Beiträge von Hava_Forum

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Hava_Forum Hocam 1 numaralı AB sistemi daha yeni türemişken, aynı yerden 2 numaralı AB'ın bu kadar kısa süre içerisinde türemesinin nedeni nedir? 2 numaralı bölgenin çok sık alçak basınç ürettiğini biliyorum ama bir AB ürettikten hemen sonra çok kısa süre içerisinde ikinci bir AB'ın üretildiğini ilk defa gördüm. Bunun sebebi nedir?


    NaROrf.png

    Sana yakin gelebilir ama 2 a.b arasindaki mesafe uzak. Ayrica ayni yerde dahi pespese a.b ler olusabilir. Kuzeyimizde saglam yb oldugunda giritte yada akdenizde pespese 3 4 tane a.b olusabilir.gayet normal bir durum.

    Semih hocam, La Nina okyanuslarda meydana geldiğine göre Azor yükseği ila İzlanda siklonu üzerinde de etkileri olmalı!. Peki hocam La Nina Azor ile İzlanda siklonu üzerinde nasıl etki oluşturabilir?. Her ikisi de dinamik kökenlidir. Hangisini güçlendirip hangisini zayıflatabilir. Benim bildiğim kadarıyla Azor yüksek basınç olduğu için güçlendirebilir ve buna karşın İzlanda alçak basınç üretim merkezi olduğu için onu zayıflatabilir. Hocam bu konudaki düşünceniz nedir?.:?::?::?:

    Direk etkisi olmuyor ama baglantisi var tabi. Atlantik normallerden sicak ise a.b alani fazla oliyor. La ninali yillarda yb alani daha fazla oluyor.sibirya yb ve azor daha guclu oluyor. Azorun guclu olmasi izlandanin zayif olmasi anlamina gelmez.azor yatay ilerler uzeyimiz a.b dolar. bu tur kislarda parca parca yb ler olusur en basta. Genelde kisin 2.yarisi yb olusur gelisir kis sartlari baslar.bu da genelde ocak sonu ve subat 15 civarinda olur. Oncesinde de sistem gelir tabi. Ocagin 8 i 10 u gibi adindan soz ettiren sistem gelebilir. Oncesinde gelecek sistemler istanbulda kar olsada beklentiyi karsilamayabilir.

    17 aguatos depremine dair ses kaydi bir kenara,deprem anina dair arsiv bile yok sayilir..inanilmaz ama maalesef gercek.depremin ilk basladigi p dalgalarinin hissedildigi,ntv kanalinda kaydedilen kisa bir kayit ile gebzede bir fabrikada kadedilen 3 4 saniyelik bir kayit var internette.aslinda hic bir arsiv yok da diyebiliriz.yuzlerce fabrikanin oldugu yerde nasil olurda tek bir kayit bile olmaz inanilir gibi degil.Ben yalovada depremi yasadigim icin o sesi ve caresizligi size izah edemem..

    Birde radyo yayini var. Canli yayinda yakalanan.17 agustos diyorlar ama bilemiyorum.


    Herseyi gectim bogaz koprusunun orada illaki kameralar vardir ancak yayinlamiyorlar yada internete yukleniyodur ama siliyolarlardir. Art niyet seziyorum bu iste.

    Yani eski tip varken yeni tipini olmam. En azindan on yillardir kullanilan teknoloji. Cin asisi olurum derken eski tipte asi olurum. Cin almanya farketmez. Yeni teknoloji denenmemis sanirim.ben olmam yani.


    Ben zaten yeni gecirdim. 3 5 ay daha tekrar yakalanmazsam Turk asisi olacagim kismetse. Yanilmiyorsam eski tipte yapilan asiyi yapiyoruz yeni teknoloji degil. Cin asisina hayir diyipte ki haklida olabilirler yeni tip asiya evet diyenide anlamiyorum. Gecmisi olmayan bi asi sanirim. Neyine guveniyorsun ki.

    Bosu bosuna asi alacak halimiz yok. Illaki faz3 sonuclari aciklanacak ve bu asidan Turkiye de binler yada onbinlerce kisi oldu. Yapilan anlasma kanun degil. Mutlaka ise yaramazsa cayma maddesi vardir. Silah zoruyla almiyoruz ya. Abd ingiltere Almanyanin gidipte cin asisi alacak hali yok. Bunun guvenlede alakasi yok. Pfizerin ortaklari yada sahipleri Turk. Eger firmanin mensei Turkiye olsaydi Abd Almanya vs alirmiydi saniyorsunuz ?


    Isteyen asi yaptirir isteyen yaptirmaz. Ben yaptirirsam ki ileride yaptiricam eski tip asi olan Cin asisi olacagim. Diger asi yeni teknoloji belki ama Dna ile oynuyor sanirim.(detayli bilmiyorum) Oyuzden bana daha riskli geliyor. Hakkimizda hayirlisi olsun.

    Yeni yili beklemeyecegiz gibi duruyor.yeni haftada aciklayacagim.