Beiträge von Luffy

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Arkadaşlar binanın yıkılması ve altlarındaki dükkan, market vb. şeylerle ilgili kesin bir istatistik veya bilgisi olan var mı? İzmir depreminde yıkılan binaların ortak özelliği altlarında dükkanların bulunması. Kolonlara verilen zarar dışında bilinen bir etkisi var mı ve binanın fazla katlı olması, yüksek olması her zaman bir riskken enine şekilde geniş olup az katlı olması bir avantaj olabilir mi ?

    Evde kombi kapalı, ama anormal bir şekilde ayaklarımı hissetmeyecek kadar üşümeye başladım. Bu işte bir terslik var diye düşünürken baktım ki mutfağın penceresi açık kalmış. Ev yarım saatte Sibirya'ya döndü şaka gibi:huh:

    Geçmiş olsun umarım testi negatif çıkar.


    Ben anlayamıyorum gerçekten sorun bende mi diye düşünüyorum. Özellikle küçük çocukların bulunduğu okullardan sürekli karantina haberleri geliyor, çocuklar belirti göstermese bile hastalığın yayılımındaki payları çok büyük ve artık vaka sayısının patlamasıyla beraber çocuklar da yatağa düşmeye başladı. Avrupa ülkeleri eğer önlem almazsak çok büyük sorunlarla karşılaşacağız diye açıklama yaparken bizdeki durumu anlayabilmek, mantıklı bir açıklama yapmak gerçekten imkansız.

    Benim bir buçuk ay oldu hocam:)--

    Eylülün sonuna doğru azalan vaka sayıları tekrar fırlamaya başladı. Yarın ki gruptan iki ögrencimin ailesi temaslı karantinasında. 2 hafta öğrenciler yok.

    Ben de öğrenciyim ve dershaneye gitme mecburiyetim var sınav hazırlığı falan yüzünden, hocaların da konuştuğu ve bizim de gördüğümüz her sınıf 3'er 5'er kişi karantinaya girmeye başladı. Bir öğrenci taşıyıcı olarak götürmüş. Kardeşi,annesi,babası ve diğer akrabalarından da 3 kişi karantinadaymış. Bu iş böyle nereye kadar gider merak konusu :rolleyes:

    Karantina döneminin ilk 4 ayı evden neredeyse hiç çıkmadım, sonrasında da maskeyi hiç çıkarmadım ve belli bir yerden sonra verdikleri sayılar 900'lere indiğinde rahatladım ve etkinliklere katılmaya falan da başladım haliyle. Sonrasında bunların hasta sayısı olduğunu öğrendik. Şu an maskeyi takmama, sosyal mesafeyi korumama rağmen çevremde 3 kişiden biri enfekte oluyor ve hiçbir önlem alınmadığını görmek bir şekilde bize de geleceğini düşündürmeye başladı. Çevremdeki kişiler yani şüphesi olanlar özellikle İstanbul özelinde devlet hastanelerindeki test sırasının binli rakamlara geldiğini söylüyor. Ablam da bir özel hastanede çalışıyor ve 3 hafta içinde yatan kişi sayısı 3'ten 68'e çıktığını yoğun bakımlarının ise dolmak üzere olduğunu söylüyor. Derdim artık sayılar değil buna bakmayı da bıraktım, yeterli önlemleri almaları bu noktada istediğim tek şey