryo üretenler, anadolu yakasını kıskanmak yok ama ilerleyen saatlerde:)


    üst seviye rüzgarları anadolu yakası için iyi değil. kütleler güney batıya doğru ilerliyor. 2012 ve 17 şubat 2015 sistemi de buna benzerdi ama anadolu yakası'na yine arada sağlam dek bantçıkları uğruyordu. rüzgar açıları yüzünden dekler büyüme fırsatı bile bulamadan batıya kayıyor. ufak bir ihtimal de olsa bu durumun değişme ihtimali var ileriki saatlerde. şimdilik maalesef vaziyet bu.

    büyük kütlenin anadolu yakası'na kaymasını bekleyenler boşuna beklemesinler. kütle kuzeydoğu güneybatı yönünde ilerliyor. 17 şubat'ta yine ana bant avrupa'yı vururken anadolu'da da hatırı sayılar kütleler yağış bırakırdı. şimdi o da yok.

    Pencereden dışarı bakar mısın Şuan kadikoyun yıkılması lazım


    5 dk hafif bir graupel tarzi yagis oldu. su an gokyuzu acik. anadolu yakasindakiler uyusun bence. kutleler organize bir sekilde bogaz hatti ve batisi ozellikle beylikduzu basaksehir avcilar civarini bombardiman edecekler.

    deklerin kotu yani kisa mesafeler arasinda muthis farklar yaratmasi. misal su an istanbul avrupa yakasi kardan yikilirken anadolu yakasi'nda yildizlari saymak mumkun. olan azicik ortunun de erimesi cabasi.