Beiträge von Xamax

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    kars şimdiden -10 ları görmeye basladi.


    Doğu anadoluda -30 -35 derecedeki soguk havalarin cirit attigi ve o esnada antalya da 25 derecelerin ölçüldüğü seneleri özledim ben .

    En azindan lanet kışlarimiz arasinda hafif örtü yada 3-5 cm kar gorurduk. Bu senede kar olmazsa tam 3 yil olcak herhalde.

    Bu arada, hazar-iran tarafinda gecen sene olan yb bu sezon yok. Zaten o tarafta beklenen basinc düşklüğü mevsimlik tahminlerde de belirtiliyor. Bununda bana fikir olarak endekslerin genellikle pozitif fazda seyir etmesi diye düşünüyorum. Ao dan çok nao önemli. Bu sezon bizim kumarımız bize gelen sistem veya sistemlerin nao nun aşirı fazda olup olmadigidir. Pozitif fazda aşırılık olursa eger gelen sistemleri rahatlikla yukarida yazdigim hazar ve dogusuna atar. Hadi bakalim hayirlisi.

    Ne de olsa verisiz , hisle ve atmosyon yer.


    Hislerime göre Aralik ortasindan itibaren, özellikle orta avrupada basinc yukselecegi yonunde. Bu sayede, dogu avrudpadaki polar koridor acilir ve yilın ilk karlı sistemini alabiliriz.

    Bir şekilde bizim coğrafyamız da nasiplenmeye başlayacak bir tarafta italya diğer yanda komşu başkent Tahran kar yağışları alırken ibrenin bize dönmemesi anormal olur. Batı Sibirya bu sene bize daha önce bahsetmiş olduğum üzere Karadenizin doğusu üzerinden soğuk hava pompalayacak. Ama hakim YB iskandinavya olacağını düşünüyorum. Almanya - iskandinavya - Baltık arasında basınç her yükselişe geçtiğinde sistem alacağız.

    Bu çok iyi bir haber üstad. En azından öncelikle yagis alalim ustad. 😊

    Red fox hocam, bu sene negatif nao bekliyormusunuz halen daha. Gecenki yazini okumustum. Negatif nao gronland blockinge kadar gider be hocam. Sonra allah muhafaza sistemler avrupaya gider negatif ao yuzunden.


    Hersey nötr olsun yeter ki.d

    Aralik 2. Haftadan itibaren, ülkemize 2 tane sert sistem beklentim var. Önce iç kesimler , sonra istanbul zonguldak samsun trabzon gibi sahil kesimdekiler ksr alacaktır. Hayirlisiyla.

    Stratosfer Isınması bize cok faydasını görmedim % 50 Dogu Amerika % 25 Batı ve Orta Avrupa

    % 20 Uzak Doğu % 5 ihtimal bize 😂 Zonal rüzgar dönmesi bize olan etkisi nerde baksan 3 hafta gibi Süre . Bizde havaların Sogumasını istiyorsak MJO 3,5,7'ci fazda Israr etmeli Nao hafif pozitif Ao negatifte seyretmeli ama; bu dalgalı olmalı ki gecişler sağlam olsun birde Tum Dünya'nın unuttuğu Günes Aktivesi Düşüklüğü var ki 2020 Mini Buz Cağının etkilerini yavaştan görebilecegimiz bir yıl olur umarım diyorum Sıcaklığı 1.5 derece düşürmesi Küresel Isınmayı baya bir şekilde bir süreliğinede olsa silecek gibi 🌐☃️⛈🌬❄

    Nao nun pozitifte ao nun negatif seyiretmesi bence biraz zor olur. Genellikle ikisi birlikte hareket ederler.

    Aysonu sistemi emareleri gucleniyor.

    Hocam hadi hayırlısı, kanaatimce önce yağış almamız gerekiyor. Bu kış yagislar normaller alti bitmeye aday ise, birde allah muhafaza ilkbahar kurak gecerse eğer, ozaman endişe duyabiliriz. 😒

    Stratosfer, troposferdan başlayarak 50 km. yüksekliğe kadar uzanır. İçerdiği ozon (O3) molekülleri Güneş'ten gelen morötesi ışınları soğutarak bu katmanın ısınmasına yol açar.


    Sratosfer nedir önce tanımını verelim dedik.

    Sonra sratosfer ısınmasi nedir bir de onu verelim dedik. Arkadaşlar litaratürde ki tanımı budur.