Beiträge von karadeniz52

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    kimsenin umutlarını yıkmak istemiyorum ve umarım yanılırım ama kişisel tahminimi söylemek isterim ,Rusya tataristan da çalışıyorum ve yaklaşık 7 yıldır bu bölgedeyim,şu ana kadar moskova da kayda değer kar yağışı yada soğuk olmadı,şu anda artı seviyelerde ,tataristan bölgesi geçen sene bu zamanlarda - 30,35 soguklarla boğuşurken bu sene bir kaç gün dışında pek soğuk olmadı,örnegin bugün + 1 sıcaklık değeri var ,bu bölgelerde soğuk ve kar yokken karadenize yada türkiye de kar hasreti çekenlerin beklentisi nasıl olacak bende merakla bekliyorum ,ama şunu da söylemek isterim ,bence bu kış kısır geçecek,umarım yanılırım


    Espiye de saat 14 te yoğun bir kar yağışı vardı bir saat sürdü sonra yağmura ve arara ssulu kara döndü bunun sebebi de üst seviye sıcaklığın yüksek olması.Kar yağması için havanın 1 saat açması gerekir sonrasında tekrar yağış gelirse bu kar olur :)


    Sana tamamen katılıyorum ve şu anda istediğimiz hava koşulları oluşmaya başladı,Ordu da hava ayaza çekti bir iki sat böyle gider ve peşinden yağış başlarsa direk kar olarak düşecektir.

    DMİ ve Bünyamin SÜRMELİ Ordu ilini bugün için bulutlu vermiş, bu akşam ordu ilinde aşırı yağış olacağının kimse tahminini yapamadı,şu saat itibari ile merkezde bardaktan boşalırcasına yağmur var,400 rakım ve üstü köylerimizde kar yağardır çünkü hava soğuk merkez 6 derece,şunuda belirtmek isterim karadeniz bölgesi içinde sizlerden en azında haftalık tahmin bekliyorum.
    Teşekkürler,


    Ya kardeş bu zarflar banamı,ha eğer banaysa şimdiden söyleyeyim,benim siyasi görüşüm senin belirttiğin adını koyamadığın ak partidir,ama ben kim olursa olsun yerine göre savunur yerine görede çekiştiririm,konu nerden nereye bu kadar büyütmenin gereği yok ben kendimce düşüncelerimi paylaştım,bir dahada formda kesinlikle yazmayacağım,


    Kesinlikle burada kırıcı bir ortam yok,düşünce paylaşımı var karda yağmıyor en azından farklı bir konuya değinmiş olduk. :rolleyes:


    Mesajım kesinlikle politik değildir yanlış anlaşılmasın,burada kesilen ormanların yetişmesi çok zor bir ağacın büyümesi yüzlerce yıl alabiliyor,Genel bir kural olarak, bitki tarafından topraktan alınan suyun yaklaşık olarak ancak % 1’i fotosentezde kullanılır, geriye kalanı transpirasyonla atmosfere verilir. O nedenle, bir yaz içinde topraktan 10 ton su alan bir ağaç, bunun 9,9 tonunu transpirasyonla buhar halinde atmosfere verir. Böylece, toprakla atmosfer arasında yağışlar için çok önemli olan bir su döngüsü (hidrolojik döngü) sağlanmış olur. Orman ağaçları transpirasyonla havaya çok miktarda su verdiklerinden, ormanlık bölgelerde nem bakımından zengin atmosfer oluşturarak yağışlara neden olur. Onun için ormancılıkta “Ormanlar yağışların yularıdır” özdeyişi çok kullanılır. Böylece ağaç, bir özverinin canlı örneği olmaktadır. Topraktan aldığı suyun çok az bir kısmını kendi için kullanarak, çoğunluğunu çevresine verir. Bu şekilde de gizemli su döngüsünün çok önemli bir istasyonu olduğunu kanıtlar.


    Kaynak:Yaprağın Dili sayfa: 36-37 Prof. Dr. Necmettin ÇEPEL

    Biraz kıskandırayım sizleri,her zamanki gibi ordu yağmura teslim ben şehir merkezindeyim ama az yukarılara çıkınca kar yağardır eminimki,hava sıcaklığı6 derece az daha inse şehir merkezide nasiplenecektir kar yağışından,Ordu,Giresun,Trabzon,Rize ve Artvin bu illerde her zaman bol yağış olmuştur en büyük sebep ise tamamıyla yeşilliklerle dolu olması ormanların güzelliği,tabi bizde bu gidişle beş on sene sonra göremeyeceğiz bu yağışları,yeni orman yasasıyla birlikte malesef tüm ormanları kesmeye başladılar,her yıl özel şirketler devletten aldıkları ormanları katlediyor,sözde standart var boyuta göre kesiliyor dinleyen yada uygulayan kim?