Beiträge von kboun

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    arkadaşlar geçmiş yılların deniz suyu sıcaklıklarını bulabilecegimiz bir link var mıdır?
    bugün itibari ile iskenderun'da 18 derece deniz gecen sene kaçmış merak ettim?

    bu saatten sonra kar falan yagmasın diye dua etmemiz lazım, mart nisanda yagıs cok olsun ama kar falan cok yazık olur üreticiye, cukurova'da bugdaylar diz boyu oldu gerisini siz düşünün.. zaten buraya yagmaz ama iç anadoluda falan hızla büyüyor tahıllar, don falan tehlikeli aman..

    bu sıcak havalardan sonra bir sıcak dalga daha gelecek inşallah artık kar don falan olmaz, iki sene önce fındık üreticilerinin halini unutmayın, havada kar göreceğiz diye milletin ekmeğini kaybetmesine sevinmeyelim, her mevsim kendi içinde güzeldir, bu saatten sonra Rabbim inşallah ılık ve yağışlı havalar verir .. kış bitsin !



    kboun Hatırlayatım bir kez daha. Gördüğüm kadarıyla ortalarda yoksun. :hfyeni (18):
    @Bünyo Hele sen ne diycen? :D323



    Evet aciklama bekliyorum , ben iki gun onceden yazdim hatta daha oncesinden, sistemin hic iyi olmayacagini .. Cumartesi de bitti simdi pazari
    Mi bekleyin diyeceksin? :)
    Kusura bakma ama tahminim tutmadi insanlara bos umit verdim diyemiyorsun da bana laf atiyorsun ben buradayim
    Sen de buradasin insallah..

    daha önce yazdım, bugun bu saate kadar neler yazıldı çizildi bilmiyorum ama emin olduğum bazı noktalar var bunlara dikkat çekmek istiyorum, sistemin bu halde zayıf ve çöp oldugunu kac gündür söyleyen tahminciler malesef afaroz edilirken, hayal ürünü orajlı, yogun kar yagıscı arkadaslar göklere çıkarıldı..
    durum ortada yoruma gerek yok..
    lakin konu bu değil, konu insanlarn yaptıkları tahminlerin yorumların sonuçlarına katlanıp katlanamamaları.. misal eger ben yanılmış olsaydım çıkar ümitlendirdiğim veya ümitlendirmediğim herkesten özür dilerdim, bir defasında twitter'da tahmin işlerini bırakmam yönünde bir eleştiri geldi ben de eyvallah diye cevap verdim.. herkes bu olgunluğu gösterebilmeli, olgunluğu öğrenebilmeli..
    çoğunuzun yaşı buna müsait olmayabilir ama bunu bir yerde ögrenmek durumundayız.. bakın durumundayız diyerek herkesin özeleştiri yapmasını teşvik ediyorum.
    herkese hayırlı akşamlar

    5 cm'ciler nerede diyordu bazıları, ben de soruyorum orajlı buraya dikkat çekmek istiyorum orajlı! yogun kar yagıscılar nerede?
    insanlara gercekleri söylerken bilimsel verilere bakıp konusurken, hayal ürünü veriler üretenlere ve konusanlara prim vermeyin..kimseye husumet beslemek için degil, yorum yaparken fantastik akımlara kapıllıp romantik acıklamalar yapmayın diye yazıyorum bunları.. herkese iyi haftasonları, güneşin tadını çıkarın

    avrupa yakasından anadolu yakasına gecen kütleler bitince-ki az sonra bitecek avrupa yakası baya bir sessiz kalacak ögleden sonraya kadar kar tekrar gelmez.. anadolu yakası kütleyi üzerinde buldu şanslı.. o da yavastan izmitin güneyinden sakaryaya dogru hareket edecek

    arkadaslar dek için 700 ve 850 sıcaklıkları arasındaki 10 derecelik fark malesef pazar günü pek yok, bir önceki güncellemeye göre 2 derece arttı fark; ama hala yeterli degil.. bir sonraki güncellemede 500hpa ve 700 hpa'nın daha fazla sogumasını beklemeliyiz..


    500 hpa sıcaklıkları bariz düşüş gösterdi evet.. ankara ve orta karadeniz icin sistem eski halini aldı sayılır.. dogu için muhtesem bir güncelleme oldu.. istanbul için izlanda ilk 24 saate baskısını azalttıgı icin sistemi dogulayan yb biraz batılı kaldı hersey o izlandanın yiyecegi naneye baglı..

    kusura bakmayın ama bu veriler ışığında yarın cumartesi pazar ve pazartesi orajlı yogun kar yağışı olsun ben de bu foruma bir daha adım atmam.. insanları bu şekilde umutlandırmanın bir manası cidden yok.. hangi verilere göre bu yogun kar geliyormuş anlamadım.. hayatlarını bu işe adamış hic kimse bırakın yoğunu orta şiddetten bile bahsetmezken, üst seviye ve alt seviye arasında bu kadar az sıcaklıgı varken, tepe yüksekligi rezaletken nasıl oraj olacakmış cok merak ediyorum..