Beiträge von eumetsat_delisi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    1509 depremi olası senaryolarımdan biri şudur :


    Anadolu levhası tarafından sıkıştırılan Kocaeli yarımadası, Gebze, Çayırova, Darıca civarlarındaki verev fayda meydana gelen 7.0 büyüklüğündeki depremin oluşturduğu kayma,

    KAF ın Çınarcık çukurunun kuzeyinden giden faya yük bindirmiş, enejji transfer etmiştir. 7.0 deprem dalgaları sönümlenmeden harekete geçen KAF, Adalar in hemen güneyinden

    geçerek, Marmara orta sırtını kuzeyden keserek, yoluna devam etmiş, Kumburgaz çukuru, Silivri çukurluğunu ve Tekirdağ çukurluğunu kuzeyden keserek Ganos fayından Saroz

    körfezine ulaşmış ve burada sonlanmıştır. Yırtılan fay uzunluğu 300 km olup, 10 km derinlikte yırtılan alan 3.000 km2 olup, tahmini atım miktarına bağlı olarak, 7.6 büyüklüğünde

    deprem olmuştur. Yırtılan fay boyunca 4-5 noktada deprem olmuş olabileceğinden, sarsıntı dalğalarının birbiri üstüne binmesiyle deprem çok daha farklı hissedilmiş olmalı.

    Çınarcık çukurluğu kuzey fayı hem yanal hem düşey çalışmış olmalı, böylece heyelanlarla birlikte Tsunami olmuş olması açıklanabilir.


    İstanbul lular için sevindirici duruma gelice :

    1999 Gölcük depremini Pendik ten hisseden biri olarak söyleyebilirim ki, depremin sonlarına doğru binamız tahminen 2 metre kadar zıplaya zıplaya Doğu ya hareket etmiştir.

    Bunu şöyle açıklıyorum : Aanadolu levhasının Kocaeli yarımadasına uyguladığı baskı, KAF ın kırılmayla ortadan kalktığı içn Kocaeli yarımadası bu baskının ters yönünde yerine

    yerleşmesiyle sonuçlanmıştır. Bizlerde bunu 2 metre kadar Doğu ya hareker olarak algıladık. Bu yüzden Kocaeli yarımadası üzerinde stres birikimi yoktur. Kocaeli yarımadası

    üzerindeki verev faylarda stres birikimi yoktur. Umarım.



    Kocaeli yarımadası üzerindeki Ağva-Çayırova arası 50 km uzunluk, 20 km derinlik desek yırtılan alan 1.000 km2 eder, atım miktarına göre 7.0 lik deprem yapması mümkün.


    Deprem büyüküğü = Uzunluk * Derinlik * Atım şeklindeki bağıntının formülasyonu nedir ?

    Bu verilerin tarihini bilmiyorum, sanırım bir hayli güncel. Kırmızı ve siyah okların güneyindeki Anadolu bloğu batıya kayıyor, takılma yok, bence Gemlik civarında büyük bir deprem olmaz. IF ile CiS in birleştiği yer sıkkıntılı, buradaki kırmızı ok kısa ayrıca 10 km derinlikte kayma yok denecek kadar az. Yinede 6.5 u geçmez.

    Deniz tabanına ait GPS verileri lazım.

    99 Gölcük depreminin aşağı yukarı 30.saniyesinde merkez üssü Avcılar çıkları olan ayrı bir depremin (4.1) tetiklenmesiyle Avcılar da yıkım oldu.

    Gölcük ten yayılan sismik dalgaların üstüne 4.1 lik depremin eklenmesiyle etkisi daha da büyüdü.

    02.00 de alınan görüntü SO2 konsantrayonu aşağıda, bellidi bir şey olacağı, 24 saat önceki görüntü daha merkezcil ve konsantreydi.

    (SO2 yi yazarken SO nun sağındaki 2 yi yazmasına hayranım. :). 2 yi yazmasına değil. X( )

    Orta Marmara sırtındaki direnç kırılırsa K.A.F Marmara boyunca tek parça halinde kırılır. Bu direnç şöyle kırılır : Tuzla nın doğusundaki verev faylardan birinde meydana gelebilecek 7 üzerindeki bir deprem K.A.F ın kuzey Marmara koluna yük bindirir, buda orta Marmara sırtını yırtar. Sevindirici durum şu ki, bir defa herhangi bir verev fayın 7 üzeri deprem oluşturma olasılığı düşük, ama olur mu olur. İkincisi yukardaki seneryo 1999 Gölcük depremi ile atlatılmış olmalı. 1999 depremi İzmit-Kartal arasındaki bir verev fayla tetiklenseydi İstanbul için büyük kıyamet olurdu. 99 depremi İzmit in hemen kuzeyindeki verev fayda tetiklendiği ve enerji büyük ölçüde boşaldığı için K.A.F ın tek parça kırılma olasılığı düşmüş olmalı.

    Kedi, köpekleri seven biri olarak düşüncelerim şunlar:

    Bırakın sahipsiz köpeklerin ortalıkta dolaşmasını, sahipli ve tasmalı köpeklerin dahi gezdirilmesini doğru bulmuyorum.

    Gözden kaçan ayrıntı şudur ki; bu hayvanların özellikle katı dışkıları kuraklığın etkisiyle süratle kurumakta, un ufak olduktan sonra

    rüzgarın etkisiyle havada uçuşmakta ve bizlerde bunları soluyoruz, soludukarımız ciğerlerimize yapışmakta. önceki Pazar günü kırda biraz top

    oynadık, yaz ortasında hala öksürüğüm geçmedi ki sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. İnsan haklarının hayvan haklarından önce gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

    radonmap.com
    Radon sensors from around the world show live radon data, broken down by location. See your region’s approximate radon risk level.
    radonmap.com

    KahramanMaraş civarında sarı işaret vardı, depremden sonra kalkmış, yanlış hatırlamıyorsam Kayseri de işaret yoktu, Kıbrıs üzerinde 1 taneydi, Bodrum cıvarında da yoktu.

    İstanbul ve Isparta da işaretler vardı. Deprem öncesi radon çıkışı geliyorum diyen deprem belirtilerinden birisidir. Sadece bu değil 10 larca parametrenin desteklemesi gerek.