Beiträge von snowman

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Moralim bozuldu ya ecmwf p.tesi salıyı yok etmiş umarım düzelir

    p.tesi olduğu gibi duruyor salı biraz ısınma var ama yine kar değerlerinde. çarşamba gitmiş sadece. bir de bir bilimsel veriye dayanarak söylemiyorum ama istanbulda sistem sonlarında biraz ısınma olduğunda sistem çok keyifli kar yağışlarıyla biter hep. yine öyle olabilir, biraz ısınma olması çok kötü bir şey olmayabilir.

    sorulduysa affola, önceki 5 sayfaya baktım da göremedim. istanbul için gerek diyagramlar gerek ilmeteo, windyty gibi siteler c.tesi sabahtan sonrasına az yağış gösteriyor. siz yoğun kar tahminini nereye dayanarak yapıyorsunuz, onu merak ettim.

    tahmininiz için teşekkürler. örtü tahmini yapmadığınızı biliyorum, zaten cm sormayacağım. sadece istanbul cuma dediğiniz gibi gece yarısı kara dönerse sadece cumartesi günkü yağışla tatminkar bir örtü alır mıyız sizce? çünkü gerek windyty gerek denk geldiğim meteogramlar cumartesi sabahtan sonra yağışı çok zayıf gösteriyor.

    gfsye göre yorum yapıyorum. şimdi benim anladığım kadarıyla rüzgar karayel olacağı için -4 izotermi girdiği anda yağış kara dönecek, ancak tutması için -4 yetmez gibi geliyor bana,5 gün önceki sistemde üstümüzde -6 varken ve rüzgar karayele meylettiğinde yer sıcaklığı ancak 1 dereceye falan düşmüştü. hadi iyimser davranıp karayelle 850 hpa'da -6 yer sıcaklığını 0'a düşürecek diyelim. gfs öğlen güncellemesine göre cumartesi gece 1'de üstümüzde ancak -4 var, bunun karayelle yer seviyesinde 2 dereceye denk geleceğini varsayarsak cuma günkü o muazzam yağış maalesef örtü yapmayacaktır gfs öğlen güncellemesine göre. işte bunun tersi olur ve soğuklar şöyle öğleden sonra 4-5 gibi adam akıllı giriş yaparsa da gerçekten efsane denebilecek bir örtü alırız o yağışla cumartesi sabahına kadar.


    dolayısıyla bence şuan kovalamamız gereken karın tutmasını sağlayacak soğuğun cuma akşama doğru giriş yapıp yapmayacağı. bu ayrıntı sistemin nasıl anılacağını büyük ölçüde belirleyecek bence. umarım gfs daha erken sokar soğukları, ama az zaman kaldığı için umudum da azalıyor doğrusu. ecm'ye güvenmek istiyorum ama gfs'nin ısrarını da gözardı edemiyorum.


    bu arada 2015'te kuru soğuk çekmiştik hatırlarsanız, istanbul kuru soğuk yapmaz yorumlarına da katılamıyorum o yüzden.

    bu zamana kadar site ile alakalı hep olumlu yorumlar yaptım yapmayada devam edeceğim fakat;sistem başlamadan saatler öncesinden insanlara 30 cm 40 cm gibi tahminler söyleyip senin için demiyorum yanliş anlama tahminleri verip birşey yagmayinca şükür demek aģır kalır.insanlar umutlandilar modeller kotu gosterdigi zaman bile abartili tahminler yapildi.tamam adi ustunde tahmin ama 40 cm demek benim guvvendigim bisey var 40 diyorum gibi bisey burda 5 10 cm deseniz kimse bu kadar gurur yapmazdi 40 cm diyip 1 cm olmamasi insanlari sinirlendirdi haklilarda ama kufure sonuna kadar karsıyım.

    aynen katılıyorum

    bu tahmin efsane-semih'inkine göre çok daha gerçekçi bence, yaşayıp göreceğiz bakalım. -8lerin zar zor girdiği, gündüz sıcaklıklarının 3-4 derece olduğu sistemde sahillerin 25 cm görmesi falan biraz her veriyi istediğimize yormak gibi geliyor. zaten diğer konuya yorum yağıp buranın sessiz kalması da bunu gösteriyor. umarım yanılırım sistem sonunda ama eğer wildleo'nun dediği çıkarsa da umarım hakkı verilir.

    her sistemde aynı şey. beklentiler gereksiz şişriliyor tahminciler tarafından. halbuki ayağı yere basan tahminler yapsanız böyle olmayacak. şimdi ne oldu 3 4 saate kesilebilir sonrası allah kerim. zaten şuana kadar dişe dokunur bir örtü almadık ki

    elbette herkes yanılabilir ama ben bu sistemde semihin yanıldığını düşünmüyorum , ben kadıköy'de oturan biri olarak uzun süredir görmediğim karı gördüm ayrıca sistem dek olduğu için tam cm'i cm'ine nasıl bilmesini bekliyorsun ?


    cm tahmini yapıyorsa bir tahminci sonra arkasında durması gerektiğini düşünüyorum, yanıldıysa da evet yanıldım demelidir. ilk tahminleri gayet ayağı yere basan tahminlerdi ama sonra güncelliyorum 50 cm diyince beklentimiz çok yükseldi bundan dolayı rahatsızım.

    hangi kıyı 50 cm oldu mesela. normal tahmini yazmışken tahminimi güncelliyorum boğaz kıyıları en az 50 demedi mi efsane semih. root da efsane semih de perşembe akşamdan cuma öğlene kadar inanılmaz yağacak kafayı yiyeceksiniz gibi konuşmadı mı(2 saat falan yağdı efsane şekilde)? efsane semih gün içinde 10 kere yok 4te coşacak yok 11de çoşacak her iki yaka da diye tahmin yaptı herhangi biri tuttu mu? kabullenin arkadaşlar yanılabiliyor herkes kimseyi abartmanın bir manası yok


    İstanbul'da yoğun kar sadece yarın değil. Bu gece de her geçen dakika coşacak. Gece boyu yoğun.


    biraz abartmıyor musunuz bu kütle 1 1 buçuk saate bitiyor arkası da yok gibi gözüküyor. bu sistemde çoğu insan burdaki abartı tahminlerden dolayı hayal kırıklığına uğraşmışken biraz daha dikkatli konuşamaz mısınız?